voyt 19.08.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Czy na poddaszu wystarczy jako wylewka coś takiego ? - 1,5 cm płyta pilśniowa (ma wygłuszyć ) - 3 cm styropianu - 5 cm wylewki w miejscach gdzie będzie podłogówka 3cm styropianu twardego w pozostałych miejscach normalny Poddasze będzie niezależnym mieszkaniem stąd ta płyta pilśniowaPoziom niżej jest niezależne ogrzewanie. Majster wspominał mi jescze coś o jakiejś folii czarnej. Co to za folia, czy jest konieczna ? Nie wiem czy czegos nie pominąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 19.08.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Wywal płytę i dodaj 2 cm styro jeśli chcesz koniecznie mieć lepsze wygłuszenie. U mnie na parterze jest 10 cm styro ( oprócz garażu gdzie jest 3cm ) a na całym poddaszu 3cm. Folia na stropie - tu zdania są podzielone. Jedni kładą drudzy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 19.08.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Czy na poddaszu wystarczy jako wylewka coś takiego ? - 1,5 cm płyta pilśniowa (ma wygłuszyć ) - 3 cm styropianu - 5 cm wylewki w miejscach gdzie będzie podłogówka 3cm styropianu twardego w pozostałych miejscach normalny Poddasze będzie niezależnym mieszkaniem stąd ta płyta pilśniowa Poziom niżej jest niezależne ogrzewanie. Majster wspominał mi jescze coś o jakiejś folii czarnej. Co to za folia, czy jest konieczna ? Nie wiem czy czegos nie pominąłem 4 cm styropianu akustycznego, na to folia budowlana i 6 cm wylewki. Pamiętaj o dylatacji. Folia oddziela styropian od betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek z Otwocka 19.08.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam. Ostatni MURATOR. Wylewki wszelkiego autoramentu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 19.08.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam. Ostatni MURATOR. Wylewki wszelkiego autoramentu . O tak, Murator jest nieomylny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts