Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze:RANCZO pod Grodziskiem - nasz dom wyśniony :-)))

Recommended Posts

Hej, hej, no to nas wyprzedzacie o okna,ale my za to docieplony budynek juz mamy 8)

Mnie tez Mr Zbig wkurza, mam wrazenie,ze robi ze mna co chce, ze nie panuje nad budowa, ze sprowadza te swoje ekipy i wszystko klepie byle predzej. :evil:

WIdze,ze u Was chociaz sprzatniete jest w miare,a u nas burdel na kolkach, nadal nie wywiozl stepmli i palet po pustakach,a ja mu sie cos powie to obrazony jak ksiezniczka:evil:

No,ale nie bede truć, w koncu to Twoj dziennik;)

Trzymam kciuki za Was i za Malucha;)

P.S. Okna czadowe,ale czemu niektore ze szprosami,a inne bez?? :oops:

• Odpowiedzi 585
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej, hej, no to nas wyprzedzacie o okna,ale my za to docieplony budynek juz mamy 8)

Heeej Kasiu :D, no to lecę zajrzeć do was do dziennika! :D

Mnie tez Mr Zbig wkurza, mam wrazenie,ze robi ze mna co chce, ze nie panuje nad budowa, ze sprowadza te swoje ekipy i wszystko klepie byle predzej. :evil:

WIdze,ze u Was chociaz sprzatniete jest w miare,a u nas burdel na kolkach, nadal nie wywiozl stepmli i palet po pustakach,a ja mu sie cos powie to obrazony jak ksiezniczka:evil:

Miałam te same odczucia :x i ponieważ mieliśmy już go dosyć i stwierdziliśmy, że wykończeniówkę damy radę już pociągnąć sami, bez jego pseudo-koordynacji, to pożegnaliśmy się kulturalnie i od 2 tygodni lecimy z koksem bez Zbysia, za to z nowym kierbudem. I nareszcie na własnej budowie czuję się jak u siebie w domu. :D A nie jak mała dziewczynka. :lol: Ulżyło nam bardzo. O dziwo budowa jakoś nadal idzie dobrym tempem, choć opóźnień baliśmy się najbardziej.

Z. jest dobry do stanu surowego, bez niego nie dalibyśmy rady skoordynować budowy kiedy oboje pracowaliśmy do 20-ej i za to jestem mu wdzięczna, ale teraz kiedy sama mogę się wszystkim zająć, szkoda nam kasy na jego usługi.

No,ale nie bede truć, w koncu to Twoj dziennik;)

Trzymam kciuki za Was i za Malucha;)

P.S. Okna czadowe,ale czemu niektore ze szprosami,a inne bez?? :oops:

Dziennik mój, ale komenty wspólne. :D

Maluch rośnie coraz szybciej i już całkiem nieźle kopie. :D W piątek może się dowiemy, czy synek czy córeczka...

Okna miały być wszystkie ze szprosami, ale potem stwierdziliśmy że za bardzo oddzielą wnętrze od ogrodu. Więc to duże w salonie i sypialni jest bez szprosów...ale że szprosy mi się szalenie podobają, to w pozostałych oknach są. :p

Wiem, wiem, brak konsekwencji i logiki się kłania... :lol: Ale prędzej czy później nasz dom musiał wyłamać się ze schematów i zaplanownych rozwiązań, to było po prostu nieuniknione! :wink: Tak to jest, jak ciężarówka podejmuje decyzje. :lol:

Cześć Tosinek :lol: , na amfie - hmm, nie sprawdzałam :lol: , na pewno ostro na piwku jadą!

Super mieć dom, to pewne! A czy parterowy...mmm, teraz mi się marzy mały pokoik na poddaszu z widokiem na korony drzew.

Asaf, no nareszcie! :D Przyjeźdźcie koniecznie! Zapraszam każdego dnia, no może z wyjątkiem najbliższego piątku, bo jadę do W-wy oglądać maluszka na usg. :)

Lidszu, pędzimy bo maluszek chce już na swoje się wprowadzić.

:) :) :)

Okna są z zakladu stolarskiego Stodom, p.Bogdan Stoń prowadzi zakład, mają str.internetową i tam można wszystkie namiary znaleźć. Okna wyszły naprawdę niezłe, Urzędowski by się nie powstydził, a cena niższa o 8 tys.na całości. (ale trzeba negocjować :D ) Jeszcze drzwi zewnętrzne nam zrobią, szer.160 cm z dwoma doświetlami, lite drewno 4100zł. Na allegro znajduję takie od 6 tys.zł.

Jak tylko napisalaś, że chwalił sie , że jest bioenergo cośtam i różdżkarzem to wydał mi sie podejrzany. To stara metoda omamiania ludzi- nagła informacja , że jest sie nosicielem jakiejś niedostepnej zwykłemu smiertelnikowi gnozy.

Ja zawsze gaszę takich, odpowiadam, że jest to niebezpieczne dla konstrukcji duchowej itp. Natomiast byc moze wysysał energie z Ciebie, skoro sie tak czulaś.

Podziwiam Wasze starania. Moje "Ranczo " ruszy chiba na wiosnę.

Jestem tu pierwszy raz i jestem w szoku :D (w dobrym tego slowa znaczeniu)-oczywiscie. Piekny domek. Jesli pozwolisz bede zagladal do Ciebie czesciej i kibicowal do konca

Pozdrawiam

Dzięki, super, bardzo mi miło. :D

Dyonizy - ja tam w żadne takie bio-cuda nie wierzę i tylko uśmiechałam się pod nosem, jak kierbud opowiadał o tych swoich zdolnościach. Haha, ale tekst z "niebezpieczeństwem dla konstrukcji duchowej" jest super, muszę zapamiętać! :lol:

Energii to może nie wysysał, ale kasę ooo tak! :roll:

To pewnie teraz załatwiasz całą papierologię do pozwolenia?

Ja właśnie muszę jechać do sanepidu zlecić badanie naszej studniowej wody. Jest w niej pełno drobnego pyłu, mam nadzieję że to jedyny mankament i jakieś super drobne filtry sobie z tym poradzą. Ale jedna ekipa robotników się skarży, że woda ma też dziwny zapach. Trzymajcie kciuki, żeby to się dało rozwiązać jakoś tanim sposobem...

Z synem to świetna wiadomość.

Ja mam dwie córki duże. Już prawie nie pamiętam emocji z tym związanych.

Bądź zdrowa i czuj się dobrze.

Domek się zmienia bardzo szybko.

Cały czas mamy do was jechać i zawsze myślę że jak pojedziemy o tydzień później to więcej zobaczymy.

Ale to już tuż tuż, obiecuję.

Żyj nam sto lat.

• 2 weeks później...
Z synem to świetna wiadomość.

Ja mam dwie córki duże. Już prawie nie pamiętam emocji z tym związanych.

Bądź zdrowa i czuj się dobrze.

Dziękuję, oj emocje są niesamowite! :D

Domek się zmienia bardzo szybko.

Cały czas mamy do was jechać i zawsze myślę że jak pojedziemy o tydzień później to więcej zobaczymy.

Gonimy z budową, żeby przed Wigilią się wprowadzić i rzeczywiście jak czasem przyjeżdżam, to nie mogę uwierzyć że już tyle jest zrobione. :D

Wkrótce będzie wszedzie w pokojach strop, może wtedy przyjedziecie? Będzie widać, jak wyglądają pokoje z sufitem. :)

Ślicznie wyglądasz z tym brzusiem.

Gratuluję synka.

Ja mam dwóch łobuziaków

:D Dziękuję i gratuluję również... podwójnie!

Bardzo chciałam synka, ale teraz już myślę żeby po synku zmajstrować córeczkę. :lol:

Ja tez gratuluje synka. Popieram wasze działania w tym kierunku, oby tak dalej. Sam wczoraj dowiedziałem , że ze będziemy prawdopodobnie mieć jeszcze bliźniaki :)))

Kolumnada przy sypialni wygląda dobrze; szczególnie przy tej ładnej dachówce mam wrażenie , że to jakieś

śródziemnomorsko- sarmackie klimaty.

osobiście chyba nie będę nic zmieniał w projekcie tylko nad tarasem dorobię jakieś

lekkie zadaszenie z dymionego poliwęglanu czy cóś takiego na dżewniannych filarkach

na razie czekam na podzielenie przez geodetę pola na działki itp. itd.

Tofee, kuchnia nadal nie daje mi spokoju, bo choć wybraliśmy już meble - BRW Imperior, takie w stylu wiejskim (właśnie wkleiłam do dziennika zdjęcia z wystawki w jankach, ale tam ta wystawka jest tragiczna niestety) - to niedawno zmieniła mi się koncepcja i kuszą mnie takie inne, też z BRW, bardziej nowoczesne ale w klasycznym stylu, o takie coś:

http://img148.imageshack.us/img148/845/img2023m.jpg

http://img42.imageshack.us/img42/9030/img2022d.jpg

Dyonizy, WOOOW, bliźnięta?! No to mega gratulacje! :D

Pewnie jesteś jeszcze w lekkim szoku. :D

Tak sobie myślałam właśnie, że fajnie by było mieć dwojkę za jednym razem.

Śródziemnomorsko-sarmackie klimaty? Dzięęęęki! :D Takie było założenie, cieszę się że nie tylko my tak postrzegamy efekt. Z jednej strony uwielbiam architekturę śródziemnomorską, te jasne domki z różnobarwną, jasną dachówką, gankami, werandami, zaułkami i kolumnami...ach, można się poczuć jak na wakacjach! A z drugiej strony kolumny i czerwona dachówka kojarzą się z dworkiem, tak jakoś sentymentalnie i romantycznie i bezpiecznie...no fajnie no! :lol: Chcemy, aby taki wlaśnie był nasz dom. :D

Dyonizy, ale to Ty musisz sobie w ustawieniach zmienić, ile chcesz mieć wyświetlonych postów na jednej stronie. Tak mi się wydaje przynajmniej. Ja nic zmienić nie mogę.

Elcia, a kiedy założysz dziennik? :D Też bym chętnie podejrzała jak tam u was idzie.

Kurcze, szkoda że niet mi tak muli, wybraliśmy kafelki do dużej łazienki i wstawiłabym fotkę.

Asiu, nie założę dziennika, bo ja mocno pracowita kobieta jestem.

Mam sporo na zajęć na co dzień i jeszcze pomagam mężowi na budowie. Teraz robimy ogrodzenie. Najlepsze są chwile kiedy odkrywamy Amerykę i dochodzimy do czegoś co ludzie już dawno wymyślili. Dziś odkryliśmy szlauchwagę - rura jak do podlewania ogródka tylko przejrzysta, z dwoma fiolkami z podziałką na końcach. Teraz to my wyznaczamy poziomy naszych słupków jak burza!!!!! Pominę milczeniem te pięć, które trzeba będzie przyciąć, bo są za wysokie :lol:

Na pisanie dziennika brak mi już siły. Zaglądam tylko czasami do innych, żeby podpatrzeć jak się co robi. Twój dziennik już mi nie raz pomógł.

Podoba mi się wypatrzona przez ciebie kuchnia BRW Imperial.

Wklejaj te płytki łazienkowe, bo jestem ciekawa co wypatrzyłaś.

Pozdrawiam

Oj, skąd ja to znam - praca, budowa i już czasu na nic nie zostaje.

Ja teraz niby mam tyyyle wolnego, że nic tylko powieść pisać, a tu każdego dnia brakuje mi czasu na napisanie 2 słów o tym, co na budowie. Po całym dniu załatwiania tysiąca spraw związanych z domem padam na dziób, malutki też nieźle wysysa energię. :D

Płyteczki do dużej łazienki do Alabastrino Tubądzina. :D Wkleję w dzienniku. :D Wreszcie dopracowalam dziś koncepcję łazienki i możemy zamawiać!