Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI ŁAZIENKOWE Z CASTORAMY...

1kinia1

Recommended Posts

Zawsze w realu wyglądają trochę inaczej (kolor, faktura). Też najpierw oglądałam w necie i zapisywałam wybrane, ale po obejrzeniu ich "na żywo" stwierdzałam, ze wcale nie są takie piękne. Musisz wybierać "organoleptycznie". Nie jest to łatwe. Jak sobie przypomnę te pielgrzymki po sklepach z łazienkami to :o

Dobrze, że wybór mam już za sobą :wink:

Ja mam z castoramy do łazienki, ale dopiero w sobotę będą kłaść.

Moi rodzice mają od 2 mcy położone zcastoramy w łazience, takie śliczne zielone i wyglądają super i są ogólnie super i dobre jakościowo.

Gdy poszukiwaliśmy płytki to zjeździliśmy wszystkie sklepy z płytkami i sprzedają to samo co jest w castoramie, tylko że w casto są tańsze czasami nawet o 10 zł na metrze.

Bo to tylko kilka wzorów czy firm jest.

co do płytek i castoramy.

Ostatnio sobie stoję i oglądam płytki(a wiecie jak w casto wyglądają aranżacje, jest ich pełno, cała alejka no nie) i do pracownika , który stał koło mnie podchodzi jakiś młody facet i się go pyta :"przepraszam, a gdzie dostanę płytki łazienkowe?"

:roll: :lol: :lol: pracownik spojrzał się na niego zdziwiony i mu pokazuje, że przecież dookoła ma płytki.

Ehhh niektórzy ludzie to w innej epoce żyją 8)

Ja kupowałam w Castoramie płytki z Paradyża i Opoczna - i mogę zagwarantować, ze są to te same płytki co w innych sklepach i salonach, są w katalogach tych firm.

Do jednej łazienki kupiłam wyrób produkowany do Castoramy - płytki Colours. Wcześniej upatrzyłam sobie płytki w Grespanii - cena za m2 - ok 150, a kupiłam w Castoramie w podobny wzór za ok 50/m2. Mam już połozone, wyglądają fajnie, były proste i równe- żadnych problemów przy kładzeniu.

Gość Henku_wawa
w katalogu wyglądają suuuper - jak to jest z nimi w realu - widział ktoś? jakie mają ceny? może ktoś ma w łazience?

w katalogu zawsze wyglądają inaczej niż w realu. dotyczy każdego katalogu, nie tylko z castoramy.

mankamentem kupowania plytek w Castoramie jest to, ze sprzedaje ona serie produkowane tylko dla sieci .... jesli zabraknie nam przy kladzeniu, albo tez z jakichs powodow bedziemy chciali pozniej dokupic plytki, moze sie okazac ze juz ich w sprzedazy nie ma, i co gorsza nie bedzie ....

przed zakupem warto sie wiec dowiedziec / upewnic, czy seria nie jest "castoramowa", i czy nie jest wycofywana z oferty ....

albo tez z jakichs powodow bedziemy chciali pozniej dokupic plytki, moze sie okazac ze juz ich w sprzedazy nie ma, i co gorsza nie bedzie ....

A myślisz, że jak kupisz w normalnym sklepie, to masz zagwarantowane, że później dostaniesz te same płytki.....

W prawie każdym sklepie widziałam, karteczki na płytkach, że ta seria jest wycofywana ze sprzedaży.

Wczoraj w castoramie kupiłam piękną mozaikę z firmy paradyż, płaciłam 160zł za metr, w innym sklepie pewnie ponad 200zł bym musiała zapłacić.[/img][/b]

Ja swoje do kuchni, wypatrzyłam w miejscowym salonie, opoczno aleksandria, a kupiła mi szwagierka w castoramie -u siebie musiałbym, czekac ok. 3 tyg, a tam od ręki... i są identyczne. Ale faktycznie warto kupowac ciągiem trochę z górką, bo mi zabrakło (na pogłogi z jopex) i owszem dokupić nie ma problemu, ale odcień już był nieco inny, na szczęście do witrołapu więc nie będzie widać różnicy odcieni. A jeszcze dodam, że jeżeli kupujecie większą ilość to w castoramie też można się potargować, ale ze sprzedawcą was obsługującym a nie przsy kasie, tam kasują co na papierku jest napisane...

pozdrawiam