Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie umieścić spiżarnię jak nie ma gdzie?????

dandi3

Recommended Posts

'Wielka' Brazo,

czytając te wszystkie zachwyty nad twoimi zdolnościami projektanckimi i ja proszę o radę. Poniżej zamieszczam linka do swojego wątku

http://forum.muratordom.pl/pomozcie-zaprojektowac-kuchnie,t139082.htm

W razie potrzeby podam dokładniejsze dane pomieszczenia kuchenno- jadalnego.

Zmiłuj się nade mną i moim mężem, który ma już dość mojego niezdecydowania :roll:

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No wooooow , pięknie to wyszło.Kuchnia super zaaranżowana ,tyle przestrzeni zostało , a jednocześnie tyle się zmieściło!! Super!!

No Dandi , po takiej wizualizacji to będziesz musiał coś absolutnie nieprzeciętnego wymyślić dla Brazy :D :D Będę teraz czekać na foty z realizacji tego cuda :D :D

Myślałam o tym wysokim piekarniku, ale za cholerę jasną nie mam pojęcia jak to zrobić i gdzie to cudo wstawić :oops: Myślałam o miejscu obok szafy, ale wtedy co z lodówką???

Chyba, że zamiast kredensu ustawimy właśnie obok siebie lodówkę, szafkę z piekarnikiem a pomiędzy nimi wysoką szafkę cargo.

Zrobię to i pokażę.

(Ja wcale nie jestem wielka, mam 160cm wzrostu, trochę mało, psia kostka :wink: )

Kacha, pomyślę, ale to potrwa, mam trochę rzeczy do zrobienia :)

Złociutka, a czy możemy skrócić szafo-spiżarkę o jakieś 15-20cm????

Celowo zwracam się d piekniejszej połowy Dandiowego stadła, gdyz jak znam życie i facetów, to Dandiemu będzie wsio rybka czy 15 cm w tę czy wewtę, a to może być koniec świata :D :wink:

Inaczej za diabła nie chce mi to wyjść. Po stronie zlewozmywaka i kuchenki to nici z tego - zepsuje wszystko :-?

Artmag, dzięki :oops: Wydaje mi się jednoczesnie, że właśnie łątwiej chyba jest mi zrobić "coś z niczego", tzn. gdy ogólnie to ja od samego początku wymyślam co, gdzie i jak :D Popuszczam wodze fantazji i .... czekam, czy moje szaleństwo się spodoba, czy nie :D

Nic nie zmniejszałam, bo nie wiem czy mogę. Wyszło tak:

http://images40.fotosik.pl/6/eb9dcdaf6f15a53cm.jpghttp://images37.fotosik.pl/6/967773327f36b47am.jpg

Odstęp pomiędzy lodówką i szafką z piekarnikiem zostawiłam celowo - od Was zależy, czy będziecie ryzykować przysunięcie tych mebli do siebie. Chyba, że zmniejszymy szafę o te 15cm i pomiędzy lodówkę i piekarnik wstawimy wysokie cargo.

A tak na marginesie: Złociutka, ile razy w tygodniu używasz piekarnika?? Czy faktycznie to urządzenie akurat na takiej wysokości jest Ci niezbędne?? Pytam, bo ja korzystam z piekarnika dość rzadko więc mi ogólnie rybka, na jakiej on stoi wysokości. :D

mimo, że piekarnik jest uzywany średnio raz w tygodniu rozumiem moją Złociutką, że jednak wyżej niż pod blatem. Wydaje mi się że obok lodówki nie wydarzy - jakos tak ciepło koło zimnego to chyba niedobry pomysł. Pokombinujemy jeszcze. Braza a to duzo roboty zrobić te kuchnię na ciemno?

Jeżeli z ustawieniami nie będziemy kombinować to zmiana kolor to już pikuś :D Ale jaki odcień?? Ciemniejsza - odcienie brązu - czy jakaś taka z czerwienią???

Zastanowię się jeszcze nad piekarnikiem, ale cholera jasna .... Może jednak zmniejszyć tę szafę o te 20cm i pomiędzy lodówkę i piekarnik wstawić cargo????

Pomyślę!!!

Braza jesteś normalnie genialna,strasznie mi się Twoje projekty podobają :D a czy w wolnej chwili zrobiłabyś też coś dlamnie?Mam tak (jak dlamnie )ciężko ustawną kuchnię i to mnie bardzo męczy bo niewiem co gdzie ustawić :(

Ja spiżarnie będę mieć pod schodami i mam nadzieję że to mi wystarczy.

hahaha - Braza, ja sobie życzę zostać Twoim rzecznikiem d/s zatrudnienia i kontaktów z mediami. Zarejestrowałbym działalność gospodarczą. Ja zajmę się promocją i naganianiem. Nie wezmę dużo...

Proponujuę konkurs na nazwę PHU

Brazdan? - beznadziejnie. czekam na propozycjie, które proszę umieszczać tu bądź na privie Pani prezes :)