grom18 20.08.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 witam, mam takie wazne pytanie , a mianowicie moj kolega zaoferowal sie pomoc mi przy ocieplaniu domu i zaczal klasc steropian po kilka plackow na jeden arkusz steropianu i odstep od sciany do steropiano wynosi okolo 3 cm. pytanie dotyczy czy nie moze to wplynac na pozniejsze jakies komplikacje i czy nie musi byc kladziony na okolo plata klej??? powiedzial ze taki odstep robi dlatego zeby wyrownac rzekomo krzywa scianez gory wielkie dzieki za informacje na ten temat. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 20.08.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 witam, mam takie wazne pytanie , a mianowicie moj kolega zaoferowal sie pomoc mi przy ocieplaniu domu i zaczal klasc steropian po kilka plackow na jeden arkusz steropianu i odstep od sciany do steropiano wynosi okolo 3 cm. pytanie dotyczy czy nie moze to wplynac na pozniejsze jakies komplikacje i czy nie musi byc kladziony na okolo plata klej??? powiedzial ze taki odstep robi dlatego zeby wyrownac rzekomo krzywa scianez gory wielkie dzieki za informacje na ten temat. pozdrawiam Musi być zamknięty przepływ powietrza pod płytami, czyli kolega robi źle. Odstęp od ściany nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grom18 20.08.2008 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 dzieki za szybka odpowiedz a jakie moga byc konsekwencje nie zamknietego przeplywu powietrza?? mozna to tak zostawic i dalej zamykac jak powinno byc bez jakiegos ryzyka czy powinno sie zerwac juz polozone plyty??? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregfr 20.08.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Można tak kłasć- nie jedna elewacja jest tak położona. pózniej i tak całosc jest zaklejona. Fakt ze inspektorzy budowlani zalecają kleić całe płyty noale ze wzgledu ekonomicznego jest to często pomijane. Nie wiem jakie to niesie za sobą problemy nigdy nie widziałem zeby elewacja z tego powodu się pociła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 21.08.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 dzieki za szybka odpowiedz a jakie moga byc konsekwencje nie zamknietego przeplywu powietrza?? mozna to tak zostawic i dalej zamykac jak powinno byc bez jakiegos ryzyka czy powinno sie zerwac juz polozone plyty??? dzieki Można kłaść dalej. U mnie w firmie jak wykonawca tak ocieplił cołe hale to po prostu musiał wyciąć poziome paski izolacji i przykleić je prawidłowo. Tym sposobem zamknął przepływ powietrza na całej ścianie. Gdyby nawet nie było tak zrobione to straty energii i tak będą minimalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matiz99 21.09.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Witam! Jak ocieplić dom wybudowany w latach 70-tych z pustaków suporex w środku a na zewnątrz z białej cegły. Dom ma drewniane podłogi i otwory wentylacyjne. Proszę bardzo o poradę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts