Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gruzja ....i co dalej ?

lump praski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I to jest ta slynna pulapka offsetowa :D :D :D :D :D

W Nowym Jorku jest tyle teatrow, Broadway, off Broadway, off off Broadway -

- ze jest w czym wybierac oferta jest dosc bogata i na dodatek ( uwaga ! ) nie ma obowiazku ogladac j e d n e j , wybranej sztuki :D :D :D :D :D :D

To jak z tym Kantorem o ktorym ktos tu napisal, ze odniosl o s z a l a m i a ja c y sukces - tylko, ze ludzi za darmo probowali sciagac z chodnikow zeby weszli na salie .......nikt o tym sukcesie tu nie mial pojecia. Ale w Polsce nadal ktos wierzy, ze Kantor - ze sukces oszalamiajacy i tak dalej...... nie rozsmieszaj mnie. To jest tak naiwne i nfantylne, ze szkoda slow.

To co w Polsce opisane jest jak " wielki " sukces jest tylko jedna z bardzo wielu propozycji zycia kulturalnego i muzycznego w Nowym Jorku - juz o calych Stanach nie wspomne......

Moze jeszcze cos o upadku Stanow w najblizszym czasie ktos napisze...... zachecam.

8) 8) 8) 8)

Jak ktoś sie posługuje dwoma językami, to czasem je miesza ....

No proszę!

A niejaki Janusz Głowacki powiedział o tym kiedyś, ze tylko zakompleksione bufony lub zwyczajne głąby tak mają.

Tylko, że Głowacki nie jest głąbem.

A niejaka Stokrotka współpracuje zawodowo z ludziskami z Montrealu, dwujęzycznymi z zasady, i zapewnia Cię, że im się francuskie wtrącenia w angielszczyznę zdarzają bez przerwy. Być może teoria słuszna, niemniej jednak trudno przypuszczać, żeby branża IT w Kanadzie rekrutowała sie spośród zakompleksionych głąbów - być może wiesz coś, o czym ja nie wiem?

Tylko niejaka Stokrotka, w odróznieniu od niejakiego Głowackiego Janusza, nie ma nic wspólnego ze światem artystycznym i nie leży w jej obowiązkach zawodowych uprawianie lansu polegającego na bezpardonowej ocenie bliźnich ;-) Tym bardziej nie rajcuje ją dowalanie bliźnim na forach internetowych, tylko dlatego, że mają inne poglądy, co ja mówię - że mają w ogóle jakieś poglądy, a tak w ogóle, to jak oceniasz background, oj przepraszam, kontekst sytuacji w Gruzji, bo chyba po coś do tego wątku wszedłeś?

Jak ktoś sie posługuje dwoma językami, to czasem je miesza ....

No proszę!

A niejaki Janusz Głowacki powiedział o tym kiedyś, ze tylko zakompleksione bufony lub zwyczajne głąby tak mają.

Tylko, że Głowacki nie jest głąbem.

A niejaka Stokrotka współpracuje zawodowo z ludziskami z Montrealu, dwujęzycznymi z zasady, i zapewnia Cię, że im się francuskie wtrącenia w angielszczyznę zdarzają bez przerwy. Być może teoria słuszna, niemniej jednak trudno przypuszczać, żeby branża IT w Kanadzie rekrutowała sie spośród zakompleksionych głąbów - być może wiesz coś, o czym ja nie wiem?

Tylko niejaka Stokrotka, w odróznieniu od niejakiego Głowackiego Janusza, nie ma nic wspólnego ze światem artystycznym i nie leży w jej obowiązkach zawodowych uprawianie lansu polegającego na bezpardonowej ocenie bliźnich ;-) Tym bardziej nie rajcuje ją dowalanie bliźnim na forach internetowych, tylko dlatego, że mają inne poglądy, co ja mówię - że mają w ogóle jakieś poglądy, a tak w ogóle, to jak oceniasz background, oj przepraszam, kontekst sytuacji w Gruzji, bo chyba po coś do tego wątku wszedłeś?

...niejaka stokrotka to widocznie ma zerowe pojecie o tym, mieszajac w to Montreal. Bufony znane w calym jezyczno-angielskim swiecie......caly Québec jest taki.

... i jak nijak poucza ludzi, ze Po angielsku billion = nasz miliard to nich sie douczy. Po angielsku jest do 12-stej.

ps. znam ludzi roznych narodowosci i jakos tego potwierdzic nie moge.

[, a tak w ogóle, to jak oceniasz background, oj przepraszam, kontekst sytuacji w Gruzji, bo chyba po coś do tego wątku wszedłeś?

Ooo!

Skoro sama autorka tego wątka stwierdziła kiedyś w dyspucie, że offtopic na forum to dla niej coś zupełnie normalnego, u niej wręcz organicznego ,ba ... niemal demokratyczna forma manifestowania swoich poglądów, to czemuż nie trzymać się i teraz jej zasady. :D

PS Czy Stokrotka zawsze o sobie mówi w trzeciej osobie ?

Miejmy nadzieję, że to nie kłopoty zdrowotne.

A co do Głowackiego lansu i guru, to może i nie jest on wart poznania przez świat , jednak każdy wykształcony Polak, czytający i chadzający, go zna.