iwett27 19.08.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam, szukam ciekawych pomysłów na przechowywanie butelek z winem w kuchni. W gre wchodzi ok 50 szt butelek, chciałabym zeby miejsce to było fajna ozdoba w kuchni. Jesli macie jakies ciekawe inspiracje to poprosze bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 19.08.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 ostatnio modne są specjalne chłodziarki do wina, najczęściej wolnostojące wyglądające jak lodówka (najczęściej ze szklanymi drzwiami), czasem mniejsze jak ta tutaj. w tej z linka mieści się 46 butelek. http://www.whirlpool.pl/app.cnt/whr/pl_PL/pageid/pgproducts001/catid/2/subcatid/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 19.08.2008 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Tak wiem o chłodziarkach ale sa drogie i niekoniecznie o to nam chodzi, bo to w sumie zadna ozdoba:) Ale dzieki za pomysl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 19.08.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 a może...? jaki masz wystrój kuchni...? rustykalny, nowoczesny, ...? jeśli nowoczesny, będzie trudno. http://images29.fotosik.pl/266/77a6ac07482d95a0m.jpghttp://images29.fotosik.pl/266/75f3e650664253a0m.jpghttp://images25.fotosik.pl/266/486ead3b7827d198m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechucc 19.08.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 nie wiem jak Twoja kuchnia wygląda ale może puzzle się nadadzą?http://images46.fotosik.pl/2/9fe925cc0e6e4777m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 19.08.2008 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Kuchnia dopiero w planach:) Ale styl raczej z tych nowoczesnych. Mąz wymyslił te butelki a ja mam teraz problem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 19.08.2008 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Myslelismy zeby to jakos w sciane wkomponowac...ale czy sie da...dalismy tez zadanie Pani architekt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 19.08.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Poszukaj w poście o wnękach pod schodami. Nie pamiętam dokładnie gdzie to było. Może wyszukiwarka pomoże. Była tam zabudowa pod schodami, skos, wypełniona kratką na butelki z winem. Super pomysł i ozdoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 19.08.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nie mam niestety zdjęć w kompie, ale w ostatnich Czterech Kątach w temacie specjalnym dotyczącym kuchni jest troszkę zdjęć z półkami/schowkami na butelki. Może coś Cię natchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 20.08.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 osoba która lubi wino i sie na nim zna twierdzi, ze pólki to porażka dla wina. Jeśli trzymać w kuchni to tylko w specjalnej szafce : http://www.alphaprice.com/images/article_la/1068.JPG Oczywiscie sa jeszcze roznice, sa lodowki na wino - ona sluza do schladzania wina przed podaniem i szafki na wino, ktore utrzymuja je w odpowiedniej temperaturze przez caly czas (lodowki sa za zimne). Ta szafeczke na wino, no coz, ona bedzie sie nadawala do trzymania wody, bo nawet soki i cola odpadaja, bo tam w gorze bedzie za cieplo. Szkoda miejsca i szkoda wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 17.09.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 osoba która lubi wino i sie na nim zna twierdzi, ze pólki to porażka dla wina. Jeśli trzymać w kuchni to tylko w specjalnej szafce : http://www.alphaprice.com/images/article_la/1068.JPG Oczywiscie sa jeszcze roznice, sa lodowki na wino - ona sluza do schladzania wina przed podaniem i szafki na wino, ktore utrzymuja je w odpowiedniej temperaturze przez caly czas (lodowki sa za zimne). Ta szafeczke na wino, no coz, ona bedzie sie nadawala do trzymania wody, bo nawet soki i cola odpadaja, bo tam w gorze bedzie za cieplo. Szkoda miejsca i szkoda wina. To się słąbo zna, bo przecież tylko białe się chłodzi (ew. rose), a czerwone nie, czyli trzebaby mieć dwie chłodziarki z różnymi temperaturami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 17.09.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Lepsze modele tych lodówek mają dwie strefy chłodzenia - jedna dla czerwonego, druga dla białego. I w dzisiejszych czasach, gdy temperatura w domach jest znacznie wyższa niż to bywało kiedyś, chłodzi się i białe, i różowe i czerwone - szczególnie te, przechowywane w kuchni. Ja osobiście, będę miał w kuchni szafkę na jakieś 50 butelek wina - miejsce bardziej do przechowywania tuż przed wypiciem niż składowania przez lata. PozdrawiamP.R. ps - skoro półki to taka porażka, to dlaczego w sklepach specjalistycznych również się je stosuje? ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sportek 17.09.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 A ja proponuje zrobić piramidę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.09.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Tak wiem o chłodziarkach ale sa drogie i niekoniecznie o to nam chodzi, bo to w sumie zadna ozdoba:) Ale dzieki za pomysl:) Przechowywanie wina w kuchni bez chłodziarki to barbarzyństwo. Chyba, że nie masz na myśli wina tylko jakieś sikacze. Im nawet 25stopni nie zaszkodzi. To się słąbo zna, bo przecież tylko białe się chłodzi (ew. rose), a czerwone nie, czyli trzebaby mieć dwie chłodziarki z różnymi temperaturami? To raczej Ty się słabo znasz. Co innego temperatura przed podaniem a co innego temperatura przechowywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 17.09.2008 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Problem sie rozwiązał Mąż buduje piwnice tylko i wyłacznie na wina:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 18.09.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 No i bardzo dobrze, bo faktycznie w szafce w kuchni to trzymać można tylko takie wino za 19,90 które kupujemy rano a wieczorem wypijamy do kanapek;) Lepsze wina, należy przechowywać w odpowiednich warunkach, gdzie ważna jest nie tylko temperatura (faktycznie różna dla czerwonych i białych), ale i wilgotność powietrza!!! Jeśli butelki są zamykane korkiem butelka musi leżeć, aby korek nie przesechł i żeby nie dostawało się do środka powietrze. Jeśli są korkowane silikonem (ostatnio coraz częściej, bo kiepsko stoją "złoża" korka) powinny raczej stać, aby powierzchnia styku wina z powietrzem była jak najmniejsza. Poczytajcie troszku sobie o tym, bo skoro robicie całą piwnicę, to rozumiem, że chcecie się poważnie bawić w wina, a to wymaga trochę zachodu;) Ale za to ileż niesie ze sobą przyjemności, kiedy otworzycie butelkę wspaniałego, dobrze przechowanego wina.....mmmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 18.09.2008 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Dagne dziekuje za cenne rady:)Mąz w winach kocha sie od zawsze:) Piwniczka bedzie pod ziemią 3mx3mx2,5h, odpowiednio klimatyzowana itdMąz juz ja w myslach urządza, bo poki co koncza mury. Oddal sie całkowicie piwniczce-winniczce:) Wkrótce wrzuce do dziennika zdjecia z etapu prac wiec zapraszam do oglądniecia:)PozdrawiamiwettPs: jak juz bedzie finisz i piwniczka sie zapełni zapraszam do dobre winko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 18.09.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Tak tu się mądrzę mądrzę a tu specjaliści.... To ja poproszę o zdjęcia kilka cennych rad!!!!Ja kocham wina, ale nie znam się na nich najlepiej. Wiem tylko czy mi smakuje czy nie:) Jak macie w zasobach jakieś Barollo to ja się wpraszam:) A na poważnie, to życzę wam powodzenia i jak najszybszej przeprowadzki!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 18.09.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 To się słąbo zna, bo przecież tylko białe się chłodzi (ew. rose), a czerwone nie, czyli trzebaby mieć dwie chłodziarki z różnymi temperaturami? To raczej Ty się słabo znasz. Co innego temperatura przed podaniem a co innego temperatura przechowywania. No raczej że co innego Jak przechowywać też w kuchni, to wtedy 4 chłodziarki No ale problem się widzę rozwiązał w najlepszy możliwy sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 18.09.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ... Piwniczka bedzie pod ziemią 3mx3mx2,5h, odpowiednio klimatyzowana itd... piwniczka?klimatyzowana??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts