jaco2002 20.08.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam. W remontowanym budynku mam piec CO opalany weglem. Czy można zamiast rur stalowych o dośc dużym przekroju, zastosowac rurki miedziane? Zmniejszyłoby to w znacznym stopniu ilośc wody w obiegu, przez co ( mam nadzieję ) zmniejszyłaby się ilośc opału potrzebnego do ogrzania lokalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 21.08.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam. W remontowanym budynku mam piec CO opalany weglem. Czy można zamiast rur stalowych o dośc dużym przekroju, zastosowac rurki miedziane? Zmniejszyłoby to w znacznym stopniu ilośc wody w obiegu, przez co ( mam nadzieję ) zmniejszyłaby się ilośc opału potrzebnego do ogrzania lokalu. Można zmienić rurki jeśli przepływ będzie odpowiedni, ale na pewno nie zmieni to ilości potrzebnego opału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 21.08.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 zwiekszy sie dynamika układu. szybciej sie nagrzeje i szybciej wystygnie, ale ilosc wegla bedzie taka sama.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nozib 22.08.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 mozna zmienic napewno musi byc pompkaz tego co wiem to ekonomika sie polepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaco2002 24.08.2008 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Bardzo dziękuję za wszystkie cenne informacje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts