Arctica 01.12.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Heja!!! ale Ty duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużą choinkę możesz sobie w salonie strzelić cieszę się, że już widać koniec, musicie przecież się śpieszyć lecę tą kuchnię oblukać... gdzie????? na wnętrza????, bardzo "moja" była pierwotna koncepcja, zobaczę co z niej zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 03.12.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Asiu, cieszę się że wyszliście z wykończeniowych tarapatów Drzwi prześliczne... Zajrzałam do wątku kuchennego i...jakbym swoją przyszłą kuchnię zobaczyła Czy mogłabyś napisać jakie wymiary ma Twoja kuchnia i jakie masz rozmiary szafek. Też się cieszę, miałam już dosyć tej wykończeniówki, ale teraz gdy nareszcie widać koniec nie mogę się nacieszyć. Niech już idą precz wszyscy fachowcy, ekipy, sprzęty, wiadra, wałki, maszynki do przycinania, gwoździe do wbijania..! Nie mogę się doczekać dnia, gdy wejdziemy do naszego domku i powiemy sobie "NARESZCIE SAMI!". Drzwi wejściowe, podobnie jak okna, to dzieło p.Bogdana Stonia, ma zakład stolarski i stronę int. a firma nazywa się STODOM. Polecam z czystym sumieniem, robią ładnie i bardzo rzetelnie, w cenie niższej niż Urzędowski. Wklejam techniczne rysunki kuchni - są tu wymiary, mam nadzieję że będą widoczne. http://img511.imageshack.us/img511/3840/drewnianafullopcja.jpg http://img248.imageshack.us/img248/7633/drewnianafullopcjadruga.jpg Hej Arctica, no teściowa już planuje mi przywieźć swoją wielką jukę, wysoką na 2,5 m, która u niej już się nie mieści pod sufitem. Miała iść już pod nóż ta juka, a tak zachowa łepek na karku. Tylko jak takie bydle przetransportować, żeby się nie połamało..? Choinę zawsze chciałam mieć wieeeelką! Taką jakie są na świątecznych kartkach... Teraz sobie nareszcie odbiję wszystkie te lata, kiedy zamiast prawdziwego świerka w doniczne przyozdabiałam bombkami 50-cm cyprysik. Bo tylko na niego było miejsce. Oby tylko do Świąt się przeprowadzić... Planujemy TEN DZIEŃ na 20.12. Aaaaa, to za 2,5 tygodnia!!! Tfu,tfu, odpukać, wypluć i dwa razy obrót przez lewe ramię! Nie noooo, nie zmuszę się dzisiaj do pisania pracy...a powinnam, promotor czeka aż WRESZCIE coś wyślę...Ale tak przyjemnie się rozmyśla o tym, jaki obrazek powiesić w hallu i gdzie lustro, i jaki stół, i zasłony... Nie, dzisiaj na pewno się nie pouczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.12.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Kochana... Ty (Wy) to powinnaś odpoczywać... tak na przykład z forumem , a nie tam nad jakąś pracą, chociażby i magisterską, siedzieć... no i siły na przeprowadzkę przecież musisz zbierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 03.12.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Kochana... Ty (Wy) to powinnaś odpoczywać... tak na przykład z forumem , a nie tam nad jakąś pracą, chociażby i magisterską, siedzieć... O,o!Też tak myślę! Zwłaszcza, że to nie magisterska nawet, ino dopiero inżynierska... Już się zaczęłam przygotowywać do przeprowadzki...mentalnie na razie tylko. Teściowie chcą przyjechać pomóc, mamusia też już się wprosiła, nic dla mnie nie zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.12.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Przecież Ty to tylko paluszkiem pokazywać będziesz, gdzie mają postawić , przydadzą się, mówię Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.12.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 .... dzień dobry czy mogę zapytać co to za drzwi zewnętrzne ? Bardzo mi wpadły w oko dziennik przeczytałam i ciesze się, że ekipa sobie poszła... przynajmniej teraz jest lepiej niż przedtem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.12.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Dobry Wieczór Wpadłam z rewizytą i przeczytałam dziennik. Jestem pod wrażeniem tempa prac. Widzę, że mamy podobne gusta co do kuchni i waszej łazienki. Podoba mi się też pomysł domu parterowego. Wygląda na zwarty i dobrze ma zagospodarowaną komunikacje. Nasza Gracja jest dość duża, co okazało się dopiero po wybudowaniu. Zdrówka życzę dla Ciebie i maleństwa. A do świąt jeszcze duuuuużo czasu Pozdrawiam serdecznie Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.12.2009 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Asia! Oczom własnym nie wierzę!!! Szczękę zbieram z podłogi... Synek dał Ci kopa tak doskonałego, że mimo tylu przeciwności tempo zachwyca i powala na łopatki! Odpowiadając na Twoje pytanie postawione w moich komentach: ...bez kuchni, lodówki, drzwi wewnętrznych, podjazdu do garażu, bez lamp, kinkietów, nawet gniazdek... bez szaf, szafeczek, garderób, bez dywanów, zasłon, firanek, żaluzji... bez jednej łazienki, tarasu, podłogi w oranżerii... bez skończonej rekuperacji, bez ogrodzenia... za to z błotem na drodze, przed wejściem do domu i bagnem na działce... z kominkiem, podłogami i dwoma łazienkami... z drzwiami z kartonów po pierwszych meblach dla dzieci... z mikrofalą i pralką, która się za chwilę popsuła... ... tak się przeprowadziliśmy... teraz mamy już podjazd do garażu, taras, podłogę w oranżerii, wszystkie gniazdka, lodówkę i zmywarkę! kilka starych mebli i czekamy na kuchnię!!! ...i cały czas bez wyjątku mieszka się ZA -JE - BI -Ś - CIE!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 09.12.2009 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Hahaha, hej Rasia! Dzięki Ci za te słowa, bo to dla mnie słowa otuchy w tych nerwowo ciężkich chwilach. Synek daje kopa z jednej strony, za to robole dają kontr-kopa z drugiej i tak chodzę skopana psychicznie... Wyobraźcie sobie, że nasza kolejna, kochana ekipa też chce osrać robotę! Właśnie mąż z nimi pertraktował i bardzo grzecznie uprosił, żeby łaskawie zostali i skończyli to czego się podjęli. Ja już nawet nie jestem zdziwiona, ani wkurzona, ani załamana. Po prostu doszłam do przykrego wniosku - ja, która zawsze stara się ludzi usprawiedliwić, zrozumieć i im ufać - a wniosek brzmi tak: robole to chamy, mendy i pijaki, jakiś inny gatunek człowieka. Wiem, że trafiają się super ekipy, sami taką mieliśmy od dachu, świetny był facet co robił nam ganek, ale pozostali... Hej Nitu , drzwi są na zamówienie z zakładu stolarskiego Stodom - można wejść na stronkę, tam jest kontakt. Drewniane sosnowe, całość wraz z tymi opaskami ozdobnymi kosztowała tyle, co pojedyncze drewniane drzwi na allegro bez bocznych doświetli i bez opasek. Cześć Arnika, miło mi że wpadłaś. Gracja była całkiem spora zanim jeszcze wprowadziliście zmiany, więc teraz po wydłużeniu salonu i kuchni macie pewnie większy metraż niż my. No i macie garaż, którego nam brakuje, a teraz widzę że by się przydał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.12.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Brzuch do góry! Będzie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.12.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Hej Nitu , drzwi są na zamówienie z zakładu stolarskiego Stodom - można wejść na stronkę, tam jest kontakt. Drewniane sosnowe, całość wraz z tymi opaskami ozdobnymi kosztowała tyle, co pojedyncze drewniane drzwi na allegro bez bocznych doświetli i bez opasek. dzięki śliczne za odpowiedź ... mam jeszcze jedno pytanie... drzwi wewnetzne tez bierzesz od nich? bo galerię na stronie to mają kiepską... i nie wiem czy robią na zamówienie każdy wzór czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 11.12.2009 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Brzuch do góry! Będzie super! Musi być! Właśnie kołujemy następną ekipę na zrobienie małej łazienki i okapu, bo tamci się nie wyrobią... Wesoło jest. Nituś, na wewnętrzne nie starczyło nam kasiory, kupiliśmy Porta. Stronę mają kiepską, więc ja pojechałam do nich do zakładu osobiście i ta wizyta mnie przekonała, stało duuużo modeli drzwi i okien, wszystko śliczne. Myślę, że można im podesłać zdjęcie - jeśli masz jakieś konkretne drzwi upatrzone - i oni wykonają wg.tego, ja tak zamawiałam drzwi zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 14.12.2009 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 No no no ale jestem zdziwowany jakie postępy , chatka już prawie gotowa inwestorka z nowym człowieczkiem, i jaki piękny ten domek wyszedł . Zazdroszczę! i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 16.12.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Ale super łazienka. Z robotą idziecie niesamowicie? I co na 20.12 przeprowadzka?Trzymam kciuki za Ciebie i za Wasz domek i za przeprowadzkę też !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 16.12.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Wanna ... nic nie powiem, przecież wiesz Ale gdzie kuchnia ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 17.12.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Dawno nie zagladalam i teraz odrabiam zaleglosci I widze ze mimo problemow i tak macie zawrotne tempo, zazdroszcze! Mysmy mieli w sumie szczescie do ekip, oprocz budowlancow, a mimo to sie slimaczymy strasznie w porownaniu z Wami Wanna rewelacja - jaka to firma? Kapaliscie sie juz w niej? A Ty kiedy masz termin? A jak brzuszek? Ja pod koniec ciazy mialam bardzo sexy wymiary: 105x108x103 [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 19.12.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Asia trzymam kciuki za kolejne prace.Powiedz mi co wykombinowałaś z brodzikiem w łazience. Bardzo mnie zaciekawiły te wysokie ścianki boczne. Masz jakiegoś linka do swoich upatrzonych szybek w tym brodziku?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.12.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://images38.fotosik.pl/236/dd751b39af2e1678.gif W Betlejem na sianku Zbawiciel się rodzi,niech Wam jak najlepiej w życiu się powodzi,zaś w Nowym Roku o każdej godzinie,niechaj nic co dobre Was nie minie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 20.12.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2008/08/b733d85ebd7787e29ac2da0ba036c73314190.jpg Życzę Ci wszystkiego ,co najlepsze ,aby przy Wigilijnym stole nie zabrakło ciepła ,światła i aby Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność Beauty z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 21.12.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Niech magiczna noc Wigilijnego WieczoruPrzyniesie Ci spokój i radość.Niech każda chwila Świąt Bożego NarodzeniaŻyje własnym pięknem,A Nowy Rok obdaruje Ciebie i całą Waszą rodzinęPomyślnością i szczęściem.Najpiękniejszych Świąt Bożego NarodzeniaNiech spełniają się wszystkie Twe marzenia.http://img264.imageshack.us/img264/9022/x32fx3.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts