dorota78 21.08.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Mamy z mężem dom z 1930 roku. Chieliśmy przeprowadzić spory remont, część rozebrać a część dobudowac. Mam więc pytanie, czy mamy w banku strać się o kredyt hipoteczny czy o pożyczke hipoteczną? Czy jedno i drugie wypłacane jest w transzach? Jak się za to zabrać, bezposrednio do banku czy lepiej przez doradców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 21.08.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 WitamEkspertem to ja nie jestem, ale ze swoich wędrówek po bankach wiem, że kredyt hipoteczny jest niżej oprocentowany niż pożyczka hipoteczna. Kredyt wypłacany jest w transzach i trzeba go przeznaczyć na konkretny cel (np. remont lub przebudowa...), zaś przy pożyczce wypłacana jest od razu cała kwota, którą można przeznaczyć na dowolny cel. Wybór co lepsze zależy już od Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 22.08.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Dziękuję za odpowiedź. Poprostu myślałam, że kredyt hipoteczny można brać tylko i wyłącznie na zakup nieruchomości, a my potrzebujemy pieniędzy na przebudowe. Zabezpieczeniem kredytu miałaby być nieruchomość. A jeśli będziemy mieć ten kredyt to czy musimy się rozliczyć na podstawie faktur w tym za robocizne, bo sporo prac chcemy wykonać systemem gospodarczym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 23.08.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Wszystko zależy od banku, w którym się bierze kredyt. Np. my rozliczamy sie na podstawie zdjęć i wpisów w dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olekmas124 18.02.2019 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Jeśli kredyt to mogę Ci kilka ciekawych rozwiązań podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.02.2019 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Jeśli kredyt to mogę Ci kilka ciekawych rozwiązań podpowiedzieć Podpowiadaj, z chęcią wszyscy się dowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olekmas124 18.02.2019 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 (edytowane) Wydaje mi się, że jeśli szukasz czegoś pozabankowego to najlepiej kredyt gotówkowy chociażby w . Sam mam taki i nie mam żadnych problemów ze spłatą ponieważ mają oni na prawdę korzystne oprocentowanie i spłatę nawet do 24 miesięcy Edytowane 31 Marca 2019 przez finlandia spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.02.2019 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Wydaje mi się, że jeśli szukasz czegoś pozabankowego to najlepiej kredyt gotówkowy. Sam mam taki i nie mam żadnych problemów ze spłatą ponieważ mają oni na prawdę korzystne oprocentowanie i spłatę nawet do 24 miesięcy Ja jednak mam zaufanie wyłącznie do banków. I to ograniczone. Instytucje pozabankowe omijam z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts