tujajestem 20.08.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 tak mnie kusi aby nie czekać do wiosny tylko robić dalej przez zimę. za jakiś miesiąc pewnie będziemy mieć już dach (no może za dwa) i co potem. troszkę sie boję że od wiosny się nie wyrobimy do lata. budujemy duży dom a przeprowadzka musi być najpóźniej w sierpniu. jakie są wasze opinie na ten temat? czy ktoś tak wogóle robił. ostatnie zimy były dość łagodne więc chyba można było ciągnąć budowę cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.08.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Jesli za miesiąc masz dach to zamawiaj jutro okna, drzwi, bramę do garażu. POtem to wstawiasz ( pamiętaj, że możesz czekać 6 tygodni na realizację zamówienia) zakładasz alarm i zima Ci niestraszna POtem instalacje, kominek/koza i jechane Zima może przeszkodzić w laniu betonu, a to już chyab za Tobą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 21.08.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 a jak zaczniesz wykańczać od wiosny to prawie na pewno nie zdążysz skończyć przed sierpniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tujajestem 21.08.2008 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 no tak ale czytałam o tynkach że muszą mieć min. 10 stopni a jak nie mają to potem pękają, a znów wstawiać okien trochę się boję że pokradną i już sama nie wiem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 28.08.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 tak mnie kusi aby nie czekać do wiosny tylko robić dalej przez zimę. za jakiś miesiąc pewnie będziemy mieć już dach (no może za dwa) i co potem. troszkę sie boję że od wiosny się nie wyrobimy do lata. budujemy duży dom a przeprowadzka musi być najpóźniej w sierpniu. jakie są wasze opinie na ten temat? czy ktoś tak wogóle robił. ostatnie zimy były dość łagodne więc chyba można było ciągnąć budowę cały czas Wszelkie prace tynkarskie ,szpachlarskie itp .potrzebuja temperatury stalej powyzej 5°C.Betonowac mozna w temp. minusowych.Budowa jest walka z woda.Jak Ci cos nie wyschnie a zamkniesz ,to bedziesz miala problemy z wilgocia .Stan surowy powinien stac przez zime,to jest stara zasada,mroz wyciaga wilgoc . Dzisiaj kazdemu sie spieszy (czas to pieniadz),ale czy warto? Jak uruchomisz ogrzewanie ,to mozesz dalej budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.08.2008 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 no tak ale czytałam o tynkach że muszą mieć min. 10 stopni a jak nie mają to potem pękają, a znów wstawiać okien trochę się boję że pokradną i już sama nie wiem???? A co - jak wiosną wstawisz te okna to nie ukradną? Do tynków kilka stopni potrzeba. Zawsze możesz kozą podgonić temperaturę, w szczególności jak ocieplisz z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.08.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 no tak ale czytałam o tynkach że muszą mieć min. 10 stopni a jak nie mają to potem pękają, a znów wstawiać okien trochę się boję że pokradną i już sama nie wiem???? e tam - u mnie tynkowali tynkami cem-wap jak było w dzień około 5 stopni (w lutym) a nocą temperatura spadała do -2 -3 stopni i nic nie pęka a od kradzieży to jest alarm z monitoringiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tujajestem 29.08.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 ale jestem już zakręcona na taki stan surowy zakłada się alarmy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tujajestem 29.08.2008 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 muszę się nad tym zastanowić dokładniej i poczytać troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.09.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 ale jestem już zakręcona na taki stan surowy zakłada się alarmy???? Podobno alarm już można montować jak stoją mury. Jak będzie dobrze wykonany, to nawet brak okien mu nie zaszkodzi. Tak twierdzi przynajmniej mój instalator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 01.09.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Ja mam alarm, ale okna mam zabite dechami, pomimo licznych szpar przez 6 miesięcy miałem 3 fałszywe alarmy (wszystkie w sierpniu ) pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.09.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Ja mam alarm, ale okna mam zabite dechami, pomimo licznych szpar przez 6 miesięcy miałem 3 fałszywe alarmy (wszystkie w sierpniu ) pozdrawiam TINEKGrunt to dobrze wykonany alarm. U mnie niestety wykonany przez Solid i załącza się nawet gdy okna już są. Pewnie falująca membrana pod dachem ją aktywuje. I jak powiedział mi instalator już długo po montażu - gdybym ja to panu robił niezależnie, inne czujki by byly i nie byłoby problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts