Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt PRZYSTAŃ GL274 pracownia ATRIUM

Recommended Posts

• 1 month później...
Więc jednak nikt z użytkowników tego forum nie buduje według tego projektu :cry:

Może mimo wszystko ktoś zainteresuje się i wypowie np na temat planowanych przeze mnie zmian?

A oto one:

1. likwidacja wentylacji grawitacyjnej z wyjątkiem komina w kotłowni i kominka w salonie, na rzecz rekuperatora

2. w miejscu, gdzie widoczna jest jadalnia zostaną zmniejszone okna, powstanie jedno narożnikowe i ogólnie w tym miejscu będzie kuchnia zamknięta (odgrodzona od salonu ścianką działową

3. tam gdzie była kuchnia będzie spiżarnia i mniejsza "domowa" jadalnia (okno będzie musiało być przesunięte o pół metra w prawo)

4. w salonie na ścianie po prawej stronie (czyli u mnie na działce od zachodu) powstanie duże okno (mniej więcej takie jak miało być w jadalni)

5. ogrzewanie z zaprojektowanego gazowego zostanie zmienione na piec na e-groszek + kolektory (jak da radę to od razu a jak nie to w przyszłości), (nie mam gazu na działce)

6. kolory elewacji też się zmienią tylko jeszcze nie wiem na jakie

To chyba wszystko.

Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi z tą kuchnią i jadalnią to mogę to narysować i jak mi się uda to wkleję.

To się napisałam a pewnie i tak nikt nie odpisze...

Pozdrawiam

Edyta :)

To wklej, jesteśmy ciekawi. Sam dom jest piękny.

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Co do przesunięcia kuchni, to możesz mieć problem, bo komin (wspólny dla kominka i kuchni gazowej) raczej nie da się przesunąć. No chyba, że planujesz kuchnię niegazową (płyta elektro?) i potrzebujesz tylko jakiegoś małego komina/rury dla zapewnienia wentylacji z okapu kuchennego

Rozumiem, że planując przedsionek w miejsce pomieszczenia gospodarczego wyrzucasz z niego piec... Gdzie w takim razie umieścisz piec na ekogroszek, bo tu prawdziwy komin potrzebny i miejsce na skład opału takoż.

zmiana lokalizacji okien i elewacji to kosmetyka, ja Ci radzę : "rób jak uważasz" :D

masz juz zakupiony ten projekt ?, bo ja sie do niego (lub do "domu przy gościńcu") przymierzam - fajny jest, no i bez schodów :lol:

• 1 month później...

Witajcie ,

po wielu perypetiach i zmianach decyzji co do projektu klamka zapadła.

Wczoraj staliśmy sie szczęśliwymi posiadaczami projektu domu parterowego "Przystań" ze Studia Atrium.

http://www.studio-atrium.pl/projekt-domu-GL-274,293,61,opis.html

http://img297.imageshack.us/img297/6364/big0vz7.jpg

http://img514.imageshack.us/img514/384/big1bw9.jpg

http://img514.imageshack.us/img514/30/parba3.png

Nasz dom bedzie w odbiciu lustrzanym.

Czy ktoś może już buduje ten dom??

A może macie jakieś budujące uwagi do projektu?

Zaraz napiszę o planowanych przez nas zmianach.

A zatem zmiany:

1.podniesienie wysokości parteru z 2,60 do 2,80

2.wyciągnięcie garażu o 1-1,5 m , dzięki czemu zwiększy się łazienka i powstanie dodatkowa przestrzeń gospodarcza

3.zmiana rozstawu okien w salonie - będą w obu miejsach takie same duże potrójne - w jednym miejscu przesuwne , w drugim wstawione na stałe.

4.przeniesienie płyty do gotowania w miejsce zlewu , a zlewu pod okno(związane z wymyślonym przeze mnie rozplanowaniem kuchni :D )

5.zlikwidowanie słupów przy wejściu

6.powiększenie tarasu rozsunięcie i zmniejszenie okien narożnych przy jadalni , tak aby zmieścił się tam nasz ukochany narożny kredensik ( zabierze 60 cm z każde strony)

7.na dacj dachówka ceramiczna zamiast cementowej

i to chyba wszystkie zmiany - budowę mamy zamiar rozpocząć wiosną przyszłego roku

• 1 year później...
  • 2 weeks później...
  • 11 months później...