Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze:RANCZO pod Grodziskiem - nasz dom wyśniony :-)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 585
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Asiu, cieszę się że wyszliście z wykończeniowych tarapatów :D

Drzwi prześliczne...

Zajrzałam do wątku kuchennego i...jakbym swoją przyszłą kuchnię zobaczyła :roll:

Czy mogłabyś napisać jakie wymiary ma Twoja kuchnia i jakie masz rozmiary szafek.

Też się cieszę, miałam już dosyć tej wykończeniówki, ale teraz gdy nareszcie widać koniec nie mogę się nacieszyć. :D

Niech już idą precz wszyscy fachowcy, ekipy, sprzęty, wiadra, wałki, maszynki do przycinania, gwoździe do wbijania..! Nie mogę się doczekać dnia, gdy wejdziemy do naszego domku i powiemy sobie "NARESZCIE SAMI!". :lol:

Drzwi wejściowe, podobnie jak okna, to dzieło p.Bogdana Stonia, ma zakład stolarski i stronę int. a firma nazywa się STODOM. :D Polecam z czystym sumieniem, robią ładnie i bardzo rzetelnie, w cenie niższej niż Urzędowski. 8)

Wklejam techniczne rysunki kuchni - są tu wymiary, mam nadzieję że będą widoczne.

http://img511.imageshack.us/img511/3840/drewnianafullopcja.jpg

http://img248.imageshack.us/img248/7633/drewnianafullopcjadruga.jpg

Hej Arctica,

no teściowa już planuje mi przywieźć swoją wielką jukę, wysoką na 2,5 m, która u niej już się nie mieści pod sufitem. :lol: Miała iść już pod nóż ta juka, a tak zachowa łepek na karku.

Tylko jak takie bydle przetransportować, żeby się nie połamało..? :roll:

Choinę zawsze chciałam mieć wieeeelką! :D Taką jakie są na świątecznych kartkach... Teraz sobie nareszcie odbiję wszystkie te lata, kiedy zamiast prawdziwego świerka w doniczne przyozdabiałam bombkami 50-cm cyprysik. :lol: Bo tylko na niego było miejsce. :lol:

Oby tylko do Świąt się przeprowadzić...

Planujemy TEN DZIEŃ na 20.12.

Aaaaa, to za 2,5 tygodnia!!! :D :D :D

Tfu,tfu, odpukać, wypluć i dwa razy obrót przez lewe ramię!

Nie noooo, nie zmuszę się dzisiaj do pisania pracy...a powinnam, promotor czeka aż WRESZCIE coś wyślę...Ale tak przyjemnie się rozmyśla o tym, jaki obrazek powiesić w hallu i gdzie lustro, i jaki stół, i zasłony... Nie, dzisiaj na pewno się nie pouczę! :lol:

Kochana... Ty (Wy) to powinnaś odpoczywać... tak na przykład z forumem :roll: , a nie tam nad jakąś pracą, chociażby i magisterską, siedzieć... :wink:

O,o!Też tak myślę! :lol:

Zwłaszcza, że to nie magisterska nawet, ino dopiero inżynierska...

Już się zaczęłam przygotowywać do przeprowadzki...mentalnie na razie tylko. :lol: Teściowie chcą przyjechać pomóc, mamusia też już się wprosiła, nic dla mnie nie zostanie. :lol:

Dobry Wieczór

Wpadłam z rewizytą i przeczytałam dziennik.

Jestem pod wrażeniem tempa prac.

Widzę, że mamy podobne gusta co do kuchni i waszej łazienki.

Podoba mi się też pomysł domu parterowego. Wygląda na zwarty i dobrze ma zagospodarowaną komunikacje. Nasza Gracja jest dość duża, co okazało się dopiero po wybudowaniu.

Zdrówka życzę dla Ciebie i maleństwa.

A do świąt jeszcze duuuuużo czasu :wink:

Pozdrawiam serdecznie Arnika

Asia! :o Oczom własnym nie wierzę!!! :o :o :o Szczękę zbieram z podłogi... :roll: 8) :D :D

Synek dał Ci kopa tak doskonałego, że mimo tylu przeciwności tempo zachwyca i powala na łopatki! 8) 8) 8)

Odpowiadając na Twoje pytanie postawione w moich komentach: ...bez kuchni, lodówki, drzwi wewnętrznych, podjazdu do garażu, bez lamp, kinkietów, nawet gniazdek... bez szaf, szafeczek, garderób, bez dywanów, zasłon, firanek, żaluzji... bez jednej łazienki, tarasu, podłogi w oranżerii... bez skończonej rekuperacji, bez ogrodzenia... za to z błotem na drodze, przed wejściem do domu i bagnem na działce... z kominkiem, podłogami i dwoma łazienkami... z drzwiami z kartonów po pierwszych meblach dla dzieci... z mikrofalą i pralką, która się za chwilę popsuła... :-? ... tak się przeprowadziliśmy... teraz mamy już podjazd do garażu, taras, podłogę w oranżerii, wszystkie gniazdka, lodówkę i zmywarkę! kilka starych mebli i czekamy na kuchnię!!! ...i cały czas bez wyjątku mieszka się ZA -JE - BI -Ś - CIE!!!!!!

Hahaha, hej Rasia! :lol: :lol: :lol:

Dzięki Ci za te słowa, bo to dla mnie słowa otuchy w tych nerwowo ciężkich chwilach. Synek daje kopa z jednej strony, za to robole dają kontr-kopa z drugiej i tak chodzę skopana psychicznie... Wyobraźcie sobie, że nasza kolejna, kochana ekipa też chce osrać robotę! Właśnie mąż z nimi pertraktował i bardzo grzecznie uprosił, żeby łaskawie zostali i skończyli to czego się podjęli.

Ja już nawet nie jestem zdziwiona, ani wkurzona, ani załamana. Po prostu doszłam do przykrego wniosku - ja, która zawsze stara się ludzi usprawiedliwić, zrozumieć i im ufać - a wniosek brzmi tak: robole to chamy, mendy i pijaki, jakiś inny gatunek człowieka. Wiem, że trafiają się super ekipy, sami taką mieliśmy od dachu, świetny był facet co robił nam ganek, ale pozostali... :evil:

Hej Nitu :D , drzwi są na zamówienie z zakładu stolarskiego Stodom - można wejść na stronkę, tam jest kontakt. Drewniane sosnowe, całość wraz z tymi opaskami ozdobnymi kosztowała tyle, co pojedyncze drewniane drzwi na allegro bez bocznych doświetli i bez opasek. :)

Cześć Arnika, miło mi że wpadłaś. :D Gracja była całkiem spora zanim jeszcze wprowadziliście zmiany, więc teraz po wydłużeniu salonu i kuchni macie pewnie większy metraż niż my. :) No i macie garaż, którego nam brakuje, a teraz widzę że by się przydał...

Hej Nitu :D , drzwi są na zamówienie z zakładu stolarskiego Stodom - można wejść na stronkę, tam jest kontakt. Drewniane sosnowe, całość wraz z tymi opaskami ozdobnymi kosztowała tyle, co pojedyncze drewniane drzwi na allegro bez bocznych doświetli i bez opasek. :)

dzięki śliczne za odpowiedź ... mam jeszcze jedno pytanie... drzwi wewnetzne tez bierzesz od nich? bo galerię na stronie to mają kiepską... i nie wiem czy robią na zamówienie każdy wzór czy jak :roll:

Brzuch do góry! Będzie super! 8)

8) Musi być!

Właśnie kołujemy następną ekipę na zrobienie małej łazienki i okapu, bo tamci się nie wyrobią... Wesoło jest. 8) :roll:

Nituś, na wewnętrzne nie starczyło nam kasiory, kupiliśmy Porta. :) Stronę mają kiepską, więc ja pojechałam do nich do zakładu osobiście i ta wizyta mnie przekonała, stało duuużo modeli drzwi i okien, wszystko śliczne.

Myślę, że można im podesłać zdjęcie - jeśli masz jakieś konkretne drzwi upatrzone - i oni wykonają wg.tego, ja tak zamawiałam drzwi zewnętrzne.

Dawno nie zagladalam i teraz odrabiam zaleglosci :)

I widze ze mimo problemow i tak macie zawrotne tempo, zazdroszcze! :p

Mysmy mieli w sumie szczescie do ekip, oprocz budowlancow, a mimo to sie slimaczymy strasznie w porownaniu z Wami ;)

Wanna rewelacja - jaka to firma? Kapaliscie sie juz w niej? ;)

A Ty kiedy masz termin? A jak brzuszek? Ja pod koniec ciazy mialam bardzo sexy wymiary: 105x108x103 :lol:[/u]

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru

Przyniesie Ci spokój i radość.

Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia

Żyje własnym pięknem,

A Nowy Rok obdaruje Ciebie i całą Waszą rodzinę

Pomyślnością i szczęściem.

Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia

Niech spełniają się wszystkie Twe marzenia.

http://img264.imageshack.us/img264/9022/x32fx3.gif