nat 21.08.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 martwi mnie ostatnio zachowanie mojego oleandra-formowany na drzewko,przycięty i przesadzony wiosna do ziemi dla palm i dracen,podlewany przegotowana letnia wodąpomimo ,albo na skutek w/w zabiegów opadają i zółkną mu liścieJest dużo nowych na szczytach pędow i duzo kwiatostanów,więc nie wiem -czy cos mu jest czy to normalne "łysienie"od dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapken1 01.09.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Może za obficie podlewasz. Widziałam oleandry rosnące dziko w Turcji, a więc w gorącym klimacie.Pełm ich na skalistych stokach, w słońcu i suszy, kwitną pieknie.Zajrzyj w google - OLEANDER, na pewno znajdziesz przyczynę usychania liści.Pzdr.Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nat 01.09.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Bardzo dziękuję Faktycznie chyba to było przyczyna opadania lisci-na wierzchu ziemia szybko obsychała wiec lałam dosc duzo jednak okazało sie ze od spodu doniczka była całkiem mokra-być moze woda stagnowała przy dnie Dość długo czekałam na "podpowiedż" więc sama doszłam przyczyny przesuwając pewnego dnia rosline na inne miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts