zabina 11.12.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 O Boze Swiety, kobieto dziwie sie ze jeszcze tych wszystkich szefow Nordhome'a ni pozabijalas. Bo ja bym od razu ciupaske i na Bielsko . Cos niesamowitego tyle czasu buduja i dopiero stan otwarty, przeciez jak to czytam to mi ciary przechodza , a moj malzonek ktoremu wszystko opowiedzialam to od razu powiedzial dobry prawnik i wziac nowa firme zeby Ci budowe skonczyla. Przeciez oni za ta twoja kase to chyba jeszcze dwie budowy ciagna skoro juz tyle im zaplacilas a oni nic prawie nie zrobili. Podziwiam twoje stalowe nerwy . My bylismy rozmawiac z szefem Drewdomu i powiedzial nam ze stan surowy zamkniety kilka tygodni, a placi sie po kazdym zakonczonym etapie, nie biora zadnej kasy do przodu. Nic to trzymam kciuki za Ciebie, pokaz szefom N gdzie raki zimuja i cisnij ich, cisnij:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 11.12.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Mam jeszcze jedno pytanie czy sprawdziles wczesniej KRS i czy firma N nie jest zadluzona. Bo ja szukam w KRS i pod ich nazwa nic nie ma, pewnie sa pod jakas inna nazwa zarejestrowani.????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 11.12.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Mam jeszcze jedno pytanie czy sprawdziles wczesniej KRS i czy firma N nie jest zadluzona. Bo ja szukam w KRS i pod ich nazwa nic nie ma, pewnie sa pod jakas inna nazwa zarejestrowani.????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangai 15.12.2008 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 hej zabina, masz na mysli chyba KRD? czyli Krajowy Rejestr Długów?Firmę sprawdzałam jak podpisywałam umowę w KRD ich nie było. Na dzisiaj nie patrzyłam, ale postaram się sprawdzić. Firma zarejestrowana jest z tego co pamietam w listopadzie w 2007 roku. Jestem w kontakcie z kilkoma innymi inwestorami i kilkunastu osobami zainteresowanymi lub takimi które mają termin w przyszłym roku. Ci którzy się ze mną skontaktowali mają rozgrzebane budowy, w większości na etapie fundamentu. Dzisiaj na forum szkieletu pojawil się człowiek, który twierdzi, ze wybudowali mu dom i jest zadowolony, ale szczegółów nie podaje, ciekawe czy odezwie sie jeszcze, bardzo jestem ciekawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 16.12.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 To dobrze ze nie sa zadluzeni, a ten czlowiek to wiesz moze sami sobie robia reklame, jak wiele firm , nie zdziwilabym:)No ale zyczeTobie i sobie zeby to byl raczej niezalezny inwestor. Wiesz, przy jakichkolwiek inwetycjach to raczej kieruje sie zasada ograniczonego zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangai 16.12.2008 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 no czy dziś nie są, to na razie niewiadoma, podpisywalam umowę wiele miesięcy temu. Dzisiaj dostalam kolejna informację z innej budowy, i też nie była różowa... Mam nadzieję, ze twoje poszukiwania i wybór będą celniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 20.12.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Napisz wrazenia po poniedzialku i nie daj sie nabrac szefom N na ladne slowa i smutne minki, jacys chyba niepowazni sa. Kurcze trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.12.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.majhost.com/gallery/aneczka/sdf/dom/zyczenia2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 04.01.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 ja tylko napisze ze firme N z jaworza trzeba mijac z daleka .realia sa takie ze dom w stanie deweloperskim bedzie gotowy jak dobrze pojdzie po okolo pol roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangai 04.01.2009 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 dziekuję Panie Andrzeju za wpis, choć Pana słowa to dla nas marna pociecha. Niestety, jak widac wszyscy podwykonawcy są traktowani identycznie, inwestorzy i ich budowy - bez wyjatku - również. Także trudno tu mówić o "przypadku". Raczej jest to w pełni celowe działanie. Co ma na celu? Nietrudno sie chyba domyslać... Łącznie z naszą - na siedmiu budowach sytuacja wygląda bądź wyglądała tak samo, tylko stan etapów różny, ale nigdzie żaden nie skończony, i na koniec się nie zapowiada. Kasa powpłacana, roboty nie idą, ale w firmie samochodów przybyło, za to chyba pracowników im ubywa... W grudniu firma była prawie nieosiągalna dla wielu inwestorów, na słowa wytłumaczenia czy przeprosin i odpowiedzi co dalej - próżno liczyc, jeżeli firma w ogóle jeszcze istnieje. Ekipom wcale się nie dziwię, że szlag je trafia, ale de facto mnie to w ogóle nie powinno obchodzić, bo ja za ich roboty zapłaciłam.Ok. Czekamy do wtorku, jeżeli dojdzie do rozmów. Jeżeli wykręcą się po raz kolejny i nie podejdą do konfrontacji, działamy ostrzej i dalej. Aha, zapomniałam napisać, ze wysyłanie faktur "na zaś", za wirtualnie skończone etapy, dochodzą nie tylko do mnie. Do innych inwestorów rownież. Więc tu też o przypadku nie ma mowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.01.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 O rany, to naprawdę koszmarna sytuacja. Przejrzałam dziennik budowy i stwierdziłam, że to szczęście, że taka sytuacja mnie ominęła (odpukać). Pisałaś, że już im za tę pracę zapłaciłaś? Ale chyba tylko jakąś zaliczkę? Ciekawe, ile firma sobie liczy, za tak wykonywaną pracę... Trzymam kciuki, może wszystko jeszcze dobrze się ułoży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 08.01.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Kangai doczytałam ostatnie wiadomości i szczerze powiedziawszypadam do stóp naszemu kier-budowi za odradzenie nam budowy stanu deweloperskiego nie wiem kto nad nami czuwał, ale ekipa była ok bo dostali kasę na materiały i dopiero po skończeniu jakiegoś kolejnego etapu i to pod warunkiem że kier-bud zaakceptował czytając Twoje zmagania to aż słabo się robi jeśli chodzi o folię dachową to też mamy Tyvek z Duponta i jak masz dziurki to nie pozwól aby to kleili nie wiadomo czym, tylko trzeba zrobić łatki i na taśmę klejącą dwustronną (info od firmy, bo też nas to nie ominęło) trzymam kciuki i jak co zapraszam na kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangai 13.01.2009 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 no hej Alex, chłopaki dziurki mają załatać specjalną taśmą do łatania, czytałam instrukcję tyveka i est tam napisane co i jak robić w razie takiego przypadku, wiec jestem przygotowana na odbiór prac Co do ekipy, no cóż. Wstępnie się zgodzilismy, ale czekamy na konkretny aneks z ich strony, chcemy zobaczyć czy nic dalej nie kombinują. To wszystko na razie skutecznie odebrało mi (mam nadzieję - chwilowo) chęci do myslenia o urządzaniu domu, ale powoli chyba muszę powrócić do przygotowań - tak czy inaczej, bo bardzo bym chciała, zeby jeszcze w tym roku pojawił się u nas "szczeniak" ale juz nie taki na czterech łapach O kawie ciągle pamiętam, ale pewnie najbliższy termin to jesień? Moze juz wtedy rzeczywiscie zamieszkamy? Na razie chodzę i podziwiam swoje wielkie dziury w oknach. taka jestem z nich dumna A jak tam wasza chałupa? wykończona w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.01.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 A jak tam wasza chałupa? wykończona w końcu? od 3 tygodni majster gazowy kładzie nam instalacje gazową w domu, w sumie kawałek rurek pospawanych, no i co i ciągle gdzieś się ulatnia i tzw. próby negatywne kafelkowy czeka na wenę twórczą aby zabrać się za górną łazienkę kominek czeka na koniec sesji szanownego inwestora a ja generalnie czekam na więcej siwych włosów, chociaż moja córka dba o ich znikomą ilość, spodobało jej się robić "pociąg włoski" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.01.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Kangai ja bym w umowie zawarła punkt ubezpieczający po rozmowie z prawnikiem, że: w przypadku jakiegoś niedociągnięcia macie prawo natychmiast żądać zaprzestania realizacji inwestycji i macie zagwarantowane sensowne odszkodowanie, czyli lekko dotychczas zapłacone pieniądze i coś ponad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.02.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam,pierwszy raz jestem u Ciebie bo szukam informacji na temat firm budujących w szkielecie w praefie. Też wysłałam zapytanie do Nordhome i dostałam już od nich wycenę ale po tym co piszesz na pewno nie wejdę w żadne układy z nimi. A czy sprawdzałaś inne firmy? Masz może jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangai 02.02.2009 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 najlepiej będzie jak zapytasz się w samej Praefie o firmę, z którą najlepiej im się współpracuje. O ile pamiętam chłopaki sami mówili, ze mają kilka sprawdzonych firm, z którymi dobrze im się współpracuje - terminowo płacą, wszystko jest zawsze przygotowane na czas i tak jak ma być ( np. fundamenty etc). Hej, nie patrz na to skąd jest firma, bo to nie ma zadnego znaczenia. Praefa wyjeżdża i tak od siebie, i jeżeli nie jesteś z Międzyrzecza, to i tak ekipa wszedzie musi dojechać i spać na miejscu, i jest to wliczone w cenę. O ile pamiętam, to mają kilku kilkuletnich partnerów. Na pewno wymienili Pref-bud. Od Nordhome trzymaj się z daleka, chyba ze cos się u nich zmieni, ale ja juz drugi raz bym nie popełniła tego błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.02.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Dzięki Kangai za informacje.Faktycznie sugerowałam się rejonizacją. Spróbuję jeszcze wysłać zapytania do innych firm z poza rejonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.06.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Niezmiernie się cieszę, że zmierza w dobrym kierunku. Mam pytanie wymienialiście te krokwie? A i nie mogę się doczekać, żeby to zobaczyć. Wybieracie się kiedyś na kawę w nasze okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangai 02.06.2009 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 hej alex_ oczywiście, że krokwie są nie wymienione. Nordhome ma wg. prawa jeszcze kilka dni na naprawę gwarancyjną, ale nie sądzę, zeby w ogóle się tym przejęli. Przejmą się może jak zostaną obciążeni fakturą za ich wymianę lub naprawę, wg. prawa jeżeli tego nie zrobią możemy tak zrobić. Co do kawki, to będziemy na pewno w twoich okolicach na początku grudnia, na Mistrzostwach Polski w Myślęcinku ) Ale mam nadzieję, ze zajrzycie do nas wczesniej, coś pisałaś o sierpniu przejazdem w naszej okolicy? Zapraszam, zapraszam. Mam nadzieję, że już powoli właśnie wtedy będziemy już zamieszkiwać. ps. a jaką wy ściankę chcecie zlikwidować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts