gregfr 20.08.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam. Mam takie pytanie czy mozna na poddaszu między stelaż a regipsy dać zwykła folie? Zaznaczam ze mam między łatami a krokwiami folie paroizolacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej .104 20.08.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 moim zdaniem zupelnie nie potrzebna paroizolacyjna wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregfr 20.08.2008 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 czyli kłaść wełne i na to regips ... wystarczy? coś mi sie wydaje ze musibyć jakieś zabezpieczenie zebypara nie przedostawała się do wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 21.08.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam. Mam takie pytanie czy mozna na poddaszu między stelaż a regipsy dać zwykła folie? Zaznaczam ze mam między łatami a krokwiami folie paroizolacyjną. Nie sądzę, żebyś miał między łatami, a krokwiami folię paroizolacyjną. Nie ma ona tam sensu i jeśli do tego nie masz szczeliny wentylacyjnej to masz duży kłopot. Jeśli ten problem wyjaśnisz to możesz dać zwykłą folię pod regipsy. Prawdziwa folia paroizolacyjna jest wymagana tylko pod regipsami w pomieszczeniach mokrych. W suchych niektórzy twierdzą, że nie jest potrzebna. Ja na wszelki wypadek dałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregfr 21.08.2008 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 mój dach : 1 papa2 deski3 łaty (szczelina wentylacyjna) 4 membrana5 krokwie 6wełna 7 folia i kostrukcja z regipsu dobrze? tylko że folie daję zwykłą budowlana pokoje wentylowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 21.08.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 na moje oko dobrze... chodzi o to zeby przez plyty wilgoc ci nie weszla w welne bo welna sie zrobi jak nalesnik i nie bedzie dobrze izolowac..Nie wiem dokladnie czym sie rozni folia budowlana od paroizolacji.. moze to i to samo tylko inaczej sie nazywa. trzeba by zobaczyc z czego zrobione polietylen, polipropylen itp... jak to samo no to bez problemu. tylko zeby to za cienkie nie bylo. i zeby sie za piec lat nie rozsypalo na kawaleczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nozib 22.08.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 zwykla folia???nieryzykowalbym jak osadzi sie pare wodna to zawilgotnieje cala nida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 22.08.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 to wytłumacz moze czym różni się zwykła folia od folii paroizolacyjnej... bo jakos to dla mnie zawsze nie wyjasnione bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nozib 25.08.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 folia zwana paroizolacyjna tak naprawde to folia paroprzepuszczelnaczyli powoduje wydostawanie sie pary wodnej i zapobiega zawilgotnieniunp.w twoim przypadku na granicy folia a nidajezeli zastosujesz normalna folie to para wodna moze sie tam osadzicpodobny efekt moze zachodzic na oknach starego typu bez mikro fentylacji skraplanie sie parywata nie zawilgotnieje w ten sposob poniewaz jest tez przepuszczalna a przestrzen miedzy nia a dachem ja odprowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 25.08.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 to znalazlem na jakiejs stronce.. Choć folie paroizolacyjne nazywa się również paroszczelnymi, tak naprawdę nie są idealnie szczelne. Ich paroprzepuszczalność jest jednak bardzo niewielka i wynosi 0,5 g/m2/dobę. jezeli chodzi o taka paroizolacyjnosc... to wydaje mi sie ze ta liczbe mozna pominac... w pomieszczeniu produkuje sie duzo wiecej pary nizta folia jest w stanie przepuscic.. zreszta wydaje mi sie ze skoro ma izolowac to po kiego ma przepuszczać??? Staram sie byc ostrozny w tej kwestii ale jakos smiem sie nie zgodzic z twoja teoria... Na jakiej zasadzie dziala ta przepuszczalnosc? masz jakies zrodla tego co napisales? czy dziala jak membrana paroprzepuszczalna, ze tylko w jedna strone czy obie strony przepuszcza? Kiedys slyszlem ze prezerwatywy tez maja swoja przesiakliwosc, wszystko zalezy od gestosci lateksu i czasteczek ktore przenikaja... Ale jezeli tak to trzeba by sprawdzic czy folia budowlana nie ma takiej samej przesiakliwosci jak paroizolacyjna... albo poszukac informacji o procesie produkcyjnym folii paroizolacyjnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts