monikaa13 19.08.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 http://www.twojprojekt.pl/projekty/cedryk Domek jak widac plus dobudowany garaż i nad nim pokój. Dach nad garażem obniżony w stosunku do głównego dachu.Cena za cały domek plus dach, deskowanie bez położenia dachówki - 50tys. sama robocizna oczywiście. Nie mam pojęcia co myśleć, ekipa sprawdzona, ale co do ceny nie mam zdania - dużo, mało, średnio?Pomóżcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 19.08.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Zerknij na mój projekt. Trochę się różni. Zwłaszcza dach. Ja za robociznę zapłaciłam 43 tys. Ostatnia faktura zapłacona - wczoraj.Ekipa kupowała materiały, własne wc, własny garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 19.08.2008 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Tak tylko ja zaczynam w przyszłym roku i może te ceny są poprostu wyższe na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 21.08.2008 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 No mam drugą ekipę, cena ta sama czyli robocizna 50tys. najwidoczniej takie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 22.08.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 http://forum.muratordom.pl/cena-stan-surowy-otwarty-sezon-2008-rozsadna-ta-cena,t132141.htm polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 22.02.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) na dzień dzisiejszy mamy sso fundamenty zrobiliśmy sami z pomocą rodziny ściany stawiała nam firma, przy stropie pomagali wszyscy murarze za robociznę wzięli 4 tyś za parter i 600zł za strop i 1600za poddasze za wierzbę i pokrycie zapłaciliśmy 5 000zł łącznie do tego czasu wydaliśmy 85 tyś myślę ze jest całkiem niezłe zważywszy ze na parterze mamy 140m2 a na poddaszu 60m2 uściślę murarze mieli wszystkie materiały przygotowane , wszystko podane na talerzu , podobnie było z naszym stropem, dosłownie przyjechali wyrównać beton naszym cieślom też bardzo dużo pomagała rodzina. oszczędzany dlatego staramy się zrobić ile możemy by było taniej materiał kupowaliśmy od jakiegoś czasu szukaliśmy też dobrych ofert co budujesz helixwroclaw2005? Edytowane 22 Lutego 2011 przez hajmal a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 22.02.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) hajmal pytam bo mnie takie informacje interesują SSO - ściany nośne parteru to też nadproża, podciągi, słupy, komin (kominy)do wysokości stropu, schody żelbetowe - 4 tyś brutto Wynik bardzo intersującyCo ma znaczyć wzięli 600zł brutto za strop? Za co? Za przyjazd na budowę?Chętnie zobaczę galerię zdjęćO dach nawet nie pytam 85 tyś z czego to wynika? Bo z tego co piszesz za robociznę wydałeś 11200zł Za materiał wydałeś ponad 73 tysiące ? Za co? Edytowane 22 Lutego 2011 przez helixwroclaw2005 j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 22.02.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 na dzień dzisiejszy mamy sso fundamenty zrobiliśmy sami z pomocą rodziny ściany stawiała nam firma, przy stropie pomagali wszyscy murarze za robociznę wzięli 4 tyś za parter i 600zł za strop i 1600za poddasze za wierzbę i pokrycie zapłaciliśmy 5 000zł łącznie do tego czasu wydaliśmy 85 tyś myślę ze jest całkiem niezłe zważywszy ze na parterze mamy 140m2 a na poddaszu 60m2 zapiszę sobie bo czasem net robi jakieś psikusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 22.02.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 ale widzę ze jesteś wykonawcą będę potrzebowała tynkarzy mamy do tynkowania 740m2 (tynk cem-wap)złożysz mi ofertę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 22.02.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 hajmal to nie jest miejsce na taką dyskusję. Znajdź moja stronę to zobaczymy. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
outsider85 28.02.2011 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam, Można prosić o cenę stanu surowego zamkniętego, przykładowa cena robocizny + materiał.... Projekt:http://www.galeriadomow.pl/projekt,upb2203-dom-przy-bocianiej,173L.html Na jednym forum powiedzieli, że ten dom jest bardzo drogi w wybudowaniu - trudny dach, kawałek piwnicy i balkony...a jak wy sądzicie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 28.02.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 ...na pewno nie jest to tani w budowie domek....przemyśl dobrze czy to wszystko jest Ci potrzebne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 03.03.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 A co w tym domu jest ponad standart? Nie wiem jak wykonawcy liczą sobie piwnice. Wybierałem ekipę na bardziej wymyślony domek i 90% wykonawcy nie patrzą na trudność tylko metraż całkowity domu. Cena ok 200 zł/m. Wiem co piszę sąsiad ma dom prosty i tak samo go liczyli. Oczywiście stodoła przykryta papą będzie tańsza - ale o takim marzysz?Daj dom do wyceny kilku ekipą, składowi budowlanemu i będziesz miał bardzo orientacyjne koszty. Nie miałem ekipy która na "dzień dobry" nie narzekała by na trudność z moim projektem - element negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 03.03.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 ...nie jest tani bo wymaga więcej pracy niż domek bez piwnicy z prostym dachem bez balkonów , lukarn itp...jeśli ktoś liczy tylko na podstawie metrażu to jego sprawa.... sama piwnica może dość znacznie podrożyć inwestycję, chyba że nie przeszkadza właścicielowi piwnicy okresowo lub stale zbierająca się tam woda, za taki dach jak na projekcie żaden wykonawca nie weźmie tyle co za dach dwuspadowy, tutaj jest przede wszystkim bardzo dużo obróbek, więcej strat materiału.... taki dom musi być droższy w budowie niż dom bez piwnicy z dachem dwuspadowym... oczywiście bogatemu wolno, więc jeśli ktoś lubi takie udziwnienia (jak chociażby balkony na które nie będzie wychodził , bo niby po co i które są tylko mostkiem cieplnym) to niech taki dom sobie postawi, ale niech nie zakłada że będzie tanio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts