retrofood 03.02.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Jakaś wielka bzdura, co ma rezystancja wyłącznika do działania czujki zmierzchowej?!. Albo jest 230V albo nie ma. Robisz jakiś błąd podłączenia, to może być nawet niebezpieczne.!! Jeśli chodzi o regulację czujki, to widać, że kupiłeś najtańszą chińszczyznę. Coś jest na rzeczy w tym, co napisał rusek007. Podobne problemy ma moja sąsiadka - niemożliwość uregulowania momentu włączenia lampy. Ale ponieważ nikt nie jest prorokiem we własnym kraju, więc ona nie zwraca się do mnie o naprawę. Bo to napewno jakieś badziewie i zaraz wysiadło (nie minął tydzień od montażu przez jakąś firmę). Ja nie mam tych problemów, bo czujniki robiłem sam i zakres regulacji mam od pełnej jasności do pełnej ciemności. Fabrycznymi się nie posługuję. Sprawę załączania lampy rozwiązałem stosując wyłącznik dwuklawiszowy. Jeden klawisz załącza lampę z pominięciem czujnika zmierzchowego, drugi załącza czujnik, oba wyłączone - lampa nie świeci (tak też czasem trzeba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 03.02.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Polecam np coś w tym stylu: Podtynkowy wyłącznik zmierzchowy z automatycznym, manualnym lub losowym włączeniem oświetlenia. Bezstopniowa regulacja czujnika zmierzchowego od ok. 5 do 50Lux. Wybór ciągłego włączenia 3,6,9 lub 12 godzin. Dane techniczne:Czujnik zmierzchowy od ok. 5 do 50Lux Wybór ciągłego włączenia 3,6,9 lub 12 godzin IP 20, II klasa izolacji Moc przyłączenia od 40 do 400W lamp żarowych Temperatura pracy od 0°C do 40°C Napięcie pracy: 230V/50Hz http://www.pekra.pl/images/allegro/na%20wyp/wylzmierz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts