ponadczas 19.08.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Proszę o Wasze opinie w sprawie połeżenia domu.Są dwie działki obok siebie (40mx20m), droga biegnie po stronie wschodniej, wzdłuż krótszej krawędzi każdej z działek. Na której działce umieścić dom (na południowej czy na północnej) przy założeniu, że jedna działka ma służyć jako zabezpieczenie całej inwestycji, w razie jakiegoś poważnego (odpukać!!) kryzysu? Czym się kierować Waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.08.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Czym się kierować Waszym zdaniem?Swoimi upodobaniami. Działka południowa ma większe szanse na więcej słońca, nawet jeżeli sąsiad zechce posadzić jakieś wysokie drzewo (patrz inne wątki). Pomyśl również może o tej, która ma bliżej media. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 19.08.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 w razie "jakby co" to lepiej postaw domek na południowej , nie będziesz musiał oglądać z ogrodu swojego przyszłego sąsiada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.08.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 jesssooo... nigdy nie wiem jaki to kierunek ten który ja mam ...ale bardzo sobie go chwalę z jednego podstawowego powodu ...zacienionego tarasu i salonu , słonecznej kuchni na tarasie i w salonie do godziny 12 mam słońce ,a potem jest cień .... i to jest własnie to na czym mnie najbardziej zależało ...latem kiedy wkoło 35 st i prażące słońce - siadasz przy piwku w cieniu na tarasie bądź w chłodnym salonie i odpoczywasz zamiast ocierając pot z czoła i ratujesz się wentylatorem ale oczywiście każdy lubi co innego ...może są ludzie którzy kochają mieć 35st w salonie i rażące prosto w oczy słońce na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponadczas 19.08.2008 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 hmm... ile opinii tyle odmiennych zdań. Trzeba będzie rzucać monetą lub ostatecznie - łopatą.. Na którą działkę wypadnie, na tą chata bęc! W każdym razie dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.08.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 hmm... ile opinii tyle odmiennych zdań. Trzeba będzie rzucać monetą lub ostatecznie - łopatą.. Na którą działkę wypadnie, na tą chata bęc! W każdym razie dzięki za rady.A czego się spodziewałaś(eś). Każdy lubi co innego. Dla jednych priorytet to słońce, dla innych cień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 20.08.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 A gdzie planujesz ogród i taras? Jeśli od zachodu, to raczej nie ma dużego znaczenia którą działkę wybierzesz. Chyba, że któraś ma mniej ciekawe sąsiedztwo. Wybierz po prostu działkę, która Ci się bardziej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts