Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GłADź NA STARE TAPETY - POMOCY -

NISUS

Recommended Posts

WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH

KUPIłEM NIEDAWNO MIESZKANIE - CAłE WYREMONTOWAłEM (ELEKTRYKA, MALOWAńSKO CYKLINOWANIE) ZOSTAłO MI TYLKO MAłE POMIESZCZENIE - BIURO:). POPRZEDNI WłAśCICIEL POłOżYł NA SCIENACH TAPETY - KILKA WARSTW - ZA CHOLERę NIE IDZE TEGO USUNąć. WPADłEM NA POMYSł CO BY POKRYć TO GłADZIą. NIESTETY W TYM TEMACIE JESTEM LAIKIEM :( CZY TO MA SENS? GRUNTOWAć CZY NIE? CZYM? JAKą GłADź?.

DZIEKI ZA POMOC

Wszystko idzie zerwac.... kwesta motywacji i odpowiednich narzedzi :)

jezeli juz chcesz taka provizorke zrobc to musisz miec pewnosc ze to ci nie odpadnie jak dostanie wilgoci od gipsu.... Ja bym proponowal jeszcze nakleic dla pewnosci jakas warstwe tapety z wlokna, taka do malowania. Sa teraz tez takie gladke bez zadnego wzorka. Moze by to wystarczylo nawet zamiast gladzi... a jak nie wystarczy to lepiej by sie to napewno gladzilo... Osobiscie odradzam gladz na tapete... ale twoja diecezja.. ;)

przed gpsowaniem zagruntuj kilka razy zeby ci wilgoc nie wlazila za gleboko w tapety..

pozdr..

• 4 months później...
ja mialem 6 warst tapet z 50lat poradzilem sobie w ten sposób ze ponacinałem tapete na scianie nozykiem i dopiero pryskalem woda to pomogała wsiakac wodzie wgłąb tapety wystarczy polac raz za 30 minut 2 raz i tak kilka razy i sama tapeta odpada nie ma sie co spieszcyc bo sie tylko czlowiek narobi PODSTAWA TO WODA NA MAXA

• 2 weeks później...