nely 19.08.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 czy warto robić taką malutką? 1mx1m?jak wyglądają Wasze spiżarki? albo te spiżarki-inspiracje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 19.08.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 jak masz miejsce to JAK NAJBARDZIEJ wartoale jeśli kosztem kuchni to już inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 19.08.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 jak masz miejsce to JAK NAJBARDZIEJ wartoale jeśli kosztem kuchni to już inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 19.08.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 pyknęliśmy taka pod schodami, w lekkim obnizeniu. (niestety nie dysponuję zdjęciem) ma ze dwa m2 ale pojemnośc chyba nieograniczoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.08.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 czy warto robić taką malutką? 1mx1m? jak wyglądają Wasze spiżarki? albo te spiżarki-inspiracje? W takim wypadku raczej otwierana na zewnątrz. I jak najbardziej - robić, jeżeli jest możliwość. Toż to masa półek i to tanich półek na wszystko, co może być potrzebne w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.08.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 tak, tak, tak ...warto ... postawiliśmy extra ściankę i mamy w ten sposób mniejszy i bardziej zamknięty salon , ale za to spiżarkę pod schodami .... szeroka na metr , długa na 3 metry z dużym spadem sufitu (schody ) .... jest rewelacyjna ...napoje , słoiki, ziemniaki, przetwory, lekarstwa, niepotrzebne graty kucenne używane raz na ruski rok ....wszystko sie tam mieści - nie wiem gdzie bym to dała gdyby nie było spiżarki tak, że zdecydowanie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.08.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 ale za to spiżarkę pod schodami .... szeroka na metr , długa na 3 metry z dużym spadem sufitu (schody ) .... jest rewelacyjna ...napoje , słoiki, ziemniaki, przetwory, lekarstwa, niepotrzebne graty kucenne używane raz na ruski rok ....wszystko sie tam mieści - nie wiem gdzie bym to dała gdyby nie było spiżarki Wiedziałem, że zamknięte (pełne) schody to dobry pomysł nie tylko ze względu na możliwość upchania tam WC ale i właśnie dodatkowego schowka na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 19.08.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 czy warto robić taką malutką? 1mx1m? jak wyglądają Wasze spiżarki? albo te spiżarki-inspiracje? W "naszym" projekcie Dom w Dziewannie 2 jest spiżarka koło kuchni o powalającej powierzchni 1,4m2. (http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_dziewannie_2/m4107a2c6e180b). Część ludzi likwiduje ją powiększając kuchnię, bo jest mało pojemna i ma małe drzwi na całą szerokość ściany, w zasadzie to tylko można regał postawić na końcu i dwa mopy w kącie. My zrobiliśmy inaczej: kuchnię powiększyliśmy z całym domem swoją drogą, a tą spiżarkę przerobiliśmy w szafę zabudowaną w wiatrołapie, "burząc" na papierze jedną dłuższą ścianę spiżarki i likwidując drzwi do niej z korytarza. Dzięki temu wiatrołap jest teraz pojemny. A taką mini-spiżarkę będziemy mieli pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 19.08.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 ja mam spiżarkę izolowaną z styropianem i bez podłogówki (w przeciwieństwie do reszty kuchni). Mam problem z wentylacją zimą bo w niej jest dużo chłodniej niż w domu i woda się skrapla ale podjęłam walkę z tym fantem... moja ma ze 2m2 i nawet wliczając zaistniałe problemy za skarby świata z niej nie zrezygnuję naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 19.08.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 w naszym projekcie jest skrytka przy kuchni - choc kuchnia sama w sobie nie jest ogromna.... za nic nie zrezygnowalabym ze skryteczki choc ma tylko ok. 1,5m2 jak dobrze rozplanuje polki, to bede mogla cale lato robic "pudliszki" dodatkowo zrobilismy schody betonowe tylko po to aby stworzyc kolejna skrytke pod schodami nie wyobrazam sobie aby po piwo maz chodzil np. do garazu lub kotlowni bo tylko tam miesci sie skrzynka, albo ja chcac umyc podloge musze biegac po schodach zeby przyniesc z gornego pomieszczenia gospodarczego wiadro z mopem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 19.08.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Tez jestem za. Swoją ma pod schodami, pewnie podobna jak mikolayi, w obniżeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.08.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nasza też jest maleńka, ale bardzo się cieszę, że będzie. Jej wymiary to 1x1m. Ponieważ jest w środku domu poprowadziliśmy w wylewce rurę, którą będzie czerpać powietrze z zewnątrz (żeby zimą było w niej trochę chłodniej) i nie zapomnielismy o kratce wentylacyjnej. Mam nadzieję, że doskonale spełni rolę, mimo, że jest mini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfelis 19.08.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 mam szafe wnekowa w kuchni 62x65 do samego sufitu, duzo sie tam miesci, super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.08.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 A JA W SWOIM PROJEKCIE MAM AŻUROWE DURNE SCHODY POD KTÓRYMI NIE DA SIĘ NIC WSTAWIĆ BO SĄ AŻUROWE I NIE DA SIĘ TEGO ZMIENIC BO BĘDZIE BEZ SENSU. Projekt nie zakłada też miejsca na spiżarnię ale i tak coś wykombinuję. Nie wiem tylko co. Hmmmm, może to dobry temat na wątek? Gdzie umieścić spiżarnię jak nie ma gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.08.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Temat dobry, a pomysłowość Forumowiczów niewyczerpana, więc pewnie coś wymyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.08.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Temat dobry, a pomysłowość Forumowiczów niewyczerpana, więc pewnie coś wymyślą Myślisz? No dobra ale jak mnie spotka lincz za głupie tematy to oberwiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.08.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Ok, będę Cię bronić jak lwica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 17.09.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Pewnie że robić: ja mam właśnie 1mx1m (kwadrat ze ściętym rogiem, na którym są drzwi) właśnie kosztem kuchni, mimo że za duża nie jest: zawsze w takiej spiżarce zmieścisz wiecej niż nawet w słupku do sufitu o szerokości 1m. Oczywiście że jak w kuchni, to nie będzie to typowa spiżarnia z niższą temperaturą (jaką da się osiągnąć chociażby w zagłębieniu pod schodami, które zawsze można przerobić z ażurowych na zabudowane, chyba że mają jakiś wymyślny bieg), ale miejsce na schowanie zapasu konserw, suchej żywności, karmy dla zwierząt, pierdół, tostera czy mixera - wszystkiego co nie wymaga chłodzenia, a ozdobą nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 17.09.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Temat dobry, a pomysłowość Forumowiczów niewyczerpana, więc pewnie coś wymyślą Myślisz? No dobra ale jak mnie spotka lincz za głupie tematy to oberwiesz Temat chyba popularny bo aż 3 strony bodajże, za to tytuł faktycznie trafił do Złotych Myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.09.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Temat chyba popularny bo aż 3 strony bodajże, za to tytuł faktycznie trafił do Złotych Myśli Ty mnie sledzisz, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts