Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze:RANCZO pod Grodziskiem - nasz dom wyśniony :-)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 585
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pięknych i rodzinnych Świąt

Budującego Nowego Roku

Zanikającej biurokracji

Rosnącej inteligencji budowlańców

Samych obniżek i promocji na wymarzone płytki :wink:

Celnych wyborów i satysfakcji z wyników

oraz...

Mnóstwa prezentów pod Choinką!!!

http://dvice.com/pics/gift_uberguide_gifts.jpg

http://images47.fotosik.pl/42/b70d2bc3a69554bdmed.jpg

Świąt białych, pachnących choinką,

spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze.

Świąt dających radość,

odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok,

żeby był jeszcze lepszy niż ten co właśnie mija...

Ania z rodzinką

Gdy nadejdą te piękne święta,

każdy o bliskich swoich pamięta.

Przesyłam gorące życzenia.

Niech gwiazdka pomyślności

co zabłyśnie znów o zmroku,

zaprowadzi Was do szczęścia

w nadchodzącym Nowym Roku.

http://www.ekartki.pl/cards_files/19/19585__image007.gif

życzy lidszu z rodzinką

http://77.252.132.194/guzmania/Inne/swieta1.jpg

Niech te święta Bożego Narodzenia

przyniosą nam wiele radości,

Niech uśmiech zagości w domach,

Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy,

a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach,

Niech samotność odejdzie w niepamięć,

Niech zima otula nas białym puchem,

jak ciepły koc przy kominku,

Niech bieluteńkie gwiazdeczki

skrzypią wesoło pod naszymi butami

na wieczornym spacerze.

Niech dobry Bóg namaluje

szczęście na naszych twarzach,

Niech miłość dotyka nas delikatnie,

lecz bez ustanku,

Niech marzenia płyną wysoko w górę

i spełniają się...

życzą Guzmanii...

Dziękuję Wam za przepiękne życzenia !!!

:D :D :D

My - ja i Mężuś - zatopieni w myślach o naszym wspólnym domu, oczarowani marzeniami o czekających nas w nim wspólnych chwilach, dniach, nocach, Świętach, chcemy Wam życzyć abyście nigdy o tych swoich nie zapominali, byście marzyli i by te marzenia się urzeczywistniły! Dom tworzymy my sami, nasze rodziny, bliscy, przyjaciele - chciałabym o tym zawsze pamiętać, zwłaszcza w trudnych chwilach podczas budowy i tego samego również Wam życzę! Bo w końcu nie jest najważniejsze, czy parapet będzie z plastiku czy z marmuru i czy kostka brukowa przed domem ma odpowiedni odcień. Ważni są ludzie! Myślę że pamięć o tym pomoże nam ze spokojem przetrwać budowlane pomyłki.

Radosnych, przytulnych Świąt i spełnionych marzeń o własnym Domu!

http://img247.imageshack.us/img247/3561/130ew9.jpg

A.i W. (oraz nasze psiaki :D )

Dziękuję Wam za przepiękne życzenia !!!

:D :D :D

My - ja i Mężuś - zatopieni w myślach o naszym wspólnym domu, oczarowani marzeniami o czekających nas w nim wspólnych chwilach, dniach, nocach, Świętach, chcemy Wam życzyć abyście nigdy o tych swoich nie zapominali, byście marzyli i by te marzenia się urzeczywistniły! Dom tworzymy my sami, nasze rodziny, bliscy, przyjaciele - chciałabym o tym zawsze pamiętać, zwłaszcza w trudnych chwilach podczas budowy i tego samego również Wam życzę! Bo w końcu nie jest najważniejsze, czy parapet będzie z plastiku czy z marmuru i czy kostka brukowa przed domem ma odpowiedni odcień. Ważni są ludzie! Myślę że pamięć o tym pomoże nam ze spokojem przetrwać budowlane pomyłki.

Radosnych, przytulnych Świąt i spełnionych marzeń o własnym Domu!

http://img247.imageshack.us/img247/3561/130ew9.jpg

A.i W. (oraz nasze psiaki :D )

Hej wpadlam sie przywitac u ciebie :D

Odp. na twoje pytania są u mnie w galerii.

http://www.polonia.net/kartki/images/nr/15.jpg

Bardzo dużo miłości,

mało w życiu trudności,

dużo bąbelków w szampanie,

kogoś kto zrobi śniadanie,

a na każdym kroku

szczęścia w Nowym Roku.

zyczy coffee82

Witaj Coffee, bardzo mi miło Cię u siebie gościć, na razie na działeczce tylko ale grilla już można robić! :D :wink:

Dziękuję za życzenia, lecę przeczytać odpowiedzi!

Oj, było dużo nerwów i niepewności przed tymi świętami, ale finalnie wszystko doskonale się ułożyło i teraz wyjątkowo dobrze mi się wypoczywa u teściów, a przed nami jeszcze cały tydzien lenistwa! :D I mnóstwo czasu na przemyślenia budowlane...

Dziękuję za życzenia dziewczyny! :D

I Wam sto lat pomyślności poczynając od nowego 2009! :D

Ale dziś napadało śniegu! :lol:

Coffee, psiaki są schroniskowe :) , polecam! :D

Oj mamy dylemat z decyzją co robić - czy spieszyć się i wykańczać jak najszybciej, tak aby na wiosnę 2010 się wprowadzić, czy też postawić SSO wraz z pokryciem dachu i niech sobie dom osiada przez rok, a deweloperkę i wykończenie zrobić dopiero spokojnie w 2010 i wtedy wprowadzimy się na jesień 2010.

Z jednej strony fajnie by było jak najszybciej zamieszkać. Z drugiej...rozsądek przemawia za tym, by aż tak się nie spieszyć. Dom trochę postoi i osiądzie, więc mniejsze ryzyko pęknięć na tynkach, a i finansowo łatwiej by nam było poczekać, kasy oszczędzić i kredyt wziąć o rok później.

Z drugiej...rozsądek przemawia za tym, by aż tak się nie spieszyć. Dom trochę postoi i osiądzie, więc mniejsze ryzyko pęknięć na tynkach, a i finansowo łatwiej by nam było poczekać, kasy oszczędzić i kredyt wziąć o rok później.

To ma sens. Sama tak planuję. Widziałam dom, w którym zamieszkano po roku od wbicia łopaty - tragedii nie było, ale pękła jedna ścianka działowa i ościeżnica drzwi.

Wszystko zależy od tego jakie masz obecne warunki mieszkaniowe. Do własnego domu każdemu się śpieszy.

Ja się nie mogę doczekać jego wyglądu. Już bym chciała widzieć jak wyszedł dach, czy zadaszenie tarasu jest takie jak sobie wymarzyłam..... i 1000 innych pomysłów. Wyglądam wiosny i kombinuję jakby tu wziąć trochę wolnego, aby mieć więcej czasu na budowę.

Decyzję o tym co zrobić, trzeba indywidualnie dopasować do swoich warunków i możliwości.

Życzę trafnej decyzji. :D

Pozdrawiam

Ja miałam pewnie łatwiej, bo wiadomo było że SSO skończymy przed zimą, to sobie domek poosiada do wiosny, ale jak Ty Asiu będziesz zaczynać na wiosnę, to się pokryjesz dachem w połowie roku najpóźniej.... Nie wiem czy bym dała radę czekać z tym koksem w szczycie sezonu :-?

Ale za to będziesz miała mnóstwo czasu na wybieranie kafelków etc. bo to jednak inaczej się robi, jak już ściany stoją :D