Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze:RANCZO pod Grodziskiem - nasz dom wyśniony :-)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 585
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ma sens. Sama tak planuję. Widziałam dom, w którym zamieszkano po roku od wbicia łopaty - tragedii nie było, ale pękła jedna ścianka działowa i ościeżnica drzwi.

No właśnie, boję się takich niespodzianek, a i tak wiem że z wykończeniem nie zdążymy do końca roku więc po co aż tak się spieszyć...

Decyzja zapadła, budujemy SSO a w 2010 robimy deweloperkę i wykończenie. :)

Ja się nie mogę doczekać jego wyglądu. Już bym chciała widzieć jak wyszedł dach, czy zadaszenie tarasu jest takie jak sobie wymarzyłam..... i 1000 innych pomysłów. Wyglądam wiosny i kombinuję jakby tu wziąć trochę wolnego, aby mieć więcej czasu na budowę.

Dokładnie! Aż mnie skręca na myśl o tym, że za pare miesięcy będziemy mieli już ściany i dach i będzie można przejść się po pokojach i porozmyślać, co jak urządzić. :D

Nie wiem czy bym dała radę czekać z tym koksem w szczycie sezonu

Ale za to będziesz miała mnóstwo czasu na wybieranie kafelków etc. bo to jednak inaczej się robi, jak już ściany stoją

Oj kochana, jak ja Ci zazdroszczę tego spokoju świętego, że w naturalny sposób wstrzymujecie budowę i od wiosny mozecie lecieć dalej. :) Nas pewnie będzie skręcać jak w wakacje będą już stały ściany i na tym zakończymy, ale rozsądek i kasa zdecydowały. :lol:

Oj Dorcia, no pięknie, to teraz dopiero się zacznie plotkowanie godzinami na tym nowym wątku! :lol:

wszystkiego pomyślnego w tym roku .. Budowlankom.. Włości wymarzonej urody!

AskaK, piękne alejki.. masz perspektywę! Marzy ci się wjazd robiący wrażenie hi hi..

Bardzo piękna łazienka z podium na występy siedzące! Zarządzanie z tronu..

:lol:

A propos, jak tam tegoroczne mrozy.. pomyślałaś już konkretnie o ogrzewaniu?

Na forach lament.. o kotłowni zaczyna się myśleć ciepło.. po szkodzie.Przy temperaturach -10 po miesiącu nie ma żartów..

AskaK, witaj po przerwie :D

piękną zimę macie u siebie :D

Witaj lidszu! :D

Ha, zima piękna na peryferiach, a w W-wie niestety śnieg od razu się topi i brudzi...cóź, dla mnie to kolejny dobry powód do przeniesienia się na wieś. :D

Witam Asiu - sasiadko .

Dawno mnie nie było na FM, zaglądam i widzę - macie pozwolenie!

G R A T U L A C J E!!! To teraz aby do wiosny

A, jeszcze dołączam się do życzeń noworocznych, choć nieco spóźnionych

Cześć Gosiu! :D

Dziękuję, wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojej rodziny! :D Albo jestem gapa, albo ślepota, jakoś nie udało mi się wypatrzyć Waszego domu. :oops:

Tak, nie mogę się doczekać wiosennej odwilży. Dziś byliśmy u pana Zbyszka, zacznie budowę jak ziemia rozmarznie, a do tego potrzeba kilku dni z dodatnią temperaturą. Zima trzyma, więc pewnie nie prędzej niż w połowie marca zaczniemy.

wszystkiego pomyślnego w tym roku .. Budowlankom.. Włości wymarzonej urody!

Ach, dziękuję i wzajemnie wszystkiego naj naj!Witaj mendrasku! :D

AskaK, piękne alejki.. masz perspektywę! Marzy ci się wjazd robiący wrażenie hi hi..

:lol: No jasne, liczy się pierwsze wrażenie więc wjazd musi być sexi. :wink: :lol:

Bardzo piękna łazienka z podium na występy siedzące! Zarządzanie z tronu..

:lol: Tron to dobra rzecz! :lol: Chociaż osobiscie akurat wolę, żeby TEN tron był nieco dyskretniej ustawiony. 8)

A propos, jak tam tegoroczne mrozy.. pomyślałaś już konkretnie o ogrzewaniu?

