Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UZDATNIANIE WODY - doradzę w sprawie doboru urządzeń

ewoda

Recommended Posts

U mnie jest 15m3 na miesiąc. Ja mam konkretnie taką,

http://aqua-soft.com.pl/zmiekczanie-wody/zmiekczacze-na-caly-dom/aqua-soft-basic-30-wersja-objetosciowa-przeplyw-1-5m-h.html

Założenia napisał mi kolega z forum :)

Głowica sterująca Clack WS1CI z domieszaniem wody surowej, bypassem( zaworem obejścia)

• Odpowiedzi 15,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie jest 15m3 na miesiąc. Ja mam konkretnie taką,

http://aqua-soft.com.pl/zmiekczanie-wody/zmiekczacze-na-caly-dom/aqua-soft-basic-30-wersja-objetosciowa-przeplyw-1-5m-h.html

Założenia napisał mi kolega z forum :)

Głowica sterująca Clack WS1CI z domieszaniem wody surowej, bypassem( zaworem obejścia)

Jeżeli reklamujesz to rób to do końca bez pominięć, czyli:

- chińska obudowa zmiękczacza

- chiński zbiornik filtra

- nie znany producent żywicy jonitowej.

Teraz reklama będzie kompletna.

Witam wszystkich forumowiczów. Interesuje mnie zakup zmiękczacza wody dla 4-5 osób w cenie ok 2000 zł czy jest to możliwe :>, może mi ktoś coś doradzić lub polecić sprzedawcę.

- MAXI S ze sterownik RX63B + B - 1667,- zł

- http://dbamowode.pl/pl/p/Zmiekczacz-Maxi-S-25dow-BNT-1750-F/193,

czy to coś warta ?? :) z góry dziękuję i pozdrawiam .

Nie polecam - obie propozycje to zestawy z chińskimi głowicami. W tej cenie możesz mieć podobnej wielkości urządzenie na amerykańskiej głowicy Clack lub Autotrol.

Witam wszystkich forumowiczów. Interesuje mnie zakup zmiękczacza wody dla 4-5 osób w cenie ok 2000 zł czy jest to możliwe :>, może mi ktoś coś doradzić lub polecić sprzedawcę.

Chińszczyzna w najgorszym wykonaniu.

Jeżeli szukasz dobrego urządzenia to wybieraj produkowane w Unii Europejskiej bądź przynajmniej na takich komponentach.

Ja osobiście polecam urządzenia na: zaworach Fleck, zbiornikach filtra Structural, zbiornik solanki Pentair, zasypane jonitem Rohm and Has (obecnie pod nazwą Dovex). Taki zestaw gwarantuje Ci zdrową wodę po filtrze. Cena też znacznie nie odbiega od innych urządzeń.

Niech cię nie zwiedzie obietnica amerykańskiego zaworów Clack czy Autotrol, gdyż po za tym może być reszta komponentów chińskiej produkcji. I to ze zostanie sprzedany przez włoską firmę pochodzenia nie zmieni.

Ja nie odważyłbym się pić wody z chińskiego zbiornika.

Edytowane przez Hytryulik

Znów się mijasz z prawdą - mam nadzieję że tylko z niewiedzy a nie celowo. Włosi akurat specjalizują się w produkcji plastików i kabinety czy solanki robią u siebie. Clack też swoje głowice robi tylko w USA (w przeciwieństwie do np. Pentaira)

Myślisz, że komponenty do twoich ulubionych zbiorników czy głowic nie miały nigdy nic wspólnego z chińczykowem??

Znów się mijasz z prawdą - mam nadzieję że tylko z niewiedzy a nie celowo. Włosi akurat specjalizują się w produkcji plastików i kabinety czy solanki robią u siebie. Clack też swoje głowice robi tylko w USA (w przeciwieństwie do np. Pentaira)

Myślisz, że komponenty do twoich ulubionych zbiorników czy głowic nie miały nigdy nic wspólnego z chińczykowem??

Uderz w stół a nożyce się odezwą.

Jaka jest prawda: twoja chińszczyzna jest Ok. obca Bee.

Pentair produkuje zbiorniki na Europę w Belgii i dobrze o tym wiesz. Jeżeli Pentair cos produkuje w Chinach to w swojej fabryce bądź pod swoim nadzorem – bo dba o swoją markę wieloletnie zaufanie.

Nawet kupując ten towar masz go oznaczony jako chiński i ja kupując decyduję czy to kupić.

Twój chiński towar nie ma żadnego nadzoru, ani oznaczenia że jest chiński i nie wiesz czy dany towar jest zrobiony z tego na co dostał atest – jak dostał. Nie mów że kiedykolwiek wykonałeś jakiekolwiek próby dostawy.

I tu nie mowie o głowicy Clack tylko o reszcie promowanego przez Ciebie towaru.

Boli że Pentaira trzeba kupować od pośrednika a to nie ten zarobek?

Potwierdzasz ta zasade kazdym swoim postem :-)

To tez sam potwierdzasz kazdym swoim postem. Chinski Pentair jest OK, bo firma o niego dba. Clackowi (budowanemu fizycznie w USA) nie wierzysz, bo mogli przemycic plastik z chin.

Podsumowujac krotko: PIANA i bezpodstawne plucie na produkt ktorego nie chcesz lub nie umiesz sprzedac.

marcin

Edytowane przez Jastrząb

Pentair produkuje zbiorniki na Europę w Belgii i dobrze o tym wiesz. Jeżeli Pentair cos produkuje w Chinach to w swojej fabryce bądź pod swoim nadzorem – bo dba o swoją markę wieloletnie zaufanie.

Nawet kupując ten towar masz go oznaczony jako chiński i ja kupując decyduję czy to kupić.

Twój chiński towar nie ma żadnego nadzoru, ani oznaczenia że jest chiński i nie wiesz czy dany towar jest zrobiony z tego na co dostał atest – jak dostał. Nie mów że kiedykolwiek wykonałeś jakiekolwiek próby dostawy.

I tu nie mowie o głowicy Clack tylko o reszcie promowanego przez Ciebie towaru.

Boli że Pentaira trzeba kupować od pośrednika a to nie ten zarobek?

Nic mnie nie boli bo nie zajmuję się ani sprowadzaniem takiego towaru, ani jego sprzedażą. To że towar z Chin może być dobrej jakości sam potwierdzasz, więc czemu tak bardzo odradzasz jego zakup? Nie tylko Pentair ma swoje fabryki w Chinach i nie tylko oni pilnują jakości.

Potwierdzasz ta zasade kazdym swoim postem :-)

To tez sam potwierdzasz kazdym swoim postem. Chinski Pentair jest OK, bo firma o niego dba. Clackowi (budowanemu fizycznie w USA) nie wierzysz, bo mogli przemycic plastik z chin.

Podsumowujac krotko: PIANA i bezpodstawne plucie na produkt ktorego nie chcesz lub nie umiesz sprzedac.

marcin

Problem z czytaniem ze zrozumieniem,

Cytuje swoje moje słowa: I tu nie mowie o głowicy Clack tylko o reszcie promowanego przez Ciebie towaru.

Stosuję wyłącznie komponenty produkowane przez Pentair Europe, a to z tego powodu że tylko takie są sprzedawane w Europie ze względu na atesty które dostają poszczególne fabryki koncernu.

I jeszcze jedno urządzenia na komponentach Pentaira stosuje ponad 20 lat i do tej pory działają i to jest po prostu zaufanie do marki. I dala 100 zł większego zysku nie mam zamiaru się szmacić- tonie mój charakter.

I to nie jest piana tylko praktyka.

Edytowane przez Hytryulik

A odnośnie Chińczyków to bym proponował jednak tak z góry na nich nie patrzeć bo to bardzo złudne i krótkowzroczne myślenie.

Zgadzam się. Uważam tylko, że co innego wykonać zbiornik, którego zadaniem jest bycie szczelnym, a co innego wykonać głowicę sterującą z mechanizmem który ma być niezawodny i precyzyjny.

Problem z czytaniem ze zrozumieniem,.
Dokladnie!! Czytaj ze zrozumieniem. W posie nr 2812 sam napisales, zeby nie ufac zaworom clack, bo "moga" byc zrobione z chinskich komponentow.

Cytuje swoje moje słowa: I tu nie mowie o głowicy Clack tylko o reszcie promowanego przez Ciebie towaru.

Ja niczego nie promuje, ja niczego nie sprzedaje. Ty zas z cala pewnoscia.

Stosuję wyłącznie komponenty produkowane przez Pentair Europe, a to z tego powodu że tylko takie są sprzedawane w Europie ze względu na atesty które dostają poszczególne fabryki koncernu.

Rozumiem, ze wedlug Ciebie jak chinska fabryka Pentaira jes atestowana to jest OK i nie trzeba sprawdzac kazdej dostawy. A jak nie-Pentairowy chinski produkt dostanie certyfikat EU, to i tak trzeba sprawdzac kazda partie/sztuke wjezdzajaca do EU??

marcin

Dokladnie!! Czytaj ze zrozumieniem. W posie nr 2812 sam napisales, zeby nie ufac zaworom clack, bo "moga" byc zrobione z chinskich komponentow.

Ja niczego nie promuje, ja niczego nie sprzedaje. Ty zas z cala pewnoscia.

Rozumiem, ze wedlug Ciebie jak chinska fabryka Pentaira jes atestowana to jest OK i nie trzeba sprawdzac kazdej dostawy. A jak nie-Pentairowy chinski produkt dostanie certyfikat EU, to i tak trzeba sprawdzac kazda partie/sztuke wjezdzajaca do EU??

marcin

Proponuję umyć oczy i czytać dokładnie.

Wytłumaczę dokładniej:

1.Głowice Clacka występują najczęściej w Polsce z chińskim zbiornikiem filtra i solanki i dyskusyjnym jonitem. I oto mi chodzilo.

2. Np. Zbiorniki z chińskiej fabryki Pentaira nie są legalnie sprowadzane do Polski, gdyż jest fabryka w Belgii i ciekawostka: tylko ona jako jedyna w Polsce dostała stałe zezwolenie na produkcję na polski rynek przez polski Urząd Dozoru Technicznego (w "socjaliźmie"), a uwierz to nie było łatwe gdyż to instytucja bardzo wymagająca.

Zawory Fleck są produkowane we Francji i stamtąd są sprowadzane.

Przepraszam jaśniej już nie mogę.

3. Jeżeli coś doradzam to robie to uczciwie i staram się ukierunkować na co mają zwracać uwagę forumowicze, aby kupowali swiadomie.

Uwierz na montażu urządzeń na chińskich komponentach zarabiałbym o 100% więcej kasy.