domowy77 22.08.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Mam położone w ubiegłym roku tynki cem-wap. W tym roku chce je pomalować. Na początku pomaluje je śnieżką grunt. I mam pytanie czy malować wałkiem czy pędzlem tzw. ławkowcem. Wydaje mi się że pędzlem bedzie lepiej ponieważ grunt powchodzi we wszystkie zagłębienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 22.08.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam Ja malowałam wałkiem ale 2 razy - śnieżka grunt to super farba bardzo dobrze kryjąca. Polecam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3241mirek 22.08.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 malowałem wałkiem i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.08.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 A jak ta śnieżka się sprawdza na płyty g-k. Kiedyś gdzieś wyczytałem, żeby nie dawać jej na g-k. Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 22.08.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 A jak ta śnieżka się sprawdza na płyty g-k. Kiedyś gdzieś wyczytałem, żeby nie dawać jej na g-k. Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Na opakowaniu pisze "polecana do płyt gk". Ja malowałem nią wszystko - sciany z tynkiem gipsowym i płyty (a więc tez spoiny) - bez zastrzeżen bardzo dobra farba podkładowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.08.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 A jak ta śnieżka się sprawdza na płyty g-k. Kiedyś gdzieś wyczytałem, żeby nie dawać jej na g-k. Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Na opakowaniu pisze "polecana do płyt gk". Ja malowałem nią wszystko - sciany z tynkiem gipsowym i płyty (a więc tez spoiny) - bez zastrzeżen bardzo dobra farba podkładowa.Malowałeś bezpośrednio te płyty czy jeszcze jakoś dodatkowo gruntowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 22.08.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 To jest grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 22.08.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 można malować od razu gk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plulka 22.08.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 A jak ta śnieżka się sprawdza na płyty g-k. Kiedyś gdzieś wyczytałem, żeby nie dawać jej na g-k. Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Ja tez wszystko gruntowalem "sniezka grunt" - gladz na tynku CW. Plyty GK na poddaszu po spoinowaniu rowniez w calosci szpachlowalem i na to dopiero "sniezka grunt" Oczywiscie polecam te farbe, idealnie pokrywa i wyrownoje chlonnosc podloza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.08.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 To jest grunt mimo wszystko ze swoją gęstością jednak jest to farba podkładowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek5555 23.08.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Ja malowałam ściany gipsowane i płyty k-g - wszystko 1 raz wałkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts