Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze:RANCZO pod Grodziskiem - nasz dom wyśniony :-)))

Recommended Posts

Witam, o zdrówko nie pytam :wink: bo kazdy kto rozpoczyna/rozpoczął/chce rozpocząć budowę domu musi mieć zdrowo ten-tego. :wink: :lol: Zatem cieszę się że jestem wśród swoich! :wink: :lol: Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi, słowa krytyki i chłodną ocenę sytuacji, która pewnie nie raz przyprawi nas o dreszcze... Pierwszy krok mamy za sobą - zakup działki, mam nadzieję że potowarzyszycie nam w dalszych małych kroczkach :)

Pozdrawiam!

A.&W. & Rudy i Lusia nasze wstrętne psiury :D

• Odpowiedzi 585
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Heja! :D

Nefer, byłam u Ciebie wczoraj i pół wieczora się hichrałam! :lol: Akcja w STOENIE mnie rozbroiła :lol: , oj kobietko obym ja tyle sił i odwagi co Ty miała!

Asiu,

NIe bój nic - budowa to niezły trening. A w zasadzie nie budowa - walka z tą machiną buirokratyczną to porażka :):)

Ale nie ma sie co dawać :):)

Cze Królik - wiem, że lubisz blondyneczki :):) Już bym Cię pituliła , wiesz ?:)

Hahaha!!! :lol: :lol: :lol:

Mamo, po tej akcji z rowem to każdy milimetr mapy przez lupę oglądałam, zanim w ogóle zaczynaliśmy myśleć o jakimś gruncie. :lol:

A wiesz, że później jeszcze babiszon z innej agencji podobny numer chciał nam wyciąć? :evil: Jedziemy, miejscowość ta sama, pokazuje mi łąkę - cuuudo! Obok ładny nowy domek, prąd blisko, wodociąg, cena jak na obecne warunki super. Jadę do gminy, babiszon razem ze mną bo też chce coś tam sobie sprawdzić, pytam o numer działki i lookam w mapę - a ta zaczyna się jąkać (a taka wygadana była 8) ), że to kurcze chyba troszkę pomyliła teren, bo kurcze ona tam już dawno nie była i troszkę kurcze nie pamięta. O żesz ty! :evil: Okazało się, że pokazała mi ziemię nie po tej stronie drogi, a przez działkę wystawioną na sprzedaż biegnie rów melioracyjny.

Śmiać się, płakać czy bić po pysku? 8)

Hahaha!!! :lol: :lol: :lol:

Mamo, po tej akcji z rowem to każdy milimetr mapy przez lupę oglądałam, zanim w ogóle zaczynaliśmy myśleć o jakimś gruncie. :lol:

A wiesz, że później jeszcze babiszon z innej agencji podobny numer chciał nam wyciąć? :evil: Jedziemy, miejscowość ta sama, pokazuje mi łąkę - cuuudo! Obok ładny nowy domek, prąd blisko, wodociąg, cena jak na obecne warunki super. Jadę do gminy, babiszon razem ze mną bo też chce coś tam sobie sprawdzić, pytam o numer działki i lookam w mapę - a ta zaczyna się jąkać (a taka wygadana była 8) ), że to kurcze chyba troszkę pomyliła teren, bo kurcze ona tam już dawno nie była i troszkę kurcze nie pamięta. O żesz ty! :evil: Okazało się, że pokazała mi ziemię nie po tej stronie drogi, a przez działkę wystawioną na sprzedaż biegnie rów melioracyjny.

Śmiać się, płakać czy bić po pysku? 8)

ja bym się targował i kupił...później by płakali i płacili 8) :lol:

Hej,

właśnie tak, grunt był w planie na mapie rolny, a na wypisie z planu - budowlany. Możliwe że kiedyś tam, jakąś uchwałą, przyłaczyli na wniosek właściciela tą działkę do obszaru budowlanego, ale babsztyl w gminie nie był mi w stanie jasno odpowiedzieć na podstawie jakiego dokumentu wydali taki wypis. Machnęłam ręką, już ten rów na środku przesądził sprawę.

Ale masz rację, śmierdzi to mocno.

Aska no to myśmy mieli szczęście żadna z działek pokazywanych przez Agencje nam sie nie podobała... Kupiliśmy na własną rękę...

CO do architekta to omijaj panią Ławnikowską i biuro Mathia też, A w wypisie planu zagospodarowania nie macie czasem ustalonego ile powierzchni działki musi być biologicznie czynne? (niezabudowane)

pozdrawiam

• 2 weeks później...
Ale brzydko mówiąc żygać się chce, jak pomyślę że czekają mnie kolejne wizyty w ukochanej gminie :evil:

Oj kochana, nie chcę Cię martwić, ale to dopiero początek!!!! :cry: Jak będziesz donosić 115-ty papierek do PnB i załatwiać media i inne pierdoły to już Cię będą znali i mówili dzień dobry zarówno w gminie, jak i sąsiedniej knajpce, trust me! :D

A tak w ogóle to działunia PIĘKNIUSIA i będzie cudownie, zobaczysz! Jak się przebrnie przez bagno papierów to już potem jest tylko lepiej 8)

I fajny projekt, tylko co z tym garażem? Będzie oddzielnie?

Hej Dorcia blondyneczko!!! :lol:

Oj kochana, nie chcę Cię martwić, ale to dopiero początek!!!! :cry:

Oj, zdaję sobie z tego sprawę i już czuję się zmęczona na samą myśl. I szczerze podziwiam tych, którzy decydują się na budowę systemem gospodarczym. My weźmiemy inwestora zastępczego, a i tak tyle pierdół zostaje nam na głowie. To co dopiero, jak ktoś sam WSZYSTKO załatwia - ściąga materiały, umawia sobie ekipy do kolejnych etapów, pilnuje wszystkich papierów! :o Podziwiam...

A tak w ogóle to działunia PIĘKNIUSIA i będzie cudownie, zobaczysz! Jak się przebrnie przez bagno papierów to już potem jest tylko lepiej 8)

Dziękujem! :lol: Nam też się podobie! :lol:

Nie mogę się doczekać tego "tylko lepiej"! :)

I fajny projekt, tylko co z tym garażem? Będzie oddzielnie?

Garażu nie będzie, zrobimy tylko wiatę. Obetnie nam to koszty, a z garażu i tak byśmy korzystali pewnie tylko sporadycznie. Teściowie, szwagrowie, wszyscy którzy mają garaże, trzymają w nich graty a parkują na podjeździe, bo wygodniej i szybciej. 8)

Hej Dorcia blondyneczko!!! :lol:

:lol:

Garażu nie będzie, zrobimy tylko wiatę. Obetnie nam to koszty, a z garażu i tak byśmy korzystali pewnie tylko sporadycznie. Teściowie, szwagrowie, wszyscy którzy mają garaże, trzymają w nich graty a parkują na podjeździe, bo wygodniej i szybciej. 8)

Eee no ja wiem? Ja tam się nie mogę doczekać kiedy mój samochodzik będzie rano zimą cieplusi i nie będę musiała go odśnieżać brrrr :roll: a latem nie będzie cały obfajdany przez ptaszydła :evil: :roll:

Nie ma jak pachnący nowością projekt. NIeźle się potem ześwini ten projekt :)

Hehe, już teraz niezły wycisk dostaje - a to dopiero rozmowy wstępne z inwestorami zastępczymi. :oops: Mój biedny mały projekcik... :cry: :lol:

Działunia cicha i z dala od tłumu, tak jak chcieliśmy.

Dorcia, oj wierz mi też mam dość latających obsrańców :x , ale u nas będzie wiata, więc ni śnieg ni ptasiory nam autka nie zasypią.

A może i z resztą garaż postawimy, jak się jakoś kasowo wyrobimy z budową. (w co mocno wątpię! Znając się i mę.,wszystko co zostanie wpakujemy w wykończenie :D )

Nie ma jak pachnący nowością projekt. NIeźle się potem ześwini ten projekt :)

Hehe, już teraz niezły wycisk dostaje - a to dopiero rozmowy wstępne z inwestorami zastępczymi. :oops: Mój biedny mały projekcik... :cry: :lol:

Działunia cicha i z dala od tłumu, tak jak chcieliśmy.

Dorcia, oj wierz mi też mam dość latających obsrańców :x , ale u nas będzie wiata, więc ni śnieg ni ptasiory nam autka nie zasypią.

A może i z resztą garaż postawimy, jak się jakoś kasowo wyrobimy z budową. (w co mocno wątpię! Znając się i mę.,wszystko co zostanie wpakujemy w wykończenie :D )

No jasne że wiata chroni przed śniegiem i innym gównem :wink: musiałam być jakaś nieprzytomna jak pisałam powyższe :roll: :oops: :p

• 2 weeks później...

Czeeeść ,

trafiłam przypadkiem i chciałam przywitać przyszłą somsiadke :D :D

Też dopiero co kupiliśmy projekt i też ze studia Atrium i też parterowiec :D :D TYlko nasz to "Przystań"

A budować będziemy się w Kadach , tuż obok Milanówka :D :D

P.S.Z podobieństw to też jestem blondi - Nefer świadkiem :D :D