Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Kanadyjczyk w Podlesiu"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 223
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kryształ bardzo mi się podobał :(

ale kwestia, ze mamy wąską działkę - więc musi być brak okien po bokach :(

ale dół mam prawie prawie podobny :)

http://www.krajobrazy.com.pl/domki/kryszta%B3/kryszta%B3_rzut1b.gif

To jak szeroką macie działkę że nawet kryształ się wam nie zmieści?

ps. A ja nadal nie mogę przeboleć tego elfa z mojej ostatniej notki z dzienniku :/

zmieściłby się bez problemu

nie chciałam jednak okien miec na sąsiadów

dlatego do sąsiada mamy 3 metry odległości - bez okien

z drugiej strony 4 metry - okno z łazienki, pralni i jednego pokoju - wszystko na górze

wzdłuż drogi działka jest 19,40 m

ale już w szerokości jakieś 17,60 :(

zmieściłby się bez problemu

nie chciałam jednak okien miec na sąsiadów

dlatego do sąsiada mamy 3 metry odległości - bez okien

z drugiej strony 4 metry - okno z łazienki, pralni i jednego pokoju - wszystko na górze

wzdłuż drogi działka jest 19,40 m

ale już w szerokości jakieś 17,60 :(

Oj to rzeczywiście malusieńka działka - chociaż w sumie lepsze nawet to niż gniecenie się w bloku na 45m ;)

Oj to rzeczywiście malusieńka działka - chociaż w sumie lepsze nawet to niż gniecenie się w bloku na 45m ;)

działka nie jest malusieńka :D

ma ponad 3,8 tys. metrów :D

ma dlugość około 240 m :)

tak że stojąc na początku działki - końca nie widzimy :)

Eh chyba mi choróbsko odbiera zdolność kojarzenia :/ - ja zrozumiałam że ma 19,40 m długości i 17,6 szerokości. Ja mam 1500 metrów ale chyba jestem w ciutkę lepszym stanie bo ma 20 metrów szerokości.

w mojej cenie jest sam projekt domu

bez projektu kanalizacyjnego, elektryki

ale to co mi wiadomo, ja nie muszę robić projektu elektryki - sama mam powiedzieć elektrykowi gdzie co chcę :)

z hydraulikiem podobnie

a oprócz tego jest oczyszczalnia

nie wiem, czy czegoś nie pomieszałam :oops:

Witam !!!

U mnie np.wymagają tych projektów do wydania pozwolenia na budowę :-?

ale to co mi wiadomo, ja nie muszę robić projektu elektryki - sama mam powiedzieć elektrykowi gdzie co chcę :)

z hydraulikiem podobnie

Witam !!!

u mnie też :( ale podono wystarczy proforma po 1 gniazdku w pokoju a reszte to potem elektryk sam (choc nie wiem czy tez nie musi wówczas zrobic planu) Tak czy inaczej lepiej jest miec taki plan niz potem tańczyć z wiertarką w ścianie nim nam ktoś zaizolowaną sztychówką złamie rękę i uratuje życie :). Pomijam już potem kwestie sprzedaży domu przeprowadzce do wiekszego i lepszego lokum :) trudno się ufa sprzedawcy z 'elektryką w ciemno' :)

Oczywiscie mówię jako lamer, mało sie na tym znam :)

z hydraulikiem podobnie

Witam !!!

u mnie też :( ale podono wystarczy proforma po 1 gniazdku w pokoju a reszte to potem elektryk sam (choc nie wiem czy tez nie musi wówczas zrobic planu) Tak czy inaczej lepiej jest miec taki plan niz potem tańczyć z wiertarką w ścianie nim nam ktoś zaizolowaną sztychówką złamie rękę i uratuje życie :). Pomijam już potem kwestie sprzedaży domu przeprowadzce do wiekszego i lepszego lokum :) trudno się ufa sprzedawcy z 'elektryką w ciemno' :)

Oczywiscie mówię jako lamer, mało sie na tym znam :)

Tak tylko elektryk musi jakąś pewnie pieczątke przystawić to juz może lepiej żeby zrobił projekt .(jak przystwi to i skasuje ) :wink: :D :D

Tak tylko elektryk musi jakąś pewnie pieczątke przystawić to juz może lepiej żeby zrobił projekt .(jak przystwi to i skasuje ) :wink: :D :D

dokładnie i ja tak bede mial włącznie z kontaktami przy kominku na lampke i radyjko :) i jakimś na zewnątrz z przełącznikeim wewnątrz :)

czyli po ludzku normalnie :wink: :D

Bardzo miło mi że ktoś od tak sobie o mnie przypomniał :p - tak poza tym nie wiem co w tym domu jest takiego co ze mną się by mogło kojarzyć :p

Tak czy inaczej bardzo dziękuje za pomoc. Żaden z tych projektów nie może być jednak nawet brany przeze mnie pod uwagę z tego powodu że nie zmieszczą się na działce.

Postanowiłam tak czy inaczej trochę ochłonąć i zwolnić z poszukiwaniami. Mapka jest od dzisiaj dostępna ale odbierzemy już może jutro albo w przyszłym tygodniu. Nie wiem czy więcej możemy zrobić nie będąc jeszcze wpisanymi w księgi wieczyste (niby mają nam wysłać list z informacją o tym że już wszystko jest załatwione ale boje się że chyba jednak o nas zapomnieli bo od sierpnia już trochę czasu minęło a wieści żadnych)

A więc mamy już "wypis/wyrys" i z niego wynika że dach możemy mieć tylko brązowy albo czerwony. Oni tak na poważnie? A mi się tak marzył szary albo zielony - może to tylko zalecenie i mogę zrobić taki jaki bym chciała?

Witaj Aniu!

Gratuluję kolejnego kroku naprzód! :wink:

U nas było to samo - w planie też mieliśmy zabroniony kolor grafitowy... :( :( :( Pan w Urzędzie powiedział, że możemy zrobić niezgodnie z planem i PNB, ale wtedy nam takiego domu nie odbiorą... No i trzeba się było przeprosić brązem....

Co do Kryształka to zmieniłaś go nie do poznania!!! Elewacja super 8) 8) 8) Jestem pewna, że śliczny domek Ci z niego wyjdzie!

Powodzenia :wink: