anetina 09.10.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Kryształ bardzo mi się podobał ale kwestia, ze mamy wąską działkę - więc musi być brak okien po bokach ale dół mam prawie prawie podobny http://www.krajobrazy.com.pl/domki/kryszta%B3/kryszta%B3_rzut1b.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 09.10.2008 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Kryształ bardzo mi się podobał ale kwestia, ze mamy wąską działkę - więc musi być brak okien po bokach ale dół mam prawie prawie podobny http://www.krajobrazy.com.pl/domki/kryszta%B3/kryszta%B3_rzut1b.gif To jak szeroką macie działkę że nawet kryształ się wam nie zmieści? ps. A ja nadal nie mogę przeboleć tego elfa z mojej ostatniej notki z dzienniku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.10.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 zmieściłby się bez problemu nie chciałam jednak okien miec na sąsiadów dlatego do sąsiada mamy 3 metry odległości - bez okien z drugiej strony 4 metry - okno z łazienki, pralni i jednego pokoju - wszystko na górze wzdłuż drogi działka jest 19,40 m ale już w szerokości jakieś 17,60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 09.10.2008 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 zmieściłby się bez problemu nie chciałam jednak okien miec na sąsiadów dlatego do sąsiada mamy 3 metry odległości - bez okien z drugiej strony 4 metry - okno z łazienki, pralni i jednego pokoju - wszystko na górze wzdłuż drogi działka jest 19,40 m ale już w szerokości jakieś 17,60 Oj to rzeczywiście malusieńka działka - chociaż w sumie lepsze nawet to niż gniecenie się w bloku na 45m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.10.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Oj to rzeczywiście malusieńka działka - chociaż w sumie lepsze nawet to niż gniecenie się w bloku na 45m działka nie jest malusieńka ma ponad 3,8 tys. metrów ma dlugość około 240 m tak że stojąc na początku działki - końca nie widzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 09.10.2008 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Oj to rzeczywiście malusieńka działka - chociaż w sumie lepsze nawet to niż gniecenie się w bloku na 45m działka nie jest malusieńka ma ponad 3,8 tys. metrów ma dlugość około 240 m tak że stojąc na początku działki - końca nie widzimy Eh chyba mi choróbsko odbiera zdolność kojarzenia :/ - ja zrozumiałam że ma 19,40 m długości i 17,6 szerokości. Ja mam 1500 metrów ale chyba jestem w ciutkę lepszym stanie bo ma 20 metrów szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 09.10.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 w mojej cenie jest sam projekt domu bez projektu kanalizacyjnego, elektryki ale to co mi wiadomo, ja nie muszę robić projektu elektryki - sama mam powiedzieć elektrykowi gdzie co chcę z hydraulikiem podobnie a oprócz tego jest oczyszczalnia nie wiem, czy czegoś nie pomieszałam Witam !!! U mnie np.wymagają tych projektów do wydania pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 09.10.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 w mojej cenie jest sam projekt domu bez projektu kanalizacyjnego, elektryki ale to co mi wiadomo, ja nie muszę robić projektu elektryki - sama mam powiedzieć elektrykowi gdzie co chcę z hydraulikiem podobnie a oprócz tego jest oczyszczalnia nie wiem, czy czegoś nie pomieszałam Witam !!! U mnie np.wymagają tych projektów do wydania pozwolenia na budowę u mnie też ale podono wystarczy proforma po 1 gniazdku w pokoju a reszte to potem elektryk sam (choc nie wiem czy tez nie musi wówczas zrobic planu) Tak czy inaczej lepiej jest miec taki plan niz potem tańczyć z wiertarką w ścianie nim nam ktoś zaizolowaną sztychówką złamie rękę i uratuje życie . Pomijam już potem kwestie sprzedaży domu przeprowadzce do wiekszego i lepszego lokum trudno się ufa sprzedawcy z 'elektryką w ciemno' Oczywiscie mówię jako lamer, mało sie na tym znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 09.10.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 w mojej cenie jest sam projekt domu bez projektu kanalizacyjnego, elektryki ale to co mi wiadomo, ja nie muszę robić projektu elektryki - sama mam powiedzieć elektrykowi gdzie co chcę z hydraulikiem podobnie a oprócz tego jest oczyszczalnia nie wiem, czy czegoś nie pomieszałam Witam !!! U mnie np.wymagają tych projektów do wydania pozwolenia na budowę u mnie też ale podono wystarczy proforma po 1 gniazdku w pokoju a reszte to potem elektryk sam (choc nie wiem czy tez nie musi wówczas zrobic planu) Tak czy inaczej lepiej jest miec taki plan niz potem tańczyć z wiertarką w ścianie nim nam ktoś zaizolowaną sztychówką złamie rękę i uratuje życie . Pomijam już potem kwestie sprzedaży domu przeprowadzce do wiekszego i lepszego lokum trudno się ufa sprzedawcy z 'elektryką w ciemno' Oczywiscie mówię jako lamer, mało sie na tym znam Tak tylko elektryk musi jakąś pewnie pieczątke przystawić to juz może lepiej żeby zrobił projekt .(jak przystwi to i skasuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 09.10.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Tak tylko elektryk musi jakąś pewnie pieczątke przystawić to juz może lepiej żeby zrobił projekt .(jak przystwi to i skasuje ) dokładnie i ja tak bede mial włącznie z kontaktami przy kominku na lampke i radyjko i jakimś na zewnątrz z przełącznikeim wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 09.10.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Tak tylko elektryk musi jakąś pewnie pieczątke przystawić to juz może lepiej żeby zrobił projekt .(jak przystwi to i skasuje ) dokładnie i ja tak bede mial włącznie z kontaktami przy kominku na lampke i radyjko i jakimś na zewnątrz z przełącznikeim wewnątrz czyli po ludzku normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.10.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Aneczkab , czy Ty już wybrałaś jakiś domek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 11.10.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Mi się ostatnio rzucił w Muratorze ten projekt: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1066&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=Nowoczesny&symbol=C188&x=29&y=13&nr=0 i od razu pomyślałam o Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 11.10.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 ten C188 jest fajny nasz sąsiad ma prawie prawie identyczny - tyle że na jeden garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 11.10.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 A może coś z tych projektów:http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=67318&page=1- ten buduje mpiorun http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=81599&page=1http://www.pogodnydom.pl/projekty/jednorodzinny-z-poddaszem/amber_2.htmlhttp://www.z500.pl/projekt/z40.html Mi się nie udało nic wybrać z gotowych ale może Tobie się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 16.10.2008 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Mi się ostatnio rzucił w Muratorze ten projekt: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1066&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=Nowoczesny&symbol=C188&x=29&y=13&nr=0 i od razu pomyślałam o Tobie Bardzo miło mi że ktoś od tak sobie o mnie przypomniał - tak poza tym nie wiem co w tym domu jest takiego co ze mną się by mogło kojarzyć Tak czy inaczej bardzo dziękuje za pomoc. Żaden z tych projektów nie może być jednak nawet brany przeze mnie pod uwagę z tego powodu że nie zmieszczą się na działce. Postanowiłam tak czy inaczej trochę ochłonąć i zwolnić z poszukiwaniami. Mapka jest od dzisiaj dostępna ale odbierzemy już może jutro albo w przyszłym tygodniu. Nie wiem czy więcej możemy zrobić nie będąc jeszcze wpisanymi w księgi wieczyste (niby mają nam wysłać list z informacją o tym że już wszystko jest załatwione ale boje się że chyba jednak o nas zapomnieli bo od sierpnia już trochę czasu minęło a wieści żadnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 20.10.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 A więc mamy już "wypis/wyrys" i z niego wynika że dach możemy mieć tylko brązowy albo czerwony. Oni tak na poważnie? A mi się tak marzył szary albo zielony - może to tylko zalecenie i mogę zrobić taki jaki bym chciała? Witaj Aniu! Gratuluję kolejnego kroku naprzód! U nas było to samo - w planie też mieliśmy zabroniony kolor grafitowy... Pan w Urzędzie powiedział, że możemy zrobić niezgodnie z planem i PNB, ale wtedy nam takiego domu nie odbiorą... No i trzeba się było przeprosić brązem.... Co do Kryształka to zmieniłaś go nie do poznania!!! Elewacja super 8) Jestem pewna, że śliczny domek Ci z niego wyjdzie! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 21.10.2008 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Co do Kryształka to zmieniłaś go nie do poznania!!! Elewacja super 8) Jestem pewna, że śliczny domek Ci z niego wyjdzie! Powodzenia Ale ja go jeszcze ostatecznie nie wybrałam to tylko jedna z opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 21.10.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Dzień doberek...i trzymam kciuki za wybór projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka i Jacek 23.10.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Co do Ksiąg Wieczystych - wpis średnio trwa do 3 miesięcy, bywa również i do 6 miesięcy ( lecz są to wyjątki ) Niebawem napewno otrzymacie zawiadomienie... Nam do załatwiania papierologi nie była potrzebna księga wieczysta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts