Grzegorz56 27.03.2025 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Czwartek o 13:47 5 godzin temu, qbek17 napisał: Jeśli masz pewność, że chcesz mieć wodę zmiękczoną do zera to nie potrzebujesz tej funkcji, ale jeśli okaże się, że jednak woda zupełnie miękka Ci nie odpowiada (bo np. jej smak jest już inny, pomijając kwestie formalne) to będziesz musiał się bawić w montaż zewnętrznych zaworów. A mając ten zaworek możesz go po prostu "nie używać". W zmiękczaczu bez tej funkcji nie da się ustawić do jakiej twardości ma być zmiękczona woda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prohus 27.03.2025 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Czwartek o 14:40 51 minut temu, Grzegorz56 napisał: W zmiękczaczu bez tej funkcji nie da się ustawić do jakiej twardości ma być zmiękczona woda ? W samej głowicy nie. Do tego służy pokrętło Mixing, ewentualnie można to zrobić poprzez ByPass, ale nie jest to idealne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz56 27.03.2025 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Czwartek o 14:44 W dniu 26.03.2025 o 07:39, KLARSAN napisał: Rozważ jeszcze Ecoperla Vita 25 https://www.youtube.com/shorts/6SeSCJ1Y1VM Jaka cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz56 27.03.2025 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Czwartek o 15:18 37 minut temu, prohus napisał: W samej głowicy nie. Do tego służy pokrętło Mixing, ewentualnie można to zrobić poprzez ByPass, ale nie jest to idealne rozwiązanie. jeszcze znalazłem coś takiego, tylko nie wiem czy jest dobry https://www.filtry-wody.pl/zmiekczacze/zmiekczacze-wody-ecowater/zmiekczacz-wody-ecowater-comfort-300-produkt136/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prohus 28.03.2025 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 06:50 15 godzin temu, Grzegorz56 napisał: jeszcze znalazłem coś takiego, tylko nie wiem czy jest dobry https://www.filtry-wody.pl/zmiekczacze/zmiekczacze-wody-ecowater/zmiekczacz-wody-ecowater-comfort-300-produkt136/ Niezależnie ile wydasz, jakiej marki, w jakiej obudowie, zasada wymiany jonowej jest dokładnie taka sama. Wielu producentów przyciąga klientów różnymi pustymi hasłami, które mają na celu pokazanie, że ich produkt wyróżnia się czymś specjalnym, że jest najlepszy na rynku. Oszczędności podczas regeneracji biorą się ze zmiany czasów, lub tak jak w przypadku metody UpFlow "wycięcia" jednego z etapów regeneracji. Ogólnie przyjmuje się, że podczas regeneracji zużycie soli to ok. 100g na 1 L złoża, a wody od 4 do 6 litrów. Soli raczej zbytnio nie zaoszczędzisz, wody może ok. 10-20 litrów na regenerację, a to jest praktycznie nic. Jeżeli masz budżet to mogę zaoferować jeszcze inny świetny produkt z głowicą z grupy Pentair z funkcją Smart (na zdjęciu). Ale mimo swojej ceny, nadal zrobi dokładnie to samo co zmiękczacz za 2000 zł na głowicy BNT. Przedstawiłem Ci dwie propozycje na priv, i uwierz mi, że jakikolwiek produkt zaoferowany przez moją osobę, czy może kolegi z forum, niczym nie odbiega od "markowych" produktów. Praktycznie bazujemy na tych samych elementach składowych. Różnica wynika tylko z designu i skąpstwa sprzedających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 31.03.2025 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 07:03 W dniu 27.03.2025 o 15:44, Grzegorz56 napisał: Jaka cena ? Cena 4290 zł z przesyłką i filtrem Atlas Filtri z serii Sanic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts