Habier 19.08.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witajcie, Czy kupowaliście Thuje (Żywotnik zachodni szmaragd Thuja occidentalis smaragd) na Allegro? Jest wielu sprzedawców na tym portalu ale chciałbym abyście podzielili się swoimi doświadczeniami - od kogo warto kupować sadzonki? Jedyna wątpliwość jeśli chodiz o Allegro to, że większość sprzedaje z "gołym" korzeniem Mam blisko szkółki ale przy większych zakupach Allegro wygląda troszkę taniej. Proszę Was o pomoc. Dzięki Wielkie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek25 19.08.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witajcie, Czy kupowaliście Thuje (Żywotnik zachodni szmaragd Thuja occidentalis smaragd) na Allegro? Jest wielu sprzedawców na tym portalu ale chciałbym abyście podzielili się swoimi doświadczeniami - od kogo warto kupować sadzonki? Jedyna wątpliwość jeśli chodiz o Allegro to, że większość sprzedaje z "gołym" korzeniem Mam blisko szkółki ale przy większych zakupach Allegro wygląda troszkę taniej. Proszę Was o pomoc. Dzięki Wielkie!! Na Allegro to ja tylko nasionka kupuję Raczej bym nie ryzykowała z sadzonkami. Różne opinie słyszałam nawet o suuuper sprzedawcach. Lepiej zainwestować raz w lepszy materiał, niż się niemiło rozczarować. Szkółek jest w każdej okolicy kilka. Ja przed zakupami zrobiłam rundkę i w jednym za tuję ‘Smaragd’ (50 cm) śpiewali sobie 25 zł, a drugim 10 zł. Zawsze można się potargować przy większym zakupie… można pooglądać roślinkę na żywo, czy jest zdrowa itp. A tak? Biorąc jeszcze pod uwagę ostrożność firm kurierskich czy tam poczty? No nie wiem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.08.2008 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witajcie, Czy kupowaliście Thuje (Żywotnik zachodni szmaragd Thuja occidentalis smaragd) na Allegro? Jest wielu sprzedawców na tym portalu ale chciałbym abyście podzielili się swoimi doświadczeniami - od kogo warto kupować sadzonki? Jedyna wątpliwość jeśli chodiz o Allegro to, że większość sprzedaje z "gołym" korzeniem Mam blisko szkółki ale przy większych zakupach Allegro wygląda troszkę taniej. Proszę Was o pomoc. Dzięki Wielkie!! Ja kupowałem ale mam tylko kontakt telefoniczny(co mogę polecić -rewelacja i kontakt i sadzonki i przesyłka-najlepiej jednak kupować na wiosnę 48500529956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 20.08.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 kupowalam wielokrotnie od jednego spzredawcy, w doniczce , ukorzenione silnie, wszystkie sie przyjely - nick jego to thomeko (z Darłowa) http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11003316 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 20.08.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Kupowałaś wielokrotnie ?Od 2008-07-14 ten uzytkownik jest na allegro .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 20.08.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 tak wczesniejsze konto o podobnej nazwie - thomekko (http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3510430) - mial zawieszone, od miesiaca sprzedaje na nowym- rozni sie jedna literka... coz...chcialam tylko pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 20.08.2008 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witajcie, wielkie dzieki za odpowiedzi - wszystkie opinie się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzkim 20.08.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Ja osobiście polecam szkółkę http://www.polros.com.pl/cogrodnicze_oferta.htm nie jest to tak strasznie daleko kupowałem tam Thuje Brabant w doniczkach i w bardzo dobrej cenie (7,2 zł za drzewka 1m) w warszawie i okolicach nie ma możliwości zakupu po takiej cenie.Można jechać w niedzielę,bardzo fachowa obsługa zapakowano mi 100 szt.plus 10 szt.jałowca wąsko kolumnowego i 30 szt.buksusa do samochodu osobowego,nie niszcząc ani sztuki.Jest tam w czym wybierać i wszystko się przyjeło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 20.08.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Szip, niezbyt przekonująca rekomendacja osoby (firmy) z zawieszonym kontem na Allegro.Zawieszenie konta, z Allegro: W jakich sytuacjach konto Użytkownika może zostać zawieszone? Zawieszenie konta Użytkownika jest na ogół konsekwencją naruszenia zasad, które obowiązują na Allegro (a w szczególności Regulaminu Allegro). Konto może być zawieszone na czas określony lub nieokreślony. Najczęściej występujące powody zawieszenia konta: * niepełne lub nieprawdziwe dane kontaktowe (imię/nazwisko, firma, adres, numer telefonu), * zmiana właściciela konta (przekazywanie zarejestrowanych kont nie jest dozwolone), * udostępnianie konta innym osobom (więcej informacji), * wielokrotne wystawianie przedmiotów, które znajdują się na liście towarów zakazanych i dopuszczonych warunkowo, * wielokrotne naruszanie polityki dot. wystawiania i opisów aukcji, * używanie wielu kont w sposób niezgodny z zasadami (więcej informacji), * półtoramiesięczna blokada sprzedaży, * wysyłanie ofert handlowych do innych Użytkowników bez ich wcześniejszej zgody i inne rodzaje tzw. spamu, * usunięcie danych osobowych z bazy danych (na prośbę Użytkownika), * inne, poważne naruszenie Regulaminu Allegro. Ponadto konto Użytkownika jest zawieszane automatycznie, gdy: * liczba punktów otrzymanych za komentarze spadnie do -3 lub niżej; * Użytkownik otrzyma trzy ostrzeżenia w wyniku procedury zwrotu prowizji, uruchomionej przez trzech różnych Sprzedających. Przy zawieszeniu konta usuwane są wszystkie trwające aukcje Użytkownika i wszystkie złożone przez niego oferty. Użytkownik, którego konto zostało zawieszone, nie może korzystać z większości usług Allegro (więcej informacji). Nie może też bez zgody Allegro zarejestrować się ponownie. Jeśli Twoje konto zostało zawieszone i chcesz uzyskać więcej informacji, odpowiedz na e-mail z informacją o zawieszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 20.08.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 nie bede prowadzila batalii w obronie zawieszonego konta, wiecej juz nic nikomu nie polece bo nie ma to na forum sensu. Kupilam u tego czlowieka rosliny, rosliny doszly szybko, byly zdrowe, rosna fajnie - tylko to chcialam przekazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 20.08.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Przepraszam, nie chciałem Ciebie obrazić. No i oczywiście wierzę Ci, że sadzonki były OK. Ale sam bywam na Allegro (tylko jako kupujący) i podejrzliwie patrzę na takich kontrahentów jak Twój Sprzedawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 28.08.2008 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witajcie, Kupiłem 9 sztuk u tego alegrowicza, którego polecała SzipBudowniczy (Dzięki!). Wczoraj przyjechały - porządnie zapakowane, w dobrym stanie - ładnie wyglądające. Generalnie troszkę wyższe niż było podane na aukcji. Nie zawiodłem się Pojadę jeszcze dziś do najbliższej szkólki i porównam sobie jakość i ceny. Tak czy inaczej pierwszy taki zakup na allegro - udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts