tomek i ela 21.08.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Mam problem z dobraniem fugi . Do wc na dole zdecydowaliśmy się na kolekcję płytek z paradyża EVITA VITO, biało pomarańczowe. Na podłodze właśnie bedzie taka kolorystyka, na ścianach białe z pomarańczowym dekorem. To że na ścianę dam białą fugę już zdecydowane ale co z podłogą??? Pomiedzy pomarańczowe płytki pójdzie waniliowa czyli też jasna, ale wanilii nie dam pomiędzy białe płytki Ma ktoś z was białą fugę na podłodze w łazience? Jak się sprawuje? Czy naprawdę kiepsko ją doczyścic? A co myslicie o impregnatach do fug? Podobno w pewnym stopniu zabezpieczają przed zabrudzeniem, ale jak to jest w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 21.08.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 też będę miała białą fugę na podłodze nie ma powodu do paniki ,zazwyczaj w buciorach tam się nie wchodzi ja mam jasną fugę w moim starym mieszkanku szoruję tak porządnie raz na ruski rok Ajaxem i szczotką do szorowania i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ela 22.08.2008 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Dzięki za opinię Nie chcę rezygnować z tej białej fugi, innej tam nie dam bo jaką do białych kafli? Masz rację, w buciorach się tam nie będzie chodzić, jasną fugę mam też w kuchni. Będę szorować ale będzie taka jaką chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laparia 22.08.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Fugi można zabezpieczyć środkiem marki HG. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ela 22.08.2008 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Widzę że mają całe mnóstwo różnych środków nie tylko do płytek, również do kamienia, muszę wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 22.08.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Mam białe fugi w łazience na podłodze... tzn miałam jak były kładzione :/ po roku o białości można było zapomnieć mimo stosowania Delfina. Choć przyznam, że nie jestem osobą, która by te fugi na kolanach szczoteczką czyściła co tydzień... to było robione jakieś 5 lat temu - może teraz wymyślili lepsze zabezpieczenia, ale na wielu wątkach wszyscy odradzali, więc myślę że warto jeszcze się zastanowić. Ja już białych nie położę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 22.08.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Mam białe fugi na podłodze w łazience już jakieś 4 lata - i nadal są białe. Nie jestem specjalnie porządna i sprzątaniem się też nie "umartwiam" ale białe fugi bardzo łatwo (przynajmniej mi) się czyści - co jakiś czas jakimś środkiem z odkamieniaczem, domestosem itp. I bardzo żałuję, że w kuchni dałam się namówić na nie-białą bo nienawidzę jej czyścić (ciągle mi się wydaje że "zmywam" kolor). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 24.08.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Mam białe płytki (nie wszystkie) i białe fugi w łazience na podłodze i NIGDY więcej wszystko widać, jak się fuga lekko przybrudza to jest fatalny kontrast z płytkami, a na białych płytkach każdy włos... brr.... Acha! Ja jestem idealistka;) Lubię mieć czysto;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 24.08.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Mam białe płytki (nie wszystkie) i białe fugi w łazience na podłodze i NIGDY więcej wszystko widać, jak się fuga lekko przybrudza to jest fatalny kontrast z płytkami, a na białych płytkach każdy włos... brr.... Acha! Ja jestem idealistka;) Lubię mieć czysto;) zgadzam sie calkowicie. NIGDY WIECEJ! w starym mieszkaniu mialam jasne fugi na podlodze w lazience, kuchni i przedpokoju. Pomimo zaimpregnowania specjalnym srodkiem i tak byly caly czas brudne - tydzien po szorowaniu szczoteczka na kolanach byly w takim samym stanie jak przed. Teraz mam ciemne fugi i nareszcie mam czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 25.08.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Jak bardzo ci się podoba biała to połóż, ale epoksydową, absolutnie nie zwykłą cementową, bo jej za jakiś czas nie doszorujesz dobrze a impregnaty, zwłaszcza Delfin, mają to do siebie, że się po prostu zmywają choć nie od razu. Nie mam wprawdzie białej, ale baaaardzo jasno szarą w kuchni i przedpokoju. W kuchni jest zwykła i to porażka, mimo wielokrotnego impregnowania Delfinem - w tej chwili bez czyszczenia mechanicznego nic nie pomaga. W przedpokoju (epoksydowa) myje się elegancko szmatą, brud nie wnika, schodzi jak po prostu myję podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts