Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam dobrego fachowca do fundamentow - Podkarpacie

Recommended Posts

Witam wszystkich dobrych ludzi. Mam problem - w dniu 25.08.2008r. geodeta będzie mi tyczył dom. Mam zapewnione materiały i sprzet. Niestety majster z, który uzgadniałem wykonanie i termin prac tydzień temu uległ wypadkowi i lezy w stanie cięzkim w szpitalu. Szukam dobrego fachowca do fundamentow. Sam umię sporo zrobić niemniej jednak przy wykonaniu tak istotnego elementu budowy domu potrzebny jest naprawde dobry fachowiec. Dodaje, że budowa jest w okolicy Krosna (podkarpackie). Będe ogromnie wdzięczny za namiary na dobrego fachowca - szukałem i nic zajeci na innych budowach lub ceny, które ustalili to chyba tylko w Szwecji lub Angli.

Pozdrawiam z slonecznego Krosna. Witek

dzięki za zainteresowanie, a co do mojego majstra to niestety rokowania sa nieciekawe - jego żona stwierdziła, że poleży w szpitalu z pół roku. reszta ekipy ma wyjśc za ok. 2 tygodnie ale niestety sa pogipsowani. totalny klops. Mam jeszcze pytanie: co jest tańsze i lepsze; tradycyjny szalunek z desek czy stal formy (jeden m2 na dobę kosztuje 80 groszy, nie liczą sobót i niedziel)

Jeszcze jedno ubiegam sie o kredyt hipoteczny w ING. Kosztorys wyniósł 223 tys. zł. Wczoraj zadzwoniła pani z banku i stwierdziła, że jest zaniżony. Ma to wycenić ich rzeczoznawca. Na co zwrócić uwagę żeby nie dać sie wyrolować. Nie chcę brać wysokiego kredytu.

pozdrawiam z goracego i slonecznego Krosna