adiz1 21.08.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Niestety nie stać mnie na kafle wielkoformatowe - postanowiłem zatem, że samodzielnie wykonam ich imitację z płytek gresowych w większym formacie np 30x60, 60x60. Minimalna fuga i fazowanie (zeszlifowanie krawędzi) powinno dać "podobny" efekt jak w przypadku dużych kafli - przynajmniej dla patrzącego na kominek z dalszej odległości. Wydaje mi się ,że przynajmniej kilku forowiczów chwaliło sie kominkami, gdzie jako wykończenie (jako ramka wokół drzwiczek wkładu, półka) był zastosowany ten materiał - gres. Fachowcy - zawodowcy, nie chcą się dzielić wiedzą -po części to rozumiem to ich praca i to kosztuje. Może jednak ktoś uchyli rąbka tajemnicy jak i czym obrabiać taki materiał. Czy wystarczy zastosowanie popularnych na rynku elastycznych klejów do gresu, płytek ceramicznych? Bardzo Was proszę o wszelkie sugestie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts