Bogston 01.10.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Jak mam rozumieć decyzję ministerstwa dot. ulgi remontowej?Czy mając zezwolenie na budowę w roku 2003 i kupując materiały (zgodnie z wykazem) na budowę domu mogę je odliczyć w ramach ulgi remontowej???http://www2.gazeta.pl/dom/1668728,22095,1685955.html?as=1&ias=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 01.10.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Ulga remontowa przysługuje na remont lub modernizację a ty zamierzasz się dopiero budować. W związku z tym ta ulga ci na razie nie przysługuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.10.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Możesz ale dopiero po dokonaniu odbioru budynku o ile będziesz miał tytuł prawny do budynku mieszkalnego (jest to główny warunek)Obiekt w budowie nie jest jeszcze lokalem (budynkiem) mieszkalnym.Praktycznie więc będziesz mógł kupić materiały wykończeniowe .Tekst komunikatu MF w tej sprawie kiedyś umieściłem w tym wątku http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=14193&highlight=wowka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Dzięki !Czyli muszę dom wykończyć w ciągu trzech lat ?Albo część materiałów np. okna "podpiąć" pod moje obecne mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.10.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Jeśli coś robisz to rób to z głową. Dla tego też "podpinać" okien pod obecne mieszkanie bym nie radził. Ulga remontowa przysługuje od zakupów coś ok. 29842 zł brutto. I jest to kwota w sam raz np. na urządzenie łazienek, położenie podłóg, dokupienie drzwi wewnętrznych itd. o ile oczywiście nie będziesz chciał zbytnich bajerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts