zabahubo 21.08.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam. Mam pytanie do forumowiczów. Jesli nie wezme faktury za zakup szamba (pewnie nie da mi tez atestu) to czy bedzie jakis problem przy odbiorze domy? A moze wiecie jak przedstawia sie aktualna sytuacja z producentami szamb, tzn. jakość do ceny? Ktora firma "przoduje"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 21.08.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 atest jest potwierdzeniem dopuszczenia do obrotu. Muszą dać. Jak nie chcą to takiego szamba nie kupuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmiara 21.08.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Pytanie pozostaje: Czy ten papier jest potrzebny? Mam fajny zbiornik z żywicy epoksydowej, z włazem itp idelanie nadaje się na szambo, czy mogę go użyć, czy też potrzebne są atesty itp utrudniacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 21.08.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 jest potrzebny kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 21.08.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 jest potrzebny kropka Nie jest potrzebny - kropka . Atest nie jest wcale potrzebny - do odbioru domu w PINB wystarczy wpis do dziennika budowy o montażu szamba o określonej pojemności i oświadczenie kierbuda o szczelności zbiornika wraz z podaniem jego pojemności. I nic poza tym . Robiłem odbiór domu w PINB pół roku temu i dowiadywałem się osobiście w nadzorze o wszystkie kwestie związane z szambem - no chyba że teraz coś się zmieniło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 21.08.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 jest potrzebny kropka Nie jest potrzebny - kropka . Atest nie jest wcale potrzebny - do odbioru domu w PINB wystarczy wpis do dziennika budowy o montażu szamba o określonej pojemności i oświadczenie kierbuda o szczelności zbiornika wraz z podaniem jego pojemności. I nic poza tym . Robiłem odbiór domu w PINB pół roku temu i dowiadywałem się osobiście w nadzorze o wszystkie kwestie związane z szambem - no chyba że teraz coś się zmieniło ... nie uściśliłem - dla kupnego zbiornika - jest potrzebny - dopuszczony do użytkowania, co do odbioru - to oczywiście masz rację - albo pokazujemy atest, albo wpis kierownika w dzienniku, przy czym nadzór ma prawo zażądać atestu jeśli zamontowany zbiornik jest prefabrykowany - co jeśli atestu nie będzie, nie wiem Mój lapidarny post dotyczył wyłącznie kupna szamba i dziękuję zatem za sprostowanie i uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.08.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Hmmm. Ja też miałem szambo kupowane i:- nie brałem faktury a atest dostałem- kierownik wpisał montaż szamba i o żadne atesty się nie pytał. Z drugiej strony, w dzienniku możesz tak wpisać "pojawienie się" szamba, że nie będzie wiadomo do końca, czy było murowane czy kupowane. A nie sądzę, aby jakiś urzędnik chciał się zagłębiać do środka i sprawdzać. Zawsze też możesz powiedzieć, że sam wykonałeś odlew na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts