Zielona 01.10.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Schody prowadzące na taras mają 30 cm głębokości. Szukam gresu 33x33 cm. W hurtowniach jest przeważnie 30x30. Jak wybrnąć z tego problemu. Może ktoś ma jakieś pomysły. Stosując 30x30 byłoby dużo malutkich elementów do wklejenia i dużo odpadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 01.10.2003 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Szukaj dalej - 33x33 jest dość popularnyA moze w marketach bdwl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Szukaj dalej - 33x33 jest dość popularny A moze w marketach bdwl? ..... nie obrażaj Zielonej. Sądzisz, że tego gresu szukała w markecie z warzywami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 01.10.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Do Zielonej - obraziłaś się? Było, że szukała w hurtowniach. Hurtownia to nie market. Wszystko w tym temacie. Jak chcesz Gościu pogadać o dupie Maryni, to znajdź sobie inne forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2003 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Do Zielonej - obraziłaś się? Było, że szukała w hurtowniach. Hurtownia to nie market. Wszystko w tym temacie. Jak chcesz Gościu pogadać o dupie Maryni, to znajdź sobie inne forum ... a dlaczego nie w składach budowlanych, sklepach budowlanych itp. Lepiej sie wyluzuj, bo wyłazi z Ciebie po jednym poście pospolity cham. Z wyrazami szacunku Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 01.10.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 O, przepraszam bardzo, to Ty w swoim pierwszym poście, zamiast udzielić konkretnej odpowiedzi czy porady, robisz jakieś wycieczki osobiste. Jak masz coś konkretnego do powiedzenia, to mów, a jak ... [patrz poprzedni post] Chamstwo niech się chamstwem odciska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 01.10.2003 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Ale się porobiło....Konstruktywne gadki ...Szukam i w hurtowniach i na składach budowlanych i w marketach. Ale mnie chodzi o to, że może ktoś już znalazł i może polecić. Np. Opoczno robi 29,7x29,7 i taką mają matrycę i wszystkie ich gresy są w takich wymiarach (mają oczywiście też inne 10x10 czy 39x39 ale 33x33 nie mają). Chodzi mi o to, że jeżeli już ktoś kupił 33x33 jakiegoś producenta to ja sobie zobaczę np. na stronie internetowej czym dysponuje dany producent w tym wymiarze, podwonię po hurtowniach, składach, potem obejrzę i mam .... trafiony zatopiony. A poza tym ja się nie obrażam. Jeżeli Andrzejk mówi, że taki gres jest to znaczy, że super, że jeszcze nie wszystko stracony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.10.2003 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Widziałem takie gresy czy też klinkier (33x33) w Castoramie i Leroy -u. Ale to zdecydowana mniejszość oferty, nie więcej jak 3-5 wzorów. Naprawdę nie było w czym niestety wybierać. Producentów nie pamiętam. Być może był to ktoś "no name"Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 01.10.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Zielona, ja do kuchni i do wiatrołapu kupiłem gres 33x33 Cersanitu chyba, w każdym razie polski, który oryginalnie jest przeznaczony na tarasy - ma płytki (stopnice) z napylonymi paskami antypoślizgowymi. Jest to stosunkowo nowe i ma ze 4 wzory typu bohomazy:). Jak chcesz, jutro podam więcej detali.Kupiłem w PSB, 48 zł/mkw. Są też listwy przyścienne, ale nie do wszystkich. Natomiast na Bartyckiej w W-wie kupiłem terakotę hiszpańską 33x33, ale na pewno gres też bym znalazł. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majo 01.10.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 na pewno ma taki gres cersanit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Ale się porobiło.... Konstruktywne gadki ... Szukam i w hurtowniach i na składach budowlanych i w marketach. Ale mnie chodzi o to, że może ktoś już znalazł i może polecić. Np. Opoczno robi 29,7x29,7 i taką mają matrycę i wszystkie ich gresy są w takich wymiarach (mają oczywiście też inne 10x10 czy 39x39 ale 33x33 nie mają). Chodzi mi o to, że jeżeli już ktoś kupił 33x33 jakiegoś producenta to ja sobie zobaczę np. na stronie internetowej czym dysponuje dany producent w tym wymiarze, podwonię po hurtowniach, składach, potem obejrzę i mam .... trafiony zatopiony. A poza tym ja się nie obrażam. Jeżeli Andrzejk mówi, że taki gres jest to znaczy, że super, że jeszcze nie wszystko stracony. Pozdrawiam No, właśnie chodzi o konkretną odpowiedź. Nie lubię jak ktoś traktuje wszystkie baby, od razu jak blondynki. Przepraszam za baby. W związku z powyższym cofam tego chama, ale Andrzej K. trzymaj się na baczności. A w ogóle na tarasie mam 14 mb takich samych schodów i też szukam takiego gresu, a także stopnic z gresu. Konkretnie Andrzeju K. jak znajdziesz w SKŁADZIE BDWL. to melduj. Z w.sz. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 01.10.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Dobra, dobra.Latem własnoręcznie polożyłem płytki na dwóch moich balkonach i pomieszczeniach wewnątrz domu. Kładłem tez piaskowiec na ogrodzeniu i na ścianie w salonie. Podobno nieźle. Służę podpowiedziami, jakby ktoś chciał wysłuchać. Pzdr, AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 01.10.2003 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Byłam na stronie Cersanitu http://www.cersanit.com.pl/pl/index.php?srodek=katalog_plytki&tabela=gres_porcelanato&lang=plale oni nie mają 33x33. Może to coś nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 01.10.2003 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Znalazłam coś chyba http://www.tubadzin.com.pl/katalog.php?op=viewgrupa&grupa=PPKlikając na płytkę mamy jej parametry techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 01.10.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Witam Zielona spróbuj tu http://www.milo-tarasy.pl Ja kupiłem gres szkliwony allegro. Wygląda fajnie. Cena jest tez ludzka. Chyba 32 zl/m2 + extra za dekory (ale też bez złodziejstwa). W ofercie cokoliki. Polecam. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 01.10.2003 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 BenicioWłaśnie o coś takiego mi chodziło. A cokół domu z czego masz zrobiony?Masz jakieś zdjęcia swojego tarasu?U mnie wchodzą w grę dwa tarasy wejściowy i ogrodowy i balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majo 01.10.2003 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 co do cersanitu sprawdze na opakowaniu co to było dokładnie , a tak na marginesie czy pytałaś o zdanie płytkarza (dobrego płytkarza) jaką on ma na ten temat opinię.. może lepiej zacząć tej strony wtedy będziesz mogła dobrać taki gres jaki Ci się podoba a nie jaki ma wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 01.10.2003 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 MajoWłaśnie płytkarz mi doradził bym wybrała 33x33. Kupiłam jedną płytkę 30x30 taką jak mi się podoba i faktycznie nie ma jak ją kłaść na tych schodach. Trochę płytki musi wystawać poza schód, by można było pod płytką zrobić podstopnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 01.10.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Witam Bardzo mi miło, że trafiam w żeńskie potrzeby A na poważnie. Mam te płytki kupione, ale jeszcze nie położone - stoją sobie w garażu i czekają na swoją kolej u płytkarza. Z tym, że ja nie będe ich kładł na tarasie, a w przedpokoju. Pisząc o cokolikach miałem na myśli cokoliki wewnątrz domu - jedna kafelka (8x33 cm) na ścianie przy połączeniu z podłogą - napewno kumasz o co chodzi. Cokół wokół domu mam zrobiony z płytek klinkierowych Rot Rustico Cerrad (chyba tak się to nazywa - do nabycia we wszystkich chyba marketach budowlanych). Mam przed sobą ulotkę z aranżacjami, jak chcesz to zeskanuje i Ci prześle. Czy adres ze stopki jest aktualny? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Uważajcie kochani z gresem szkliwionym na tarasie. Ja chyba bym sie zastanowił, bo owszem ładnie to wygląda, ale śliiiiiiiiiiiizko jak jasna cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts