Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Kanadyjczyk w Podlesiu"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 223
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Miło Cię znowu widzieć :D

Ten domek co pokazałaś jest bardzo fajny.

Nie jest skomplikowany więc pewnie koszty będą niższe.

Tylko nad drzwiami wejściowymi się zastanawiałam czy potrzebne są z dwóch stron. No ale to detale.

Jeśli faktycznie nie zaczynacie w tym roku to masz jeszcze czas na przemyślenia i dopieszczenie projektu.

Miło Cię znowu widzieć :D

Ten domek co pokazałaś jest bardzo fajny.

Nie jest skomplikowany więc pewnie koszty będą niższe.

Tylko nad drzwiami wejściowymi się zastanawiałam czy potrzebne są z dwóch stron. No ale to detale.

Jeśli faktycznie nie zaczynacie w tym roku to masz jeszcze czas na przemyślenia i dopieszczenie projektu.

Dwa byłyby nie potrzebne gdybym nie myślała żeby w przyszłości, w chwili gdy będzie więcej pieniędzy nie zabudować wiaty robiąc z niej pełnoprawny garaż - wtedy te drzwi będą miały bardzo duży sens ;) ale to jeszcze kwestia do przemyślenia

Zastanawiam się tylko czy ten pomysł jest lepszy od przerobionego kryształu.

hmmm, aneczkab...chyba coś mi nie gra w tym nowym domku.... pokoiki na górze będą malutkie. Już są małe w oryginale .... a Ty jeszcze do każdego dołożyłaś garderobę.... w dolnej części tez mi coś nie pasuje....

Musze pomyśleć i jutro wkleję ci moje propozycje.

Ale ja nie zmniejszyłam ich nawet o centymetr. garderoby zrobiłam z wolnej przestrzeni w przedpokoju oraz tą jedną dużą garderobę podzieliłam na 2 mniejsze.

Może optycznie to pomniejszyło. Ciekawe czy tak samo pomniejszy wizualnie gotowy domek ale właśnie z tego powodu że pokoje nie są duże chciałam zrobić chociażby jakieś wnęki (nie upieram się żeby te mikro-pomieszczenia przy 3 i 4 były koniecznie osobnymi pokojami - wystarczy że będą bardziej rozbudowanymi szafami) gdzie ewentualne dzieciaki będą mogły wrzucać wszystkie swoje skarby.

W oryginalnym projekcie koło 4 jest puska w przedpokoju która mogłaby służyć jako miejsce na fotel. Ale po co jak będzie od takiego przesiadywania salon lub pokoje (ewentualnie pomieszczenia w piwnicy i taras). Ja już sama nie wiem.

Co jest nie tak na parterze?

Faktem jest że ja swoje dzieciństwo i młodość przeżyłam w jednym 9m pokoju na spółkę z siostrą a potem w 7 metrowym pokoju z gigantyczną szafą która była składowiskiem ubrań z poprzednich sezonów i różnych rzadko używanych rodzinnych drobiazgów bez szans na przebywanie w salonie który był pokojem babć ;)

Teraz całe moje mieszkanie jest mniejsze niż te salony a jakoś mi miejsca wystarcza (nomadzki tryb życia wykształcił brak kolekcjonowania wszystkiego co się nie zmieści do pudła)

Tak ostatnio zastanawiałam się ile przestrzeni zużywam (wraz z mężem) i wyszło że na pewno mniej niż będzie miał nasz domek

• 2 weeks później...
Miałam sie zając Twoim nowym domkiem.... nawet robiłam kilka podejść.... ale niestety, ten domek mi nie podszedł....coś mi w nim nie lezy :(

Dużo bardziej podoba mi się Kryształ.

Jestem ci ogromnie wdzięczna za chęć pomocy :)

Ten ostatni projekt który zrobiłam całkiem mi się podoba. I pozwala na zrobienie dla nas osobnej łazienki. Fakt że potomstwo by nie miało osobnych schowków-garderób ale pokoje są większe.

Chyba że mi się tylko wydaje że jest fajny?

aneczka, chodzi o Kryształ i Larę?

mnie bardziej podoba się Lara, zwłaszcza z zewnątrz

Kryształ ma stylizację której nie cierpię i beznadziejne małe pokoiki na poddaszu. Dół ma chyba lepszy, bo w Larze szer salonu 3,6 jest nie do przyjęcia...ale wiele zależy od tego jak zamierzasz dół użytkować.

Kryształ ma kretyńskie przejscie z garażu do domu. przez to i tak mały wiatrołap robi się kompletnie nieużytkowy. Do tego pom. gospodarcze jest bardzo małe...zaplecze do kitu.

W Larze jest trochę lepiej, bo wiatrołap jest duży ale za tro ma 4 drzwi...tragedia...

łazienki na górze w obu są dość nieustawne. Ale w Larze dało by się pewnie coś wymyślić. W Krysztale gorzej, bo łązienka jest cała pod skosem...

W sumie to nie wiem, który bym wybrała... chyba żadnego...

• 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 2 months później...