Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze:RANCZO pod Grodziskiem - nasz dom wyśniony :-)))

Recommended Posts

Bidulko nie płaksaj, jeszcze będzie okazja nie raz!

Oj Dobrosia ja tam na pewno foty zrobiem hłe hłe

No mam nadzieję że będzie! A ile parapetówek się w przyszłym roku szykuje! :wink: :lol:

I co Dorcia, cyknęłaś foty? :D

No nie, bo Dobroszki nie było :lol:

Nawet jakbym była , tobym się przed fotą ręcami i nogami broniła :lol:

• Odpowiedzi 585
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Przyjmiecie brunetkę do towarzystwa? I kurcze, styl wolę nowoczesny. Jedyne co wspólne mam z autorką dziennika, to to, że będę budować w 2009, chociaż widzę, że i w tym chce się wyłamać :lol: i robić fundamenty jak najszybciej.

Pozdrawiam i życzę zdrowia

Przyjmiemy, przyjmiemy! :lol:

Witaj Guzmanka! :D

Jest takie powiedzenie, że przeciwności się przyciągają :lol: , więc i ja chętnie podpatrzę co tam w nowoczesnym budownictwie słychać i jak to zrobić, żeby nowocześnie wykończyć i się nie wykończyć. :wink: Bo to już wydaje mi się wyższa szkoła jazdy. Ja tam sobie mogę w swojej prowansalskiej kuchni postawić kredens od babci, a na podłogę rzucić sztachety z płotu (po co przepłacać za nowe postarzane :lol: :wink: ). Ale wykończyć nowocześnie - hmm, tu już chyba jest mniej miejsca na kompromisy, tak mnie się wydaje.

Choć na pewno w każdym wypadku można znaleźć tańszy odpowiednik, niekoniecznie gorszy.

Na przykład wykładziny - od wczoraj jestem na etapie przeliczania matrów na złotówki i z powrotem, jeśli chodzi o samo wykończenie i tu sporo niespodzianek: wykładzina beżowa shaggy 110zł/m2 i wykładzina beżowa shaggy 70zł/m2; merbau deska lakierowana 130zł/m2 i merbau deska lakierowana 200zł/m2. I tak jest ze wszystkim...

Hej Asia

Jak mnie tu dawno nie było! Powaliłaś mnie zdjęciem przaśnej kuchni z wykafelkowanym sufitem. Rewelacja! Ja też taką chcę!!!!

Dobrze, że prowadzisz ten dziennik, bo przynajmniej napasę oczy tymi ślicznościami.

U mnie fundament już stoi (tylko częściowo zasypany piaskiem, bo nas zimno przegoniło). Wczoraj zamówiliśmy bloczki H+H i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa.

Co z Twoim kręgosłupem?

Pozdrowionka

Hej Asia,

Oj mnie też dawno tu nie było :oops:

No, ale na moje usprawiedliwienie napiszę, że przez pół zeszłego tygodnia zdychałam na grypę żołądkową :evil: , a teraz dziewczynki mi się rozchorowały i mam szpital w domu :cry:

Chciałabym pogratulować złożenia papierów do PnB http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a030.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a030.gif

Mam nadzieję, że pozwolenie dostaniesz jeszcze w tym miesiącu http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a025.gif

Piękne wnętrza wkleiłaś, choć nie w moim stylu. Jednak lubię sobie u kogoś takie pooglądać.

Hej dziewczynki! :D :wink:

No bardzo mi miło że zaglądacie, jak szefówka pójdzie do domu to powklejam to co nowego znalazłam. :lol:

Z tymi inspiracjami to jest u mnie tak, że lubię sobie pomarzyć o takich wnętrzach, ale wiem że nasz dom będzie jednak trochę inaczej urządzony. Powód pierwszy przyziemny - brak kasiory na te wszystkie wypasy :-? , powód drugi - boję się przesady, a o to nie trudno gdy samemu urządza się wnętrze, dlatego będzie u nas raczej mniej niż więcej, a więc wnętrza jednak nie będą tak wypasione. Ale co tam, i tak będę bardzo szczęśliwa.:-) Tak sobie ostatnio siedzieliśmy z drineczkiem i stwierdziliśmy, że nawet mała chatka z bali by nas uszczęśliwiła.(znaczy się mnie i męża, a nie mnie i drineczka jak to można wywnioskować z powyższej nieskładnej wypowiedzi :lol: )

Elcia, gnasz dziewczyno! już fundament masz?! :o :D

A gdzie dziennik, hę? :D

Słup kręgowy się prostuje powoli, dziękuję. :D :wink: Wczoraj co prawda nie mogłam wstać z łóżka po wizycie u kręgarza :roll: :lol: , ale dziś już rewelacja, są pierwsze efekty!

Lidszu, witaj :D , oj nie zazdroszczę grypy, teraz panoszy się jakiś paskudny wirus i mój mąż, podatny na żołądkowe dolegliwości, oczywiście też złapał. :-?

Pozwolonko musimy dostać przed świętami, innej opcji nie ma! Dziś mija równo miesiąc od złożenia wniosku, w piątek zadzwonię. Taki prezent na święta dostać... :D

Heja!!!!!!

Jest pozwolenie?! Fantastycznie!

Teraz to zaczniesz gnać, ale najpierw pozwolenie musi się uprawomocnić (chyba 14 dni), a potem trzeba zgłosić budowę (7 dni) - i dopiero możecie gnać.

Mojego dzienniczka budowy nie będzie - brak czasu, sporo obowiązków. Będę i jestem za to wierną "czytaczką" waszych zmagań budowlanych.

Pozdrawiam.