GGGosik 18.08.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 I znowu po pomoc.... Mam blachę stalowąszczotkowaną, nierdzewną na ścianie w kuchnii zrobiłam sobie problem... Nie z blachą, tylko z tym,co zostało na niej po umyciuśrodkiem do czyszczenia blachy (kupiony na stoisku Tchibo).Jest to środek w spray-u i po spryskaniu blachy,jej dokładnym umyciu (wg wskazówek producenta)i wytarciu do sucha zostały na niej zacieki w formie spływającegopłynu (tego, którym spryskałam blachę).Blacha jest "błysk" i super czysta, tylko te widoczne zacieki...Czym to usunąć??? Wczoraj męczyłam się z tym 2 godziny,myłam płynem do naczyń, jakimś Sidolem do tłuszczu, potem zmywałam1000 razy zwykłą czystą wodą... i nic....Dałam za wygraną...Pomożecie? Będę dozgonnie wdzięczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 18.08.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Spróbuj przetrzeć zwykłą oliwką dla dzieci. Potem wypoleruj do sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 21.08.2008 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Spróbuj przetrzeć zwykłą oliwką dla dzieci. Potem wypoleruj do sucha. Dzięki... A te zacieki znikną? To wygląda tak, jakbym wylała na blachę kwas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 21.08.2008 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 A tak wyglądają te zacieki....http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ph/gd/7shz/xZkJ2qxiTj9yfN25nB.jpghttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ph/gd/7shz/uFtOGpasB6ad7j0GWB.jpgWciąż załamuję ręce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 21.08.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Wurth ma profesjonalne środki do czyszczenia stalowych powierzchni - moj okap po ich użyciu wyglądał chyba lepiej niż w drzwiach fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 21.08.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Spróbuj przetrzeć zwykłą oliwką dla dzieci. Potem wypoleruj do sucha. Dzięki... A te zacieki znikną? To wygląda tak, jakbym wylała na blachę kwas... No właśnie te zacieki powinny zniknąć. Są też specjalne preparaty do czyszczenia stali nierdzewnej (zazwyczaj drogie), ale ja od lat używam zwykłej oliwki dla dzieci (Nivea lub J&J jest chyba najlepsza) i sprawdza się bez zarzutu. Czyszczę tym okap, zmywarkę i piekarnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 21.08.2008 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 joola Czyścisz też tą oliwką? Czy przed oliwkąmyjesz np. wodą z płynem do naczyń lub innym środkiem?(muszę kupić tę oliwkę, dzięki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 21.08.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Oliwką poleruję smugi. Na co dzień przecieram śiereczką z mikrofibry. Okap na co dzień z kurzu przecieram suchym ręcznikiem papierowym, jak już zaczyna się "kleić" myję płynem z wodą, wycieram do sucha i znowu oliwkę na to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 22.08.2008 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Dzięki joola Kupiłam dziś oliwkę Polleny Malwy,bo Johnsona była tylko z rumiankiem, a Nivea nie było...Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 22.08.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 oliwka nie pomoze. sprobuj płynem do ppłyt ceramicznych / ew. mleczkiem, tylko nie trzyj filcem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 22.08.2008 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Myślałam, żę mleczko właśnie zarysuje.... Blacha jest przecież taka delikatna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 22.08.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 wez mleczko do stali szlachetnej, albo do ceramiki/płyt grzewczych ceramicznych i bron boze filc. szmatka i heja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 22.08.2008 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 To jaką szmatką? Może być pielucha tetrowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 22.08.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 bawełna i jazda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 22.08.2008 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Mleczko do chrzanu tarcia, za to oliwka... hmmm.... Błysk! Dzięki Ci o joola Ozłocę Cię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 22.08.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Mam okap kuchenny z identycznej blachy, niezawodnym środkiem do czyszczenia tego rodzaju powierzchni ( i nie tylko) jest środek o nazwie MEGLIO. Jest to odtłuszczacz i działa rewelacyjnie . Żadnych smug i zacieków.Jeśli jesteś zainteresowana podam producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 22.08.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Mleczko do chrzanu tarcia, za to oliwka... hmmm.... Błysk! Dzięki Ci o joola Ozłocę Cię.... Cieszę się, że pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 25.08.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Mam okap kuchenny z identycznej blachy, niezawodnym środkiem do czyszczenia tego rodzaju powierzchni ( i nie tylko) jest środek o nazwie MEGLIO. Jest to odtłuszczacz i działa rewelacyjnie . Żadnych smug i zacieków.Jeśli jesteś zainteresowana podam producenta. A bardzo proszę Środków nigdy za wiele... Lubię mieć w domu zestaw do wszystkiego... Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 25.08.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witam!Więcej o tym produkcie prosze poczytać na stronie dystrybutora. Meglio jest produktem włoskim.http://www.womax.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KajetanKajtek 20.07.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Ja stal czyszczę tylko środkiem, który kupuję w MG Stal, w sklepie internetowym. Moje balustrady dzięki temu wyglądają porządnie i nie muszę się przejmować żadnymi plamami, zaciekami czy czymś podobnym. Może to trochę drogie jest, i pewnie nie możę pod względem ceny konkurować z tym tescowym produktem, ale za to pod względem skuteczności – jak najbardziej. Wypróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts