Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gres na taras 33x33

Zielona

Recommended Posts

Do Zielonej - obraziłaś się?

Było, że szukała w hurtowniach. Hurtownia to nie market.

Wszystko w tym temacie. Jak chcesz Gościu pogadać o dupie Maryni, to znajdź sobie inne forum

... a dlaczego nie w składach budowlanych, sklepach budowlanych itp. Lepiej sie wyluzuj, bo wyłazi z Ciebie po jednym poście pospolity cham.

Z wyrazami szacunku

Ewa.

Ale się porobiło....

Konstruktywne gadki ...

Szukam i w hurtowniach i na składach budowlanych i w marketach.

Ale mnie chodzi o to, że może ktoś już znalazł i może polecić. Np. Opoczno robi 29,7x29,7 i taką mają matrycę i wszystkie ich gresy są w takich wymiarach (mają oczywiście też inne 10x10 czy 39x39 ale 33x33 nie mają). Chodzi mi o to, że jeżeli już ktoś kupił 33x33 jakiegoś producenta to ja sobie zobaczę np. na stronie internetowej czym dysponuje dany producent w tym wymiarze, podwonię po hurtowniach, składach, potem obejrzę i mam .... trafiony zatopiony.

A poza tym ja się nie obrażam. Jeżeli Andrzejk mówi, że taki gres jest to znaczy, że super, że jeszcze nie wszystko stracony.

Pozdrawiam

Widziałem takie gresy czy też klinkier (33x33) w Castoramie i Leroy -u. Ale to zdecydowana mniejszość oferty, nie więcej jak 3-5 wzorów. Naprawdę nie było w czym niestety wybierać. Producentów nie pamiętam. Być może był to ktoś "no name"

Pozdrawiam

Zielona, ja do kuchni i do wiatrołapu kupiłem gres 33x33 Cersanitu chyba, w każdym razie polski, który oryginalnie jest przeznaczony na tarasy - ma płytki (stopnice) z napylonymi paskami antypoślizgowymi. Jest to stosunkowo nowe i ma ze 4 wzory typu bohomazy:). Jak chcesz, jutro podam więcej detali.

Kupiłem w PSB, 48 zł/mkw. Są też listwy przyścienne, ale nie do wszystkich.

Natomiast na Bartyckiej w W-wie kupiłem terakotę hiszpańską 33x33, ale na pewno gres też bym znalazł.

Pzdr

Ale się porobiło....

Konstruktywne gadki ...

Szukam i w hurtowniach i na składach budowlanych i w marketach.

Ale mnie chodzi o to, że może ktoś już znalazł i może polecić. Np. Opoczno robi 29,7x29,7 i taką mają matrycę i wszystkie ich gresy są w takich wymiarach (mają oczywiście też inne 10x10 czy 39x39 ale 33x33 nie mają). Chodzi mi o to, że jeżeli już ktoś kupił 33x33 jakiegoś producenta to ja sobie zobaczę np. na stronie internetowej czym dysponuje dany producent w tym wymiarze, podwonię po hurtowniach, składach, potem obejrzę i mam .... trafiony zatopiony.

A poza tym ja się nie obrażam. Jeżeli Andrzejk mówi, że taki gres jest to znaczy, że super, że jeszcze nie wszystko stracony.

Pozdrawiam

No, właśnie chodzi o konkretną odpowiedź. Nie lubię jak ktoś traktuje wszystkie baby, od razu jak blondynki. Przepraszam za baby. W związku z powyższym cofam tego chama, ale Andrzej K. trzymaj się na baczności.

A w ogóle na tarasie mam 14 mb takich samych schodów i też szukam takiego gresu, a także stopnic z gresu. Konkretnie Andrzeju K. jak znajdziesz w SKŁADZIE BDWL. to melduj.

Z w.sz. Ewa

Witam

Bardzo mi miło, że trafiam w żeńskie potrzeby :wink:

A na poważnie.

Mam te płytki kupione, ale jeszcze nie położone - stoją sobie w garażu i czekają na swoją kolej u płytkarza. Z tym, że ja nie będe ich kładł na tarasie, a w przedpokoju. Pisząc o cokolikach miałem na myśli cokoliki wewnątrz domu - jedna kafelka (8x33 cm) na ścianie przy połączeniu z podłogą - napewno kumasz o co chodzi.

Cokół wokół domu mam zrobiony z płytek klinkierowych Rot Rustico Cerrad (chyba tak się to nazywa - do nabycia we wszystkich chyba marketach budowlanych).

Mam przed sobą ulotkę z aranżacjami, jak chcesz to zeskanuje i Ci prześle. Czy adres ze stopki jest aktualny?

Pozdrowienia B.