Na forach lament.. o kotłowni zaczyna się myśleć ciepło.. po szkodzie.Przy temperaturach -10 po miesiącu nie ma żartów..

Myślałam, myślałam i wymyśliłam - kocioł na pelety, zboże i drewno (ale głównie peletami będziemy palić] plus kominek z płaszczem wodnym.

Oj ale muszę poczytać nad czym tak forumowicze lamentują?

Co tu tak cicho? Zostawiam wiosnę na przebudzenie z zimowego letargu :lol:

Łaaaaaałłłłł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

PRZE-PIĘK-NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziękuję! :D

Niestety to nie letarg (bardzo lubię drzemkę pod kocykiem w zimowe wieczory :lol: ), tylko praca i...grypa. :roll: Ale uratowała mnie nalewka czosnkowa - 2 dni i po grypie! :D

Witam,

Bardzo zaciekawił mnie twój projekt, jestem ciekawa jak będzie wyglądał w realu.

Będę odwiedzać cię i obserwować postępy w budowie. Życzę dużo cierpliwości i kasy na spełnienie marzeń

Witaj Ilonko, bardzo mi sympatycznie! :D Zapraszam, choć ostatnio przynudzam... :roll:

Projekt nas zaskoczył, bo wygrzebaliśmy go wśród wielkopowierzchniowych niemal rezydencji, na stronach katalogu gdzie zaglądaliśmy tylko z ciekawości, a okazało się że jest idealny jeśli tylko obetnie się "przybudówkę". Sama jestem ciekawa, jak to będzie, choć w głowie mam już każdą ścianę postawioną i pomalowaną! Ach! Jakoś ciągnie się ta zima, jeszcze cały luty trzeba przeżyć i połowę marca co najmniej, a mi tak tęskno do budowy!

W zeszłą sobotę zrobiliśmy niezłą robotę :lol: , Mężuś przerzedził ostro gąszcz małych sosenek, a ja w tym czasie znosiłam zcięte drzewka i gałęzie na jedną kupę. Nareszcie widać duży las, ten zaczynający się tuż za naszym jeszcze nie istniejacym płotem. :D Ślicznie jest! Cyknę fotki jak się wybiorę, może jutro... :D

Witaj Ilonko, bardzo mi sympatycznie! :D Zapraszam, choć ostatnio przynudzam... :roll:

Projekt nas zaskoczył, bo wygrzebaliśmy go wśród wielkopowierzchniowych niemal rezydencji, na stronach katalogu gdzie zaglądaliśmy tylko z ciekawości, a okazało się że jest idealny jeśli tylko obetnie się "przybudówkę". Sama jestem ciekawa, jak to będzie, choć w głowie mam już każdą ścianę postawioną i pomalowaną! Ach! Jakoś ciągnie się ta zima, jeszcze cały luty trzeba przeżyć i połowę marca co najmniej, a mi tak tęskno do budowy!

W zeszłą sobotę zrobiliśmy niezłą robotę :lol: , Mężuś przerzedził ostro gąszcz małych sosenek, a ja w tym czasie znosiłam zcięte drzewka i gałęzie na jedną kupę. Nareszcie widać duży las, ten zaczynający się tuż za naszym jeszcze nie istniejacym płotem. :D Ślicznie jest! Cyknę fotki jak się wybiorę, może jutro... :D

Rozumiem cię, ja dopiero z budową ruszam w przyszłym roku a chciała bym ją zacząć już jutro :)

Na pewno szybko czas zleci, przynajmniej ja sobie tak to tłumaczę :-?

Mnie w tym roku też czeka uporządkowanie działki no i cała papierologia. :(

A w jakich rejonach macie działkę? :)

I czemu za rok jeśli mogę spytać? Ja cholernie zazdroszczę dziewczynom, które kupiły działkę na wiosnę, do jesieni załatwiły papiery i teraz na zimę już mają SSO, domek sobie osiądzie przez te pare zimowych miesięcy i wykończeniówka może ruszać pełną parą na wiosnę. Nie planujecie tak zrobić..? :)

No właśnie, z jednej strony chciałoby się mieć dom z dnia na dzień i już zacząć urządzać, z drugiej...fajnie jest tak sobie spokojnie wszystko planować, rozmyślać, ustawiać w wyobraźni i ta przyjemność tak trwa, i trwa, i trwa... :lol:

A wiecie że oczywiście dorwała mnie grypa. :roll: A broniłam się ręcami i nogami! :x :roll: No ale nic to, 2 dni i już po grypie, ale do pracy nie chodzę wiec se dziś z psiakami pojechałam na działkę! :D Uprzątnęłam trochę. M. w delegacji, jak wróci to mu gały wyjdą! :lol:

A w jakich rejonach macie działkę? :)

I czemu za rok jeśli mogę spytać? Ja cholernie zazdroszczę dziewczynom, które kupiły działkę na wiosnę, do jesieni załatwiły papiery i teraz na zimę już mają SSO, domek sobie osiądzie przez te pare zimowych miesięcy i wykończeniówka może ruszać pełną parą na wiosnę. Nie planujecie tak zrobić..? :)

Niestety nam się troszkę popierdzieliło z finansami i nie uda nam się teraz zacząć budowy :(

Ale chciała bym chociaż w tym roku fundament zrobić, czas pokaże czy się uda.

A działkę mamy w Brwinowie, kawałek za Pruszkowem : )

A wiecie że oczywiście dorwała mnie grypa. :roll: A broniłam się ręcami i nogami! :x :roll: No ale nic to, 2 dni i już po grypie, ale do pracy nie chodzę wiec se dziś z psiakami pojechałam na działkę! :D Uprzątnęłam trochę. M. w delegacji, jak wróci to mu gały wyjdą! :lol:

To ja lecę do dziennika obejrzeć te porządki :D

A bo ja się nie chwalę za bardzo gdzie :lol: , bo ze mnie taka zazdrośnica, taki pies ogrodnika - ładnie tu i spokojnie, to po co reklamować, zaraz się zlecą! :wink: :lol:

A tak na poważnie, babcia w obawie przed złodziejami zabroniła mi kategorycznie pisać na forum, gdzie budujemy. :lol: No więc zdradzę tylko że 8 km od Grodziska Maz., jak się jedzie na Radziejowice. :)

A przez Pruszków przejeżdzam jadąc pociągiem do pracy! :D No to super macie lokalizację, 15 minut i jest się w centrum!

No właśnie, finanse. :roll: Dziś franol przekroczył 3 zł, i weź tu teraz bądź mądry i wybierz - kredyt w zł czy we franku. Poczekamy z decyzją do przyszłego roku...

A bo ja się nie chwalę za bardzo gdzie :lol: , bo ze mnie taka zazdrośnica, taki pies ogrodnika - ładnie tu i spokojnie, to po co reklamować, zaraz się zlecą! :wink: :lol:

A tak na poważnie, babcia w obawie przed złodziejami zabroniła mi kategorycznie pisać na forum, gdzie budujemy. :lol: No więc zdradzę tylko że 8 km od Grodziska Maz., jak się jedzie na Radziejowice. :)

A przez Pruszków przejeżdzam jadąc pociągiem do pracy! :D No to super macie lokalizację, 15 minut i jest się w centrum!

No właśnie, finanse. :roll: Dziś franol przekroczył 3 zł, i weź tu teraz bądź mądry i wybierz - kredyt w zł czy we franku. Poczekamy z decyzją do przyszłego roku...

A ja wiem gdzie masz, to naprawde ładne miejsce.

No Asia, co sie ociągacie? Kiedy wbijasz łopate? A moze juz wbilas? Nic sie nie odzywasz Kowbojko

Hej laski :D ,

oj ociągam się strasznie i na forum tylko zaglądam nic nie pisząc, bo zmieniam stanowisko w pracy i urwanie łba mam przez to... Oczywiście gdy "czyściłam" służbowy komputer z prywatnych plików, najwięcej było czego? Fotek z inspiracjami! :lol:

Ilonka, ja do W-wy z Grodziska jadę 35 minut pociągiem, to Ty z Pruszkowa pewnie połowę tego. :D No niestety jak na razie częściej kursuję autem i to rzeczywiście wychodzi dłużej, chociaż...niedawno pobiłam swój rekord i dojechałam do domu w 35 minut! :D

Mycha, a Wy co, już zaczęliście? 8) My nie wbijemy wcześniej niż po 17.marca bo wtedy nasz wykonawca ma imieniny które hucznie obchodzi u siebie na mazurach. :lol: Mam nadzieję, że do tego czasu nam już podciągną prąd. :roll: