KARO1 01.10.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Zamówiliśmy dachówkę ceglastą (Brassa). Blachę na obróbki dachu m.in. kosze chcieliśmy w kolorze dachu a orynnowanie brązowe. Jednak przez pomyłkę otrzymaliśmy blachę również w kolorze brązu. Nie mogę jej wymienić bo została już pocięta na kosze doachowe. Czy powinnam kupić nową blachę i wydać znowu ok 1000,00 zł Jakiego kolory Wy macie kosze? Czy takie same jak dachówka czy inne? Wykonawca twierdzi że będzie ładnie to wyglądać jak będą kosze brązowe a dachówka ceglasta. Przyznam, że nie widziałam żeby kosze były innego koloru. No, ale nie zwracałam na to uwagi. P.s. Otoczka dachu jest już zrobiona w brązie. Proszę o poradę. Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor_R 01.10.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 To chyba bardziej zależy co kto lubi.U mnie jest kosz w kolorze dachówki, rynna brązowa - czyli tak, jak Ty miałaś mieć.Ale potrafię sobie wyobrazić również z brązowym koszem... choć nie chciałbym tak mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 01.10.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 W ostatecznosci blachę można pomalować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.10.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Malowanie blachy to ostateczność i to niestety jak się już zacznie to jest czynność powtarzalna co kilka lat. Radzę załadować się z małżonką do samochodu i pojeździć po okolicy by "zapolować" na dom z dachem o podobnej kolorystyce. Mam dachówkę ceramiczną Robena "Jesienny Liść", obróbkę komina i kosze z blachy miedzianej. a pas przyrynnowy z blachy ciemny brąż (matowa). Ten zestaw kolorystyczny też możesz zobaczyć na fotografiach w forumowej galerii.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 01.10.2003 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Dzieki Wam wszystkim za wypowiedzi ale wiecie co? wszystko załatwione Firma w której kupowałam rynny, blache i reszte na dach przyjmie od nas tę pociętą blachę i wymieni na odpowiedni koler (ceglasty) bez żadnych kosztów. Przywiozą nam dzisiaj razem z oknami dachowymi SUPER !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts