Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

biała fuga na podłodze w łazience?

tomek i ela

Recommended Posts

Mam problem z dobraniem fugi :-? . Do wc na dole zdecydowaliśmy się na kolekcję płytek z paradyża EVITA VITO, biało pomarańczowe. Na podłodze właśnie bedzie taka kolorystyka, na ścianach białe z pomarańczowym dekorem. To że na ścianę dam białą fugę już zdecydowane ale co z podłogą??? Pomiedzy pomarańczowe płytki pójdzie waniliowa czyli też jasna, ale wanilii nie dam pomiędzy białe płytki :evil: Ma ktoś z was białą fugę na podłodze w łazience? Jak się sprawuje? Czy naprawdę kiepsko ją doczyścic? A co myslicie o impregnatach do fug? Podobno w pewnym stopniu zabezpieczają przed zabrudzeniem, ale jak to jest w realu :roll:

Mam białe fugi w łazience na podłodze... tzn miałam jak były kładzione :/ po roku o białości można było zapomnieć mimo stosowania Delfina. Choć przyznam, że nie jestem osobą, która by te fugi na kolanach szczoteczką czyściła co tydzień...

to było robione jakieś 5 lat temu - może teraz wymyślili lepsze zabezpieczenia, ale na wielu wątkach wszyscy odradzali, więc myślę że warto jeszcze się zastanowić. Ja już białych nie położę.

Mam białe fugi na podłodze w łazience już jakieś 4 lata - i nadal są białe. Nie jestem specjalnie porządna i sprzątaniem się też nie "umartwiam" ale białe fugi bardzo łatwo (przynajmniej mi) się czyści - co jakiś czas jakimś środkiem z odkamieniaczem, domestosem itp.

I bardzo żałuję, że w kuchni dałam się namówić na nie-białą bo nienawidzę jej czyścić (ciągle mi się wydaje że "zmywam" kolor).

Mam białe płytki (nie wszystkie) i białe fugi w łazience na podłodze i NIGDY więcej :evil: wszystko widać, jak się fuga lekko przybrudza to jest fatalny kontrast z płytkami, a na białych płytkach każdy włos... brr....

Acha! Ja jestem idealistka;) Lubię mieć czysto;)

zgadzam sie calkowicie. NIGDY WIECEJ!

w starym mieszkaniu mialam jasne fugi na podlodze w lazience, kuchni i przedpokoju. Pomimo zaimpregnowania specjalnym srodkiem i tak byly caly czas brudne - tydzien po szorowaniu szczoteczka na kolanach byly w takim samym stanie jak przed. Teraz mam ciemne fugi i nareszcie mam czysto :wink:

Jak bardzo ci się podoba biała to połóż, ale epoksydową, absolutnie nie zwykłą cementową, bo jej za jakiś czas nie doszorujesz dobrze a impregnaty, zwłaszcza Delfin, mają to do siebie, że się po prostu zmywają choć nie od razu.

Nie mam wprawdzie białej, ale baaaardzo jasno szarą w kuchni i przedpokoju. W kuchni jest zwykła i to porażka, mimo wielokrotnego impregnowania Delfinem - w tej chwili bez czyszczenia mechanicznego nic nie pomaga. W przedpokoju (epoksydowa) myje się elegancko szmatą, brud nie wnika, schodzi jak po prostu myję podłogę.