Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie umieścić spiżarnię jak nie ma gdzie?????

dandi3

Recommended Posts

hehehe, etam skromnosc.... trzeba pomagac jak prosza :lol: Jak chcesz miec otwarta kuchnie to wyburz scianke-komin :lol: :lol: wtedy to rozumiem,bardziej otwartej sie nie da, no chyba ze jeszcze scianke na hol :lol: to oczywiscie zarty, wiadomo ze nikt nie bedzie burzyl komina hihi no ale to jedyne wyjscie na otwarcie kuchni :lol: :lol:

ziemianka superrrr powtarzam :wink: lodowka w domu to nie spizarnia,ziemiakow na zime w niej nie przechowasz hehe a tam i owszem, ale ja takiej nien wybuduje.... moj maz by sie do niej przeprowadzil :roll: :roll: i koledzy zaczeliby jakos dziwnie czesto wpadac hehe

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Artmag... ja bym twojej kuchni nie nazwala otwartej na salon :wink:

No właśnie ja też chyba nie... ale wrodzona skromnośc nie pozwalała mi tego wyartykułowac wcześniej :lol: :lol: :lol:

Topra, topra :lol: Bez drzwi nie nazwałabym jej zamkniętą. :wink: :wink:

Może pójdziemy w łuki jak Karwowscy. Komina nie zlikwiduję, bo kominek to moje drugie marzenie- zaraz po spiżarni :wink: . Ale kominek ma być "minimalny"

Ps

To okno, które jest przy ściance z jadalnią chcę zrobić jako drzwi balkonowe- będę z kuchni wychodzić po warzywka do ogródka

będę z kuchni wychodzić po warzywka do ogródka

maleńki ogródek, ścieżkami porznięty,

Pełen bukietów trawy angielskiej i mięty.

Drewniany, drobny, w cyfrę powiązany płotek

Połyskał się wstążkami jaskrawych stokrotek.

Grządki widać, że były świeżo polewane;

Tuż stało wody pełne naczynie blaszane,

Ale nigdzie nie widać było ogrodniczki;

Tylko co wyszła; jeszcze kołyszą się drzwiczki... :)

To ja powiem patt, żeby Cię puknęła raz a porządnie patelnią.

Jezusu jak to dobrze że tak daleko mieszkasz. jakby się okazało, że jakoś się bliżej z małżonką moją koleżanką zakumplowałaś i zaczęłabyś mi siać dywersję pod strzechą, ostałby mi się jeno sznur

będę z kuchni wychodzić po warzywka do ogródka

maleńki ogródek, ścieżkami porznięty,

Pełen bukietów trawy angielskiej i mięty.

Drewniany, drobny, w cyfrę powiązany płotek

Połyskał się wstążkami jaskrawych stokrotek.

Grządki widać, że były świeżo polewane;

Tuż stało wody pełne naczynie blaszane,

Ale nigdzie nie widać było ogrodniczki;

Tylko co wyszła; jeszcze kołyszą się drzwiczki... :)

Zosia była młodziutka , piękna i nieśmiała.... a ja ...

nie jestem nieśmiała :D

Nie poganiać .... nie poganiać .... :D Robi się, ale właśnie w tej chwili odeszło mnie natchnienie a wraz z nim wizja górnych szafek... :-? Stoi już szafo-spiżarka, lodówka i tym podobne dyrdymały :wink: Mam poważne powody,aby sądzić, iż natchienie powróci dopiero z dniem jutrzejszym :p

Stoi już szafo-spiżarka, lodówka i tym podobne dyrdymały :wink:

Szafko spiżarka niezbędna bo okazało się, że z ziemianki nici. Sąsiad zza miedzy mierzył wody gruntowe i dupa blada. Ziemianki nie będzie. Nie będzie też schodów ażurowych. Musimy zrobić betonowe i tam kombinowac składowanie tego wszystkiego co miało być w ziemiance :cry: :cry: :cry:

By the way to ja i moja Księżniczka :D

Natchnienie powoli wraca, ale z jakimś takim ociąganiem się lezie :-? :wink: Pod schodami można zrobić spiżarkę z przeznaczeniem na duże rzeczy: zgrzewki wody, 3 tony ziemniaków :wink: itp. Zależy ile masz tam miejsca. Napisz coś więcej, bo aktualnie szafo-spiżarka w kuchni ma całe 150cm długości ... to dużo, wierz mi. Niezła landara, zajmuje prawie całą jedną ścianę. Może da się to zmniejszyć choćby właśnie przez fakt trzymania w niej tylko najbardziej potrzebnych w kuchni rzeczy.

Miłego dnia :D

sorki.... ale w tej szafko-spiżarce to ziemniaki też bedziesz trzymac? :lol: :lol:

bo ja mam taka szafe w zabudowie kuchennej ale spizarnia to bym jej nie nazwała, raczej słoiczkarnia :lol: :lol: temperatura w niej pokojowa , wiec...... troche kicha :roll:

zakupilismy regały i teraz trzymam wszystko w garazu, ale ziemniaki ... tez raczej nie uchowaja sie :evil: :evil: