dobroszka 20.10.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Aska firma jest z Lublina , ale absolutnie wykonuje kuchnie w Wawie - rozmawiałam z nimi w zeszłym roku: http://www.laura.com.pl Zawsze możesz sobie u nich zrobić wycenę , no i zadzwonić podpytać jak u nich cenowo.na stronie masz wszystkie namiary . Gratuluje podpisania umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 20.10.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Hej! Zobacz to! http://www.akan.com.pl/akan/foto_gal_01.php?foto=11&id=c588c0a459f4ccc6f3dd26518d24707a taaaaaa, jak się nauczę wstawiać obrazki, to zobaczysz, a teraz trzeba adres wkleić. Wiem, wiem, mam poczytać na Forum jak się wstawia obrazki... i poczytam. Na razie oglądam piękne kuchnie w Internecie i nie mam czasu na naukę, bo marzę. Na tym zdjęciu (w linku) jest połączenie białych mebli i ciemnej podłogi z gresu imitującej drewno. Ciągle knuję jak tu urządzić kuchnię, aby nie katować siebie jej ciągłym pucowaniem. Lubię mieć czysto, ale wolę siedzieć w ogrodzie! Już dawno doszłam do tego, że na jasnych meblach mniej widać kurz. W kuchni trochę się sprawa komplikuje, no chyba, że siedzi się w niej tyle co ja! (wolę w ogrodzie). Jeśli chodzi o bonzai, to bardzo skomplikowana sztuka, trzeba dużo cierpliwości i garść wiedzy (od czego są książki), żeby stworzyć takie małe cudeńka. Poprzez to, że rosną w ekstremalnych warunkach (małe doniczki), maja spore wymagania. Odpowiednia temp., wilgotność, podlewanie .... trzeba nieustannie je doglądać. I jak tu wyjechać na narty lub na wczasy? Poza tym - one ciągle rosną, stąd potrzeba nieustannego formowania. Jednak kiedyś sobie takiego uformuję! Wracam do tematu kuchni. Zauważyłaś już te niesamowite okapy w kuchniach angielskich? Jestem nimi zauroczona. Ciekawe czy są wymagające w utrzymaniu i czy dzięki takiemu okapowi mniej się rozchodzą zapachy po domu. Jedna dziewczyna na Forum ma taki okap "najprzaśniejszy" z przaśnych, wykonany przez fachowca. Kominek ma też rewelacyjny. Zobacz ich dziennik (o ile go nie widziałaś) http://forum.muratordom.pl/budowa-sloneczka-na-slasku,t71903-60.htm?highlight=projekt%20s%B3oneczko Gratuluję podpisania umowy! Sprzedażą mieszkania się nie stresuj, tylko je po prostu sprzedaj hi, hi (ja też sprzedałam i wprowadziłam się do rodziców, aby mieć za co budować). Trzymam kciuki.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 20.10.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Jak będzie za drogo, to pocieszę się jakimś prostszym zestawem, tylko poproszę żeby mi taki fikuśny okap zrobili i jakoś okno zaaranżuję na takie "klimatyczne", pare drobiazgów w stylu stary wałek do ciasta i bazylia w doniczce i też będę szczęśliwa. No obyś była, bo zdajesz sobie sprawę ile kurzu na takich przaśnych duperelkach na wierzchu się zbiera? I jeszcze ciężko to wysprzątać z zakamarów Ja to chyba nic nie będę miała na wierzchu w kuchni teraz... A co do takiego okapu, Elcia, to wyciąga tak samo jak każdy inny - tam w środku, w zabudowie, jest przecież zwykły okap A co do utrzymania w czystości - przeważnie na półce takiego okapu stoją przyprawy i inne kurzozbieracze Serio - zastanówcie się nad tym jeszcze, dziewczyny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 20.10.2008 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 firma jest z Lublina , ale absolutnie wykonuje kuchnie w Wawie - rozmawiałam z nimi w zeszłym roku: http://www.laura.com.pl Zawsze możesz sobie u nich zrobić wycenę , no i zadzwonić podpytać jak u nich cenowo.na stronie masz wszystkie namiary . Na ręcach Cię będę nosić dobroszko za te namiary!!! Elcia, wiesz, przez tą panikę nie wiem czego się teraz spodziewać, ludzie przychodzą, oglądają mieszkanie a potem mówią, że raczej nie dostaną kredytu... A my już w tym tyg. mamy mieć na działce bloczki na fundamenty!Szybki ten Zbychu, nie ma co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 20.10.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 firma jest z Lublina , ale absolutnie wykonuje kuchnie w Wawie - rozmawiałam z nimi w zeszłym roku: http://www.laura.com.pl Zawsze możesz sobie u nich zrobić wycenę , no i zadzwonić podpytać jak u nich cenowo.na stronie masz wszystkie namiary . Na ręcach Cię będę nosić dobroszko za te namiary!!! Elcia, wiesz, przez tą panikę nie wiem czego się teraz spodziewać, ludzie przychodzą, oglądają mieszkanie a potem mówią, że raczej nie dostaną kredytu... A my już w tym tyg. mamy mieć na działce bloczki na fundamenty!Szybki ten Zbychu, nie ma co! Jesoooo Aska jakie bloczki ???? Przecież miałas wiosną 2009 się zacząć budować .A teraz wciąż jest jesień 2008!! No co jest grane , uwinęłas się już ze wszystkimi papierami , czy tak wcześnie zaczynasz chomikować materiały??? A za namiar lepiej mnie nie noś - ręce Ci odpadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 20.10.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 firma jest z Lublina , ale absolutnie wykonuje kuchnie w Wawie - rozmawiałam z nimi w zeszłym roku: http://www.laura.com.pl Zawsze możesz sobie u nich zrobić wycenę , no i zadzwonić podpytać jak u nich cenowo.na stronie masz wszystkie namiary . Na ręcach Cię będę nosić dobroszko za te namiary!!! Elcia, wiesz, przez tą panikę nie wiem czego się teraz spodziewać, ludzie przychodzą, oglądają mieszkanie a potem mówią, że raczej nie dostaną kredytu... A my już w tym tyg. mamy mieć na działce bloczki na fundamenty!Szybki ten Zbychu, nie ma co! Jesoooo Aska jakie bloczki ???? Przecież miałas wiosną 2009 się zacząć budować .A teraz wciąż jest jesień 2008!! No co jest grane , uwinęłas się już ze wszystkimi papierami , czy tak wcześnie zaczynasz chomikować materiały??? A za namiar lepiej mnie nie noś - ręce Ci odpadną A od kiedy to się startuje dopiero jak jest pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 21.10.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witaj Cowboyko Strasznie szybka jestes. Dopiero piesiu wygladał na Waszych zdjeciach, ze mu sie dzialka widzi, a tu juz bloczki. No nie. Ja tez czekam az sie moje M przeda, bo dopiero jak bede bezdomna to stac mnie bedzie na dom. Mam nadzieje, ze Twoje mieszkanko sprzeda sie szybciutko i bezbolesnie i ze spotkamy sie razem gdzies na jakichs slumsach z usmiechem na twarzy, piesnią na ustach i z lopatą w rece. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 22.10.2008 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Hej Mycha, hej Dorcia, helloł dobroszka!!! Ło matko dziewczęta, wy mnie nie posądzajcie o jakie przekręta! Ja bym tam chętnie jak Dorcia...troszkę przyspieszyła... Ale wójt i sołtys patrzą z końca drogi. Tak więc jak na razie to tylko nasz pan Z. zwozi to, co mu z poprzedniej budowy pozostało a u nas się przyda. Chyba jutro pojadę i zrobię zdjęcia tym bloczkom na fundamenty! Przy okazji wizyty na działce z panem Z. odwiedziłam sołtysa. Bo nasz sołtys ma tuż za naszą działką wąski paseczek ziemi do sprzedania. Sam z tym nic nie zrobi, bo to kiszka 6x350m! A nam by te 6 metrzyków na tyłach baaardzo by się przydało. Szatański plan jest taki, by dokupić za grosze te pare metrów i mielibyśmy swój skrawek lasu!!! Tfu! A tfu! Odpukać w niemalowane! Sołtys swój chłop, ale sołtysowa...cwaniura. Zobaczymy jak będzie. Na razie zadowalam się w zupełności naszymi 25x49. Jutro - odbieram projekt przyłącza energetycznego. Piątek - odbieram projekt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 22.10.2008 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Dorcia, i Ty Brutusie przeciw mym mebelkom fikuśnym?! Ja nie chcem tego słuchać! Ja se odkurzacz centralny pierdyknę i normalnie centralnie se będę odkurzać, no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 22.10.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nie przeciw mebelkom, tylko przeciw wszystkim kurzozbieraczom: trafi Cię jak będziesz odkurzać te wszyskie buteleczki, słoiczki i warkocze czosnku wszystko jedno jakim odkurzaczem... Chyba że OC stanie się Twoją ulubioną zabawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 22.10.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Eee , a może Aska będzie miała taką specjalną agentkę - panią do sprzątania.Pani się będzie uwijała , a Aska z kanapy będzie jej wydawac dyspozycje: ...Pani Kaziuuuu , trzeci czosnek od góry niedokładnie odkurzonyyy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 23.10.2008 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Hahaha, dobrosiu!!! Niestety tak to u nas nigdy nie będzie, bo po 1)nie lubię obcych bab w swoim domu , a po 2)TZ wyrzera cały czosnek w tempie błyskawicznym - on nie je kanapek z czosnkiem, on je czosnek z kanapkami: 5 ząbków czosnku na 1 maleńką kanapkę. Więc nie zdąży się zakurzyć. Zupełnie nie pasuje mi styl nowoczesny, a kurzem nie mam zamiaru się przejmować - mieszkanie to nie muzeum. A z resztą ładne meble się chętnie dotyka, więc z przyjemnością od czasu do czasu przelecę się po nich z miotełką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 23.10.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Hahaha, dobrosiu!!! 1)nie lubię obcych bab w swoim domu A więc miałem nosa - trzeba było zostawić te pomieszczenia dla służby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 23.10.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ja własnie zmieniłam sobie opis na dole i uważam , że jest to jedynie słuszne podejście do tematu kurzu - niezaleznie czy wnętrza są nowoczesne czy klasyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 23.10.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Słusznie, a ja sobie kupiłam jakiś czas temu w Duce taki magnes na lodówkę z napisem: nudne kobiety mają idealnie czyste domy Żeby małżowi uświadomić, że może bałaganiara (a on porządnicki ) ale za to nie jest nudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 23.10.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Słusznie, a ja sobie kupiłam jakiś czas temu w Duce taki magnes na lodówkę z napisem: nudne kobiety mają idealnie czyste domy Żeby małżowi uświadomić, że może bałaganiara (a on porządnicki ) ale za to nie jest nudna U nas nieszczęście polega na tym , że oboje z Mężem jesteśmy strasznymi bałaganiarzami.A skoro tak , to ktoś musiał sporządnieć,żebyśmy nie ugrzęźli na amen w bałaganie .No i na mnie padło , on okazał się zupełnie niereformowalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 23.10.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Słusznie, a ja sobie kupiłam jakiś czas temu w Duce taki magnes na lodówkę z napisem: nudne kobiety mają idealnie czyste domy Żeby małżowi uświadomić, że może bałaganiara (a on porządnicki ) ale za to nie jest nudna No to ja musze byc nudna jak cholera i pewnie tylko ciagle sie powtarzam jak stara ara ara pły płyta . Nie nawidze sprzatac prawie tak jak uwielbiam miec czysciutko. jak jest bajzel to nie umiem nic znalezc i ciagle tylko kicham icham icham A zobaczycie w koncu wizualki u mnie w dzienniku? jak cos tam potrzeba poprawic wizualnie to mowcie mi tu szybko, bo jutro jade do architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 23.10.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Słusznie, a ja sobie kupiłam jakiś czas temu w Duce taki magnes na lodówkę z napisem: nudne kobiety mają idealnie czyste domy Żeby małżowi uświadomić, że może bałaganiara (a on porządnicki ) ale za to nie jest nudna No to ja musze byc nudna jak cholera i pewnie tylko ciagle sie powtarzam jak stara ara ara pły płyta . Nie nawidze sprzatac prawie tak jak uwielbiam miec czysciutko. jak jest bajzel to nie umiem nic znalezc i ciagle tylko kicham icham icham A zobaczycie w koncu wizualki u mnie w dzienniku? jak cos tam potrzeba poprawic wizualnie to mowcie mi tu szybko, bo jutro jade do architekta Myszko Ty nudna??? Wypluj te słowa Ty jestes po prostu wyjątkiem potwierdzającym regułę Lecę do wizualek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 23.10.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Myszko Ty nudna??? Wypluj te słowa Ty jestes po prostu wyjątkiem potwierdzającym regułę DOKŁADNIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 23.10.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 ale mi slodzicie moje Kochane, mowilam juz ze dzisiaj jest dzien milosci ogolnej? no chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts