Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wałek dla nowożeńców itp prezenty

aspidisca

Recommended Posts

Szukam pomysłu na hecny albo symboliczny prezent ślubny dla pary znajomych z pracy. Pewnie i tak zrobimy składkę na "kopertę", ale oprócz kasy chcielibyśmy im dać coś śmiesznego. Myslimy też o jakimś show po ceremoni kościelnej,

Wałek i trzepaczka do dywanów są oklepane.

Kiedyś widziałam jak dawali młotek z dedykacją: "żeby wibijać jej głupoty z głowy" i chochlę "żebyś się nie dała nabrać".

Może Wy widzieliście coś fajnego?

może dużego bociana - takiego jak się robiło w podstawówce - szkielet z drutu i obłożony watą. Oczywiście w dziobie pakunek z dzieckiem(lalką)

tak dla motywacji nowożeńców

a co do show po ceremonii - znajdźcie jakiegoś dzieciaka żeby podbiegł do pana młodego krzycząc TATA - miny gości bezcenne :D

Do mojego brata w chwili składania życzeń podeszli jego koledzy z dużym pięknie opakowanym prezentem. W chwili przekazywania podarunku któremuś z nich "przypadkiem" omsknął sie prezent i z ogromnym hukiem spadł na ziemię. Słychać było tylko brzęk tłuczonego szkła. Okazało się, że włożyli do kartonu puste słoiki, a efekt stłuczki był zamierzony. Dodatkowo w katronie znajdowała się koperta z pieniędzmi i kartka z życzeniami.

• 2 weeks później...

Ja wlasnie w sobote bralam slub, dzis dostalismy piekna satynowa posciel i walek a na nim wierszyk i podpisy.

Najbardziej podobal mi sie fragment

Dla Piotrka posciel z pieknej satyny

Od dzis juz Madzia - nie inne dziewczyny

Choc piekne, nadobne i napalone

Nic z tego kolego - masz Madzie-zone