mendras 20.11.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 ..tez odnoszę nieraz takie wrażenia DorciuIQ. Ale jest zbite z nietrwałej iluzji. Dlatego buduję na babskim forum budowlanym.. ale to raczej remont.. i owe dzielenie się doświadczeniem lekkości bytu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 20.11.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Remont czy budowa - i tak boli głowa (od przybytku różnorodności i niedobitku portfelowego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 20.11.2008 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Mnie tam od przybytku nie boli , niestety ten przybytek w najlepszych formach nie jest dla mnie dostępny z powodu właśnie niedobitku portfelowego - i tu już główka zaczyna ćmić. Bo chciałoby się mieć, a nie można. Ale na szczęście mieć/nie mieć nie znaczy być/nie być. Więc tak "tylko" mieć dom, a już czy na podłodze będzie merbau czy wykładzina, to mniej ważne. Mendras, babskie forum..? Wydawało mi się, że jest tu więcej facetów niż kobiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 20.11.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Mendras, babskie forum..? Wydawało mi się, że jest tu więcej facetów niż kobiet. A gdzie Ty chodzisz - po wymianie doświadczeń??? Tam to faktycznie testosteronem kipi i chłopaki się mieszają z błotem chcąc zademonstrować swoją wyższość i baba odezwać się nie może bo oberwie od jakiegoś "Najlepszego doradcy" że głupie pytania zadaje... ale generalnie też odnoszę wrażenie że większość tu kobiet - facetom się nie chce prowadzić dzienników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mendras 21.11.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Mendras, babskie forum..? Wydawało mi się, że jest tu więcej facetów niż kobiet. !!! .. no właśnie, masz Dorciu odpowiedź IQ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 21.11.2008 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Haha, no właśnie najczęściej siedzę na "Wymianie..." w poszukiwaniu mądrych odpowiedzi na swoje głupie pytania , ale niestety najczęściej jest tak: otwieram z nadzieją interesujący mnie wątek, czytam 2-3 posty i już, już jestem pewna, że w następnym poście ktoś wreszcie da satysfakcjonującą odpowiedź, już witam się z gąską i nagle... jakiś nabuzowany testosteronem męski osobnik wpada, rzuca kilka brzydkich wyrazów, neguje wszystkie poprzednie odpowiedzi i rujnuje całe moje płonne nadzieje. Najmilszy wyjątek stanowi Mendras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 21.11.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Też na początku tam siedziałam i miałam identyczne wrażenia. Zresztą wszystkiego "technicznego" czego chciałam się dowiedzieć, już się dowiedziałam, teraz tylko buszuję po Wnętrzach i Komentarzach, a tam królują kobitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 21.11.2008 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 A ja jeszcze wciąż nie wiem np.jaki kocioł wybrać, u nas nie będzie gazu więc mam nad czym dumać no i chodzę jak goopia po tych wątkach "pomocniczych", ale im więcej czytam tym mniej wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 21.11.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Spoko luz - masz jeszcze chwilkę na wybór tego kotła, nie? A czemu nie ma gazu? Dowiadywałaś się w PGNiGu czy nie wybudują? Mi 100m budują za ichniejszą kaskę Widziałaś oczywiście że się umawiamy na zlocik w niedzielę? Jak nie to migaj z powrotem do Dobrosi po szczegóły (na przedostatnią stronę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 21.11.2008 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Widziała, widziała, i Mysza kochana mi pisała, i ja płakała ale nie przyjadę , wygrzewam stare kości pod kołdrą w ten weekend, bo praca i rehabilitacja mocno mi się dały we znaki. Ale liczę na szczegółową relację (a najlepiej foto-relację! ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 21.11.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 No nieeee , foto??? tak na pierwszej randce ??? Musimy chyba byc trochę tajemnicze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 21.11.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Bidulko nie płaksaj, jeszcze będzie okazja nie raz! Oj Dobrosia ja tam na pewno foty zrobiem hłe hłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 21.11.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 A ja nie chcem , nie znosze , odmawiam , veto Po ciąży , sterydach i hormonach unikam aparatu jak ognia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 21.11.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Bidulko nie płaksaj, jeszcze będzie okazja nie raz! Oj Dobrosia ja tam na pewno foty zrobiem hłe hłe Widziałaaaaaam , hahahahaha , najpierw wpisałas MYszkę , a dopiero potem na mnie przeprawiłas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mendras 22.11.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Askak, kręgosłup szyjny to ty masz na100% babski.. hi hi Ale jak chcesz mieć babską wydajność na dole, to musisz te dyski tam mieć też olimpijskie! Wiesz jakich obciążeń wymaga noszenie potomka? A nawet ta droga do niego powinna być zachęcającą.. a nie przez mękę. Wiem, wiem.. mendras to wściekła desperacja mojej żony, epitet przekleństwo za moje MONDrOŚCI !! Cóż.. doceniam dorobek ludzkości. Gimnastyka.. jak nie zabije, to wzmocni.. Nieraz warto taki epitet zaanektować.. może być lepszą obroną od ataku! Atak.. na marginesie. Jak będziesz miała ten twój japoński dworek z dobrej tektury, co to będzie miała babskie zdolności trzymania ciepła na wodzy, to najlepszym rozwiązaniem jest bufor a ogrzać go zdołasz nawet kominkiem. Policz sobie kubaturę wnętrza przelicz ile będzie ci potrzeba kW i zobaczysz, czy konieczny tartak koło domu. Orientacyjną moc kotła najprościej można dobrać na podstawie wskaźnika odnoszącego się do kubatury ogrzewanych pomieszczeń. Wartość tego wskaźnika zależy od stopnia izolacji termicznej budynku. W przypadku bardzo dobrej izolacji termicznej zakładamy moc 40 W/m3, zaś w przypadku budynków pozbawionych izolacji termicznej korzystamy ze współczynnika 60 W/m3. Przykład 160m˛ powierzchni o wysokości 2,5m to 400mł czyli kubatura wnętrza. Mnożysz 400 x 60 i masz 24tyś.W, czyli potrzebny kocioł o mocy 24 kW a tyle mają nawet kominki z płaszczem wodnym. A to dotyczy domu o gorszych warunkach utrzymania ciepła. Dla takiej kubatury przy obecnych technologiach izolacji spokojnie wystarczy 15 kW. Jeśli w części dasz podłogówkę a warto nawet w kotłowni!!, z wyłączeniem tylko miejsca gdzie będzie stał kocioł, to zanim dojdzie do ciebie gas, to gazuj drewnem!! Bardzo ważna jest dobra izolacja od podłoża. Nie zasypywać przestrzeni wewnątrz ziemią, tylko na ubitym piasku ułożyć grubą warstwę izolacji pod wylewkę. Lubisz zajęcia domowe, to postudiuj sobie trochę najstarszą technologię ludzkości, ceramikę. Przechowywano w niej bliskich zadusznych już, by mieli sucho i ciepło. Tu dla żywych.. keramzyt http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,63545,2738407.html Może postudiuj sobie kocioł o nazwie Niedźwiedź 20KLZ firmy Saunier Duval. Jest to bardzo wysokiej klasy kondensat i kto wie, czy nie opłacało by się palić propanem. Trzeba te kW policzyć i przełożyć na złotówki całość przedsięwzięcia. ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 22.11.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Bidulko nie płaksaj, jeszcze będzie okazja nie raz! Oj Dobrosia ja tam na pewno foty zrobiem hłe hłe Widziałaaaaaam , hahahahaha , najpierw wpisałas MYszkę , a dopiero potem na mnie przeprawiłas Wcale że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 24.11.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Czesc Askak! Witam i o zdrowie pytam? Bo widze po komenatrzach, ze namietnie sie rechabilitujesz u jakiegos przystojniaka? A poza masazami i urwaniem glowy w pracy - jak nastroje budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 24.11.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] AskaK, ty szlachcianko.. amfilada..I'm.. fill like you.. hi hi http://forum.muratordom.pl/uzytkownik40326.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 25.11.2008 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 No nieeee , foto??? tak na pierwszej randce ??? Musimy chyba byc trochę tajemnicze ... No to może choć kawałek łydki i łokcia..?Dla podsycenia atmosfery. Bidulko nie płaksaj, jeszcze będzie okazja nie raz! Oj Dobrosia ja tam na pewno foty zrobiem hłe hłe No mam nadzieję że będzie! A ile parapetówek się w przyszłym roku szykuje! I co Dorcia, cyknęłaś foty? Wiem, wiem.. mendras to wściekła desperacja mojej żony, epitet przekleństwo za moje MONDrOŚCI !! Hihi, tak myślałam że to stąd się wzięło! Znam tylko jednego takiego mężczyznę - gadułę ja Ty mendrasku - to mój mężuś. Coś niesamowitego! Przykład 160m² powierzchni o wysokości 2,5m to 400m³ czyli kubatura wnętrza. Mnożysz 400 x 60 i masz 24tyś.W, czyli potrzebny kocioł o mocy 24 kW Ooo, super, wieeelkie dzięki za to wyliczenie! Jakie to proste i genialne w swej prostocie! No to już wiem, że 172 mkw x 2,65 = 455,8 m3 do ogrzania; 455,8 x 50 (przy średnim ociepleniu) = 22790, czyli potrzebny mi jest kocioł 24 kw, 15 kW chyba będzie ciut za mało zwłaszcza że potrzebujemy ogrzać te hektolitry wody do wanny. Keramzyt - pogadam z wykonawcą, czy jego chopy bedo umieli położyć. Kocioł na gazik zdecydowanie odpada, butli na działce nie chcemy, wolę tartak. [quote name="anirac"Czesc Askak! Witam i o zdrowie pytam? Bo widze po komenatrzach, ze namietnie sie rechabilitujesz u jakiegos przystojniaka? A poza masazami i urwaniem glowy w pracy - jak nastroje budowlane?[/quote] Hej Karina! A dziękuję, zdrówko lepiej , rehabilitacja namiętna i wyciskająca siódme poty z mego umęczonego ciałka, ale niestety nie patrzy na te moje wygibasy żaden przystojniak tylko szalenie sympatyczna p.Kasia, o złotym sercu i anielskiej cierpliwości. Nastroje świetne, czekamy na pozwolenie, a dziś w pracy usłyszałam, że w grudniu mają być skoki temp. do + 10 stopni! Więc może uda się jednak zrobić fundamenty. mendras napisał: AskaK, ty szlachcianko.. amfilada..I'm.. fill like you.. hi hi Jaaa szlachcianka..? hihihi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 25.11.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Bidulko nie płaksaj, jeszcze będzie okazja nie raz! Oj Dobrosia ja tam na pewno foty zrobiem hłe hłe No mam nadzieję że będzie! A ile parapetówek się w przyszłym roku szykuje! I co Dorcia, cyknęłaś foty? No nie, bo Dobroszki nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts