gusi79 12.03.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Czyli to RX.no to faktycznie cena jedynie ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusi79 12.03.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 a te ctx też wschodnie?nie mogę znaleźć nic konkretnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 12.03.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Dostałem pierwszą ofertę: Filtr zmiękczający SOFT 1054/CL DTY sterowanie wolumetryczne (filtr regeneruje się po uzdatnieniu zaprogramowanej objętości wody) dopłata. Przyłącze typu by-pass dopłata. Opcja-sterylizator UV-12. Oferta dosyć dobra (chociaż dla Ciebie mógły być zmiękczacz nr mniejszy). Głowica Clack z zaworem mieszającym. Warto dokupić opcję volumetryczną, pieniądze niewielkie, ale oszczędność na soli i ściekach. Opcja pt. wymiennik jonowy (czy jakoś tak) odpada, bo mam tylko jeden obieg (zarówno do wody pitnej jak i do ogrzewania), a woda z tego jest niezdatna do picia. Są jakieś inne opcje? Filtry, które można zamontować zaraz za licznikiem i cieszyć się miękką wodą? Nie rozumiem, dlaczego rezygnujesz ze zmiękczacza? Montujesz po prostu zmiękczacz z zaworem mieszającym; do kranów i toalety masz wodę częściowo zmiękczoną. W przypadku napełniania, bądź uzupełniania instalacji c.o., podłogówki itp., zakręcasz zawór i puszczasz wodę miękką. Rozwiązanie proste i skuteczne. Co do "scalestop", to jakiś rodzaj magnetyzera. Chyba tylko producent wie czy, i jak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 12.03.2010 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Czyli to RX.no to faktycznie cena jedynie ładna a te ctx też wschodnie? nie mogę znaleźć nic konkretnego RX, Ctx czy jak je zwał, produkowane sa w Łengdżou (pięknie brzmi, nieprawdaż? ) Swoją drogą jak to się uruchamia, bądź serwisuje, jeżeli instrukcje na stronie producenta są tylko po chińsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 13.03.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Na dzień dzisiejszy jedynym wyborem między głowicami są Clack, Fleck i Autotrol. A wszystkie RXy, CTXy i inne ixy "made in China" to strata pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hytryulik 13.03.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 RX, Ctx czy jak je zwał, produkowane sa w Łengdżou (pięknie brzmi, nieprawdaż? ) Swoją drogą jak to się uruchamia, bądź serwisuje, jeżeli instrukcje na stronie producenta są tylko po chińsku? Dzięki nie wiedzialem że CTX to z tej samej fabryki. Ale czego się można było spodziewać ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusi79 13.03.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 ZAmówiłam Clacka WS1 z 40 litrowym złożem. tylko prosze nie skrytykować, bo szczerze mówiąć mam dość Koniec mych poszukiwań. Bardzo dziękuję za wszelką pomoc. Pan montażysta sam orzekł, że obecnie to najlepsze na rynku sterowniki, nie wiem więc czemu proponował mi w ogóle te ctx, skoro zaczęłiśmy rozmowę od Flecka. DO tego promocyjnie osmoza, nie pamiętam już jaka z tego wszystkiego Bardzo dziękuje za wszystkie rady i sugestie, bo już czarno widziałam moją przeprawę przez temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hytryulik 13.03.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 ZAmówiłam Clacka WS1 z 40 litrowym złożem. tylko prosze nie skrytykować, bo szczerze mówiąć mam dość Koniec mych poszukiwań. Bardzo dziękuję za wszelką pomoc. Pan montażysta sam orzekł, że obecnie to najlepsze na rynku sterowniki, nie wiem więc czemu proponował mi w ogóle te ctx, skoro zaczęłiśmy rozmowę od Flecka. DO tego promocyjnie osmoza, nie pamiętam już jaka z tego wszystkiego Bardzo dziękuje za wszystkie rady i sugestie, bo już czarno widziałam moją przeprawę przez temat Zapytaj się czy zbiornik zmiękczacza nie mówi po chińsku a to chyba gorsze bo w nim stoi woda która wypijesz. Lepiej to teraz sprawdzić bo z Clackiem najczęściej chiński zbiornik idzie w parze, a co gorsze również żywica jonowymienna (serce zmiękczacza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 13.03.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 dowiedz się też czy złoże nie jest chińskie, czy rura nie jest z chin oraz czy uszczelki nie były kiedyś w chinach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hytryulik 13.03.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 dowiedz się też czy złoże nie jest chińskie, czy rura nie jest z chin oraz czy uszczelki nie były kiedyś w chinach... Uderz w stół a nożyce się odezwą. Zabolało. Głowica chińska be.. ale żywica i zbiornik chiński to super…. - coś tu z uczciwością nie tak Punkt widzenia zale...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 13.03.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Nie wiem czemu doszukujesz się ironii w mojej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 13.03.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Poza tym, zbiornik to zbiornik. A głowica ma być sprawnym elementem z ruchomymi częściami, co w wersji chińskiej może być trudne do osiągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hytryulik 13.03.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 A chińska melamina to mit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusi79 13.03.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 No pięknie:))) fakt faktem kupuję dla dziecka jedne z droższych zabawek fisher price i tez made in china. COś jest nie z chin na świecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 13.03.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Melamina "...ze względu na wysoką zawartość azotu bywa stosowana do zawyżania zawartości białka w paszach dla zwierząt oraz produktach spożywczych produkowanych poniżej norm..." Zbiornik wykonany jest z polipropylenu, który jest chyba tańszy od melaminy więc nie sądzę aby go "wzbogacali" sztucznym białkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hytryulik 13.03.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Nie porównuj światowego koncernu gdzie jest kontrola składu koncernu z chińska manufakturą Obiektywizmu trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 13.03.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Światowe koncerny produkują w tych samych chińskich fabrykach, w których po godzinach robi się "podróbki"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hytryulik 13.03.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Światowe koncerny produkują w tych samych chińskich fabrykach, w których po godzinach robi się "podróbki"... A świstak zawija sreberko Przyznaj ja stosuję chińskie zbiorniki i chińską zywicę i to będzie uczciwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 13.03.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Ja ich nie stosuję, bo się nie zajmuję instalowaniem filtrów, ale znam wielu instalatorów, którzy stosują różne zbiorniki i różne żywice. I wiem, że nie mają z nimi problemów. W przeciwieństwie do chińskich głowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hytryulik 13.03.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 idę na piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts