qbek17 25.07.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Po konsultacji z FreeShop kupuję też bypass do głowicy - wiecie, gdzie to można dostać? Wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radiowiec 25.07.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Pomyłka - nie chodzi mi o bypass, ale o tę opcję mixing. Bypass mam przeciez zrobiony na instalacji. Chodzi mi o mieszacz do ustawiania twardości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radiowiec 25.07.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Wiemy Kuba, w takim razie telefonicznie zamówię u Ciebie wszystko, co jest mi potrzebne - włacznie z DLFC i inżektorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 25.07.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Kuba, w takim razie telefonicznie zamówię u Ciebie wszystko, co jest mi potrzebne - włacznie z DLFC i inżektorem "Wiemy" to nie znaczy, że to ja to sprzedaje tylko, że wiem kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radiowiec 25.07.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Panowie, trochę zgłupiałem. Szukam sobie, jak wygląda ten mieszacz do ustawiania twardości wody w Clacku i znalazłem takie zdjęcie: http://www.google.com/imgres?imgurl=http://uzdatniamywode.pl/wp-content/uploads/2011/07/CLACK-WS1CI.jpg&imgrefurl=http://uzdatniamywode.pl/porady/systemy-sterowania-clack/&usg=__vlFRIbesoXjnNoaqE6Elfle3T9I=&h=578&w=790&sz=139&hl=pl&start=1&sig2=0UgM8S19ZW3LrcQ1QIyBKA&zoom=1&tbnid=5bnTh51WhxAteM:&tbnh=105&tbnw=143&ei=TdrwUdr7NoPV4gS1uoBA&prev=/search%3Fq%3Dclack%2Bws1%2Bzaw%25C3%25B3r%2Bdo%2Bustawiania%2Btwardo%25C5%259Bci%2Bwody%26um%3D1%26sa%3DN%26hl%3Dpl%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&sa=X&ved=0CCwQrQMwAA Przecież to, co pokazują pod numerem 3 to wodomierz. Może mi ktoś podesłać link, gdzie zobaczę, jak to naprawdę wygląda? I ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 25.07.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Panowie, trochę zgłupiałem. Szukam sobie, jak wygląda ten mieszacz do ustawiania twardości wody w Clacku i znalazłem takie zdjęcie: Przecież to, co pokazują pod numerem 3 to wodomierz. Może mi ktoś podesłać link, gdzie zobaczę, jak to naprawdę wygląda? I ile kosztuje? Pokazują dobrze - tzn w tym miejscu może być mieszacz, ale na jednym zdjęciu go nie ma, a na drugim jest słabo widoczny Z mieszaczem jest tak, że głowica musi go mieć od początku (wtedy można go wymienić). Jeśli go nie ma to jego miejsce jest zaślepione fabrycznie i nie da się go "dorobić" (wymaga to dodatkowych otworów wewnątrz głowicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radiowiec 25.07.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Super... Czyli pozostaje mi mieszanie przez bypas z wodą surową? Tylko jak ustalić proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radiowiec 25.07.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Słuchajcie koledzy, dojrzewam do decyzji o zmianie złoża. Powiedzcie mi tylko, czy to się opłaci. Denerwuje mnie ta miękkość wody i boję się efektów po latach w postaci zniszczonej instalacji. Jak mam zmieniać głowicę na taką z mixingiem, to może lepiej zmienić złoże. Mam zbiornik przeponowy i jego wymiana na bezprzeponowy wiąże się ze sporym kosztem. Może więc zdecydować się na Greensand Plus? Moja głowica chyba by to obsłużyła? Mam butlę 10x55 - ile złoża potrzebuję? I czy mój zbiornik na sól mógłby pełnić funkcję zbiornika na nadmanganian, czy trzeba by go wymienić? Mi zależy tylko na usuwaniu żelaza, manganu i siarkowodoru - a to wszystko robi Greensand. Gdybym miał taką wiedzę rok temu, na pewno bym się na takie złoże zdecydował. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 25.07.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 A co sądzicie o takim zmiękczaczu ?? http://allegro.pl/narurowy-wstepny-filtr-wody-osmoza-zmiekczacz-aqua-i3402474698.html miałem kupic zmiękczacz wody z głowicą RX20 1200zł ale mówicie ze to chińszczyzna możecie mi podać jakiś dobry sprawdzony model zmiękczacza mile widziana link do aukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 25.07.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 A co sądzicie o takim zmiękczaczu ?? miałem kupic zmiękczacz wody z głowicą RX20 1200zł ale mówicie ze to chińszczyzna możecie mi podać jakiś dobry sprawdzony model zmiękczacza mile widziana link do aukcji To co jest na tej aukcji to już nawet ciężko nazwać śmiesznym... filtr na "cały dom" na 1/2"?? Pół litra żywicy ma zmiękczać wodę w całym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 26.07.2013 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Tak przeglądałem zmiękczacze i mi wpadło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczak 26.07.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 A co sądzicie o takim zmiękczaczu ?? Co to w ogóle jest? W tytule "osmoza" w opisie "zmiękczacz na cały dom"... kto się nabiera na takie rzeczy? Takie coś to przed akwarium możesz sobie zamontować W zasadzie nawet do tego się nie nadaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radiowiec 26.07.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Podsumowanie moich bojów z CR-100. Dopompowałem ciśnienia w zbiorniku przeponowym do 2,5 bara - było 1,7. Po tym zabiegu w instalacji nadal było mnóstwo powietrza. Odpowietrzyłem filtr wstępny, następnie wszystkie krany, kilkakrotnie toaletę i woda jest już idealna. Moje podejrzenie - gdy zrobiłem regenerację CRki bez filtra wstępnego wytworzyło się zdecydowanie większe ciśnienie, strumień musiał ostro wypłukać złoże i te wszystkie syfy poszły na instalację. Woda sprawdzona testerami wody jest taka, jak być powinna. Zobaczymy, co będzie po następnej regeneracji. Dziękuję wszystkim za pomoc, Kubie i koledze Free_shop za telefoniczne wsparcie. Pozdrowienia, Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
George29 26.07.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Dzień dobry,krótkie pytanie - jak ustawić "z palca" dni regeneracji w głowicy LOGIX 762c niezależnie od twardości i przepływu. Chodzi mi o to, że tam się programuje jakiś nastaw niezależnie od ilości zużytej wody. Przykładowo, głowica powinna się zregenerować co 3m3 lub co 7 dni. Jak ustawić te 7 dni?Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
small7 27.07.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Musisz kwadratem przeskoczyc do nastawy dni regeneracji (nastepna nastawa po godzinie regeneracji) jesli masz wylaczona regeneracje czasowa to masz ustawione 0. Strzalka zmieniasz nastawe np na 7 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
George29 27.07.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barthek 29.07.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 a czy moze mi ktos prosze wytlumaczyc jak to sie dzieje (szczegolnie przy stosowaniu mixu roznych zloz), ze zloza sie ze soba nie mieszaja podczas plukania ? albo, ze nie mieszaja sie z podsypka piaskowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 29.07.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 a czy moze mi ktos prosze wytlumaczyc jak to sie dzieje (szczegolnie przy stosowaniu mixu roznych zloz), ze zloza sie ze soba nie mieszaja podczas plukania ? albo, ze nie mieszaja sie z podsypka piaskowa? Ależ się mieszają... o ile ich gęstości są podobne W przypadku podsypki jest ona dużo "cięższa" od większości złóż i strumień wody podczas płukania jej nie rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 30.07.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witam a co sądzicie o takim zmiękczaczu http://allegro.pl/stacja-uzdatniania-wody-zmiekczacz-inwater-skalar-i3432136136.html ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 30.07.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witam a co sądzicie o takim zmiękczaczu http://allegro.pl/stacja-uzdatniania-wody-zmiekczacz-inwater-skalar-i3432136136.html ?? Już lepiej Ciekawe jaką żywicę stosują - chwaląc się tylko, że to monosfera mogliby podać jaki konkretnie model (nie ma ich zbyt wiele). Tylko po co kupować to przez pośrednika (sklep z artykułami do łazienek) - nie lepiej bezpośrednio w firmie, która to składa (tu masz podane, że jest to sprzęt Inwater'a)? Tutaj ci nie doradzą, nie będą wiedzieć jak to ustawić, zamontować, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts