darsalam 22.03.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Zbroiłeś jakoś fundament czy tylko te pręty od ceownika ? Rozumiem, że beton sam w betoniarce kręciłeś? Nie dawałem dodatkowego zbrojenia.Do ceownika (szerokość ponad 20 cm) było dospawanych 8 drutów chyba fi8 (wąsy każdy po 2 metry i powyginane, tak żeby wszedły do wykopu)Ceownik zalany betonem tak,żeby wystawały tylko śruby do przykręcenia wózków wahliwych . Beton oczywiście kręciłam sam-zabawy z zalaniem i ustawieniem do porządku zajęło mi jedną sobotę ale jestem bardzo zadowolony z rezultatu, żaden fachowiec lepiej chyba by mi tego nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trainyman 21.02.2019 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Potrzebuję porady dotyczącej bramy przesuwnej. Mianowicie z czego powinna być wykonana rolka prowadząca, aby brama działała nawet zimą? Zależy mi na jej dużej wytrzymałości, żeby nie trzeba było co chwilę wymieniać. Nie mam niestety o tym bladego pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XCEL 22.02.2019 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 W zależności od konstrukcji rolka najazdowa powinna znajdować się wewnątrz szyny samonośnej wtedy jest chroniona przed warunkami atmosferycznymi i nie ma problemu z jej zamarzaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts