avzi 01.10.2003 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Dziś przywieziono mi belki i pustaki stropu ceramicznego Ceram 45 (dawny Fert). Wcześniej się nad tym nie zastanawiałem, ale teraz naszła mnie wątpliwość, czy belki te są równie wytrzymałe, co zwykłe betonowe. Jak bowiem wiadomo, w belkach stropu ceramicznego warstwa betonu jest cieńsza niż w normalnych betonowych, ponieważ beton znajduje się w ceramicznych kształtkach, a cała belka ma te same wymiary (szerokość i grubość) co normalna. Wprawdzie parametry wytrzymałości stropu są takie same jak terivy, ale to mnie do końca nie przekonuje. Czy ktoś mógłby mnie oświecić w tej materii? Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 02.10.2003 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Odgrzebuję wątek, może jednak ktoś się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 02.10.2003 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Spoko, o wytzymałości decyduje zbrojenie, a właściwą wytrzymałość stropu uzyskasz dopiero po zalaniu betonem tych belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts