Gość Edyta Chromińska 13.03.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 (edytowane) P Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Edyta Chromińska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7point 13.03.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Proszę o opinię na temat tego projektu szukam kogoś kto buduje taki dom lub przymierza się do tego z góry dziękuję! http://projekty.dom.pl/at_przystan.htm#sz Tu masz domy podobne do tego jakbys potrzebowała http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-274,293,61,domy-podobne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 22.04.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Więc jednak nikt z użytkowników tego forum nie buduje według tego projektu Może mimo wszystko ktoś zainteresuje się i wypowie np na temat planowanych przeze mnie zmian? A oto one: 1. likwidacja wentylacji grawitacyjnej z wyjątkiem komina w kotłowni i kominka w salonie, na rzecz rekuperatora 2. w miejscu, gdzie widoczna jest jadalnia zostaną zmniejszone okna, powstanie jedno narożnikowe i ogólnie w tym miejscu będzie kuchnia zamknięta (odgrodzona od salonu ścianką działową 3. tam gdzie była kuchnia będzie spiżarnia i mniejsza "domowa" jadalnia (okno będzie musiało być przesunięte o pół metra w prawo) 4. w salonie na ścianie po prawej stronie (czyli u mnie na działce od zachodu) powstanie duże okno (mniej więcej takie jak miało być w jadalni) 5. ogrzewanie z zaprojektowanego gazowego zostanie zmienione na piec na e-groszek + kolektory (jak da radę to od razu a jak nie to w przyszłości), (nie mam gazu na działce) 6. kolory elewacji też się zmienią tylko jeszcze nie wiem na jakie To chyba wszystko. Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi z tą kuchnią i jadalnią to mogę to narysować i jak mi się uda to wkleję. To się napisałam a pewnie i tak nikt nie odpisze... Pozdrawiam Edyta To wklej, jesteśmy ciekawi. Sam dom jest piękny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Edyta Chromińska 22.04.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 wkleję ale jutro bo już jest późno i muszę narysować to od początku. Na tym co mam jest trochę nieczytelnie. dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Edyta Chromińska 23.04.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cee41cbbd9d9ef26.html to jest taki szkic tej części kuchennej i dziennej w której są największe zmiany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Edyta Chromińska 23.04.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 ups nie wyszło spróbuję jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Edyta Chromińska 03.05.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Napracowałam się w paincie żeby zrobić ten prowizoryczny plan a wątek znowu milczy... szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterow 11.07.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Co do przesunięcia kuchni, to możesz mieć problem, bo komin (wspólny dla kominka i kuchni gazowej) raczej nie da się przesunąć. No chyba, że planujesz kuchnię niegazową (płyta elektro?) i potrzebujesz tylko jakiegoś małego komina/rury dla zapewnienia wentylacji z okapu kuchennego Rozumiem, że planując przedsionek w miejsce pomieszczenia gospodarczego wyrzucasz z niego piec... Gdzie w takim razie umieścisz piec na ekogroszek, bo tu prawdziwy komin potrzebny i miejsce na skład opału takoż. zmiana lokalizacji okien i elewacji to kosmetyka, ja Ci radzę : "rób jak uważasz" masz juz zakupiony ten projekt ?, bo ja sie do niego (lub do "domu przy gościńcu") przymierzam - fajny jest, no i bez schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 20.08.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witajcie , po wielu perypetiach i zmianach decyzji co do projektu klamka zapadła.Wczoraj staliśmy sie szczęśliwymi posiadaczami projektu domu parterowego "Przystań" ze Studia Atrium. http://www.studio-atrium.pl/projekt-domu-GL-274,293,61,opis.html http://img297.imageshack.us/img297/6364/big0vz7.jpg http://img514.imageshack.us/img514/384/big1bw9.jpg http://img514.imageshack.us/img514/30/parba3.png Nasz dom bedzie w odbiciu lustrzanym. Czy ktoś może już buduje ten dom?? A może macie jakieś budujące uwagi do projektu? Zaraz napiszę o planowanych przez nas zmianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 20.08.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 A zatem zmiany: 1.podniesienie wysokości parteru z 2,60 do 2,80 2.wyciągnięcie garażu o 1-1,5 m , dzięki czemu zwiększy się łazienka i powstanie dodatkowa przestrzeń gospodarcza 3.zmiana rozstawu okien w salonie - będą w obu miejsach takie same duże potrójne - w jednym miejscu przesuwne , w drugim wstawione na stałe. 4.przeniesienie płyty do gotowania w miejsce zlewu , a zlewu pod okno(związane z wymyślonym przeze mnie rozplanowaniem kuchni ) 5.zlikwidowanie słupów przy wejściu 6.powiększenie tarasu rozsunięcie i zmniejszenie okien narożnych przy jadalni , tak aby zmieścił się tam nasz ukochany narożny kredensik ( zabierze 60 cm z każde strony) 7.na dacj dachówka ceramiczna zamiast cementowej i to chyba wszystkie zmiany - budowę mamy zamiar rozpocząć wiosną przyszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 20.08.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Dzięki za kominową radę Niestety zadaszenie tarasu wymagałoby dość dużej przeróbki dachu - a to wygenerowałoby dodatkowe, spore koszta.Bedziemy się ratować pergolą , markizą albo po prostu duużym,fajnym parasolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 21.09.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Mam nadzieję,że będziecie zadowoleni z wyboru Nam się dom coraz bardziej podoba.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinas 30.09.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Super, że już ruszyliście z budową My nadal czekamy na papierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 12.09.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 My też zaczeliśmy budowę domu Przystań. A moze jakieś fotki z realizacji ? A jak mozna założyć dziennik budowy na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts