Krystian_WAW 10.05.2022 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Można to jakoś zweryfikować czy tak jest jak w opisie? Czyli taki zestaw można zainwestować. czy do 2.200zł coś sensowniejszego się znajdzie? Czy AQUASTILLA 25 firmy Viessmann to dobry produkt? Takie urządzenie, chyba nawet też od tego sprzedawcy ma mój sąsiad i jest bardzo zadowolony (poznaje po żelku i obudowie) - także w tej cenie jak najbardziej warto. Zweryfikować żywicę może być ciężko - bo one praktycznie wyglądają tak samo. Sam chciałem to sprawdzić z sąsiadem z czystej ciekawości, ale stwierdziliśmy że więcej zachodu niż to warte - rozkręcanie głowicy itp. Najważniejsze żeby urządzenie działało poprawnie - takie moje zdanie Choć w tym przypadku skoro sprzedający ma 100% pozytywnych opinii - to raczej bym się nie martwił Pozdr K.W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian_WAW 10.05.2022 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Miałem na myśli to: https://allegro.pl/oferta/zmiekczacz...ABEgIP1PD_BwE# Co do AQUASTILLA 25 - tu niestety nie mogę się wypowiedzieć - nigdy nie widziałem na oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 10.05.2022 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Najważniejsze żeby urządzenie działało poprawnie - takie moje zdanie Zgadzam się... kwestia tylko tego czy jesteś w stanie zweryfikować czy ono faktycznie działa poprawnie? I jak długo tak podziała? Bo to że zmiękcza możesz stwierdzić w dość prosty sposób (testy kropelkowe) ale czy przy okazji nie dodaje do wody rozpuszczalników z produkcji lub metali ciężkich (jak tanie chińskie złoża) to już trudniej zweryfikować. Co do trwałości też nie da się tego określić jeśli dany model jest na rynku od roku czy dwóch, a deklarowana żywotność to kilkanaście lat... Choć w tym przypadku skoro sprzedający ma 100% pozytywnych opinii - to raczej bym się nie martwił Ale to są opinie o "sprzedawcy" czyli, że towar dotarł, kasa się zgadzała, itp. Nie sądzę aby ktokolwiek z kupujących ten zmiękczacz na allegro wydawał opinię o jakości sprzętu albo jego zgodności z opisem (poza aspektem ilościowym). O dłuższej perspektywie też ciężko tu mówić bo wystawienie opinii następuje zaraz po zakupie... i nie wiadomo jak urządzenie zachowuje się w czasie późniejszej eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zerko1 11.05.2022 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Miałem na myśli to: https://allegro.pl/oferta/zmiekczacz...ABEgIP1PD_BwE# Co do AQUASTILLA 25 - tu niestety nie mogę się wypowiedzieć - nigdy nie widziałem na oczy Nie ma nic pod tym linkiem co podałeś \? qbek17 Czyli taki zestaw można zainwestować. czy do 2.200zł coś sensowniejszego się znajdzie? Czy AQUASTILLA 25 firmy Viessmann to dobry produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro_83 11.05.2022 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Cześć, obawiam się, że do takich wyników analizy wody jeden odżelaziacz wody nie wystarczy. W dodatku niestety pompa jest za słaba. Proponuję zastosować dwa odżelaziacze wody ze wstępnym napowietrzaniem Ecoperla Sanitower L i Ecoperla Sanitower S. Jeśli byłbyś zainteresowany, zapraszamy do kontaktu na [email protected] Sugerujemy przebadać wodę jeszcze raz w naszym laboratorium i wykonać testy obciążeniowe, A jakieś inne sugestie poza 2x butla i głowica? Pompa to nie problem, mogę wrzucić coś mocniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EGOODA 11.05.2022 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Najtańsze chińskie zmiękczacze są takiej samej jakości jak najtańsze chińskie opony. Pewnie będziemy w stanie na nich jeździć. Tylko o jakim komforcie i wygodzie mówimy, oraz pytanie jak daleko na nich zajedziemy... Zmiękczacz to inwestycja na lata, warto dołożyć i mieć pewność na lata, serwisanci z długoletnim stażem potwierdzą moje słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zerko1 11.05.2022 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Czy AQUASTILLA 25 firmy Viessmann wart jest zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian_WAW 12.05.2022 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2022 Nie ma nic pod tym linkiem co podałeś \? qbek17 Czyli taki zestaw można zainwestować. czy do 2.200zł coś sensowniejszego się znajdzie? Czy AQUASTILLA 25 firmy Viessmann to dobry produkt? Przepraszam coś się źle wkleiło... chodziło o ten link co podawałeś: https://allegro.pl/oferta/zmiekczacz-wody-pure-elegant-24-monosferyk-menu-pl-10483044628?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_lazienka_pla_ss&ev_adgr=lazienka&ev_campaign_id=14932182654&gclid=EAIaIQobChMIkOLQ1tzf9gIVy8SyCh16OgRCEAQYASABEgIP1PD_BwE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maruu 14.05.2022 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2022 Witam, to bardzo miłe, że chcesz dzielić się wiedzą z innymi i robisz to bezinteresownie. Mało jest takich ludzi którzy dają coś od siebie za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zerko1 16.05.2022 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 Czy AQUASTILLA 25 firmy Viessmann wart jest zakupu? Ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mara.03 16.05.2022 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 Witam wszystkich, chciałam poprosić o doradzenie w zakupie zmiękczacza do wody.Mieszkanie na 3 pietrze w nowym dome miasta.Woda dosyc czysta, chodzi tylko o zmiagczeniu, bo ma ponad 20 stopni miemieckich.Mieszkać będą 2 (+1) osoby dorosłe, na chwilę obecną zużywamy miesiecznie 10-12 metrów wody.Wodę będę miała z wodociągu miejskiego. Zmiękczacz będę chciała umieścić w lazence a woda bedzie isc i do lazenki i do kuchni.Lazenka nie jest duza, dlatego bardzo wazne sa maly wymiary filtra. Na razie mysle o Ecowater: https://ecowater.pl/produkty/zmiekcz...refiner-boost/ Co sadziece?Moze filtr weglowy mnie nie bardzo potrzebny, ale nie znaliazlam nic takiej wydajnosci i mniejszych wymiarow i nie chinskie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EGOODA 18.05.2022 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 (edytowane) Poprzednią odpowiedź mi usunęli, w Twoim przypadku sprawdzi się Ecowater eVolution 400, ma takie same wymiary, nie ma ma tego wbudowanego filtra węglowego. Zapraszam na priv w celu odpowiedniego doboru. Witam wszystkich, chciałam poprosić o doradzenie w zakupie zmiękczacza do wody. Mieszkanie na 3 pietrze w nowym dome miasta. Woda dosyc czysta, chodzi tylko o zmiagczeniu, bo ma ponad 20 stopni miemieckich. Mieszkać będą 2 (+1) osoby dorosłe, na chwilę obecną zużywamy miesiecznie 10-12 metrów wody. Wodę będę miała z wodociągu miejskiego. Zmiękczacz będę chciała umieścić w lazence a woda bedzie isc i do lazenki i do kuchni. Lazenka nie jest duza, dlatego bardzo wazne sa maly wymiary filtra. Na razie mysle o Ecowater: https://ecowater.pl/produkty/zmiekcz...refiner-boost/ Co sadziece? Moze filtr weglowy mnie nie bardzo potrzebny, ale nie znaliazlam nic takiej wydