Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gruzja ....i co dalej ?

lump praski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D :D :D

Kolejny dziadzia - dzidzia, no, pouczaj nas, pouczaj ....jak tam w Gruzji i w ogole jak to wszystko wyglada .......ahahahahahahahaha,,,,,,, :D :D :D :D

Cos za duzo piany toczysz, jest az tak zle ? :D :D :D :D :D :D :D :D

się furtka zatnie...

...i nie dadzom umyć okien...w zoo(osiedle zamknięte)

...opera i reszta...bankrut :(

i gdzie się podziejesz? :roll:

Bylo oficjalnie na wczorajszym onecie - nie musisz sie bac ....... :D :D :D :D i odpowiadac sam sobie........

Ameryki nie odkryles.....masz napisane powyzej jak wol - mozna amerykanskiej polityki nie lubic i sia z nia nie zgadzac, ale trzeba sie z nia liczyc . :D :D :D :D

A nie strzelac do tygrysa z trankilajzera i a potem drapac go za uchem ... :D :D

Jak sie ma gospodarke oparta t y l k o na eksporcie surowcow to trzeba uwazac bo nawet ratunek rubla moze pewnego dnia nie pomoc..... :D :D :D

...niejaka stokrotka to widocznie ma zerowe pojecie o tym, mieszajac w to Montreal. Bufony znane w calym jezyczno-angielskim swiecie......caly Québec jest taki.

ps. znam ludzi roznych narodowosci i jakos tego potwierdzic nie moge.

Znakomicie, żeś taki światowy :-)

A jest jakaś nacja, której nie uważasz za bufonów? ;-)

Barbosso, a może to ja dyskutuję ze sobą, albo Ty jesteś mną, a Wojtek to naprawdę Janusz Głowacki (nowy kanon lektur prawdziwego Polaka, no no ;-) ) - w necie nigdy nie wiesz, prawda?

I tak pozwolę sobie opusćić wątek, zrobił sie dziecinny. Tylko dwa słówka - po pierwsze, nie mam nic przeciwko off topicom, ale poznać forumowicza po offtopicach jego ;-) jak ktoś zmienia temat gadki o polityce po to, żeby komuś po raz setny udowadniać, że jest głupi albo sie naćpał - to pokazuje swój poziom, nic ponadto.

Po drugie zaś - co do billiona niestety, ale to ja mam rację, kto mądry, sprawdzi w necie.

Pa, wracam na ogrodnicze, tam nie strzelają :-)

Barbosso, a może to ja dyskutuję ze sobą, albo Ty jesteś mną, a Wojtek to naprawdę Janusz Głowacki (nowy kanon lektur prawdziwego Polaka, no no ;-) ) - w necie nigdy nie wiesz, prawda?

I tak pozwolę sobie opusćić wątek, zrobił sie dziecinny. Tylko dwa słówka - po pierwsze, nie mam nic przeciwko off topicom, ale poznać forumowicza po offtopicach jego ;-) jak ktoś zmienia temat gadki o polityce po to, żeby komuś po raz setny udowadniać, że jest głupi albo sie naćpał - to pokazuje swój poziom, nic ponadto.

Po drugie zaś - co do billiona niestety, ale to ja mam rację, kto mądry, sprawdzi w necie.

Pa, wracam na ogrodnicze, tam nie strzelają :-)

Brawo, co za poziom i ma racje. he

http://img170.imageshack.us/img170/4671/slownikrn8.jpg

Jeszcze raz gratulacje, nalogowy niedokształciuchu.

ps. co do nacji to podalas najglupszy przyklad w swojej motywacji jezykowej. Terytotium gdzie maja wojne jezykowa, od wiekow bynajmniej. he Sa istnie przemili w tej kwesti, niczym upirajacy sie niedoksztalciuch.

Kalmanawardze, sieroto - i mialo to podekst, bo Stalin byl Gruzinem .

Powtarzac cos gubiac podtekst - to rozklada kazdy dowcip i powiedzonko.

Kicha totalna. Ale co wymagac od dziadkuff ...... piana i gorycz. :D :D :D

......masz Stalin na nazwisko? Nie wiedzialem.he

Uzyj serwetki, dobra rada.

ps. Kałmanaustach.

Ci Gruzini to jakas Nemezis Rosji - Stalin wyrznal im najlepszych ludzi od kadry oficerskiej poczynajac , z Tuchaczewskim na czele , inteligencjie albo podporzadkowywal albo tez skracal jej zycie teraz znowu ten .... zmija jedna .......

To ze Bush che zbombardowac pewne cele w Iranie przed uplywem kadencji nie jest zadna tajemnica - wszyscy sobie opowiadaja o tym przy porannej kawie.

Jesli to byla prowokacja Stanow ( jak utzrymuje Putin ) to kiepsko Rosja wyszla na tym, ze odpowiedziala na zaczepke .....bo Amerykanie nadal maja dostep do lotnisk, na dodatek wplyneli do portow na Morzu Czarnym - nie tylko do Batumi, ale i Poti - gdzie poczatkowo Rosjanie zalozyli punkty kontrolne, ale zmuszeni byli je zlikwidowac. Przyspiesza procedure przyjecia Gruzji do Nato i wojska amerykanskie beda mogly tam swobodnie operowac.

Na dodatek rubel prawie padl.

Jakies pro- rosyjskie sympatie w panstwach bylego Zwiazku Radzieckiego istnieja, ale nie sa na tyle silne zeby dac Rosji wsparcie........ no to na razie spokoj.

:D :D :D :D :D

No na rany Chrystusa..czytaj słuchaj czasem..wiadomości i prase ..to nie bilion tylko miliard$ człeku..

Warto się uczyć języków

Po angielsku billion = nasz miliard :-)

Nie wiedziałem że jest to forum anglojęzyczne..to po pierwsze po drugie nie było tam żadnej formy zacytowanej z kogokolwiek..ale ok..szkoda ze mnie nie było..