Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Czy to prawda ze drewno opałowe ma podskoczyć z ceną o 300% ?

Gdzieś w radio o tym wczoraj było.

No to już popaliłem sobie w kominku całą zimę jak za m3 będzie trzeba wywalić ok. 300 zł

kogoś w tych lasach Państwowych pogięło

Jaro

https://forum.murator.pl/topic/10698-czy-to-prawda-ze-drewno-opa%C5%82owe-ma-podskoczy%C4%87-z-cen%C4%85-o-300/

No to cena by sie zblizyla do drewna szalunkowego. Zlodzieje wegla przerzuca sie na kradzieze z lasu i LP odnotuje straty i bedzie nastepne w kolejce do likwidacji/sprzedania.
Myślę, że jak wsystko drożeje to idrewno opałowe pójdzie do góry, ale żeby aż o tyle to lekka przesada. Ludzie zajmują się plotkami i niema sensu zawracać sobie nimi głowy.
Gość Karol N.
Myślę, że jak wsystko drożeje to idrewno opałowe pójdzie do góry, ale żeby aż o tyle to lekka przesada. Ludzie zajmują się plotkami i niema sensu zawracać sobie nimi głowy.

Przymierzam sie do kominka i w rozmowach z dystrybutorami wkladow i firmami budujacymi kaminki, pytalem jak wyglada na rynku z kupnem drewna. Twierdzili zgodnie ze coraz trudniej kupic bo zainteresowanie kominkami jest ogromne. W konsekwencji ceny beda rosly. Pamietacie moze numer z gazem ziemnym. Kiedys gaz byl tani i wszyscy przechodzili na gaz. Jak juz wszyscy przebudowali sobie kotlownie ceny gazu tak podskoczyly, ze zaczeto powracac do wegla.

Pozdrawiam

Karol N.

A jak myślicie, na czym polega "reforma" górnictwa węgla. Zlikwidują kopalnie, węgiel zdrożeje i jego wydobcie będzie opłacalne !!!!

Normalne. Najpierw podpucha, a potem z grubej rury podwyżki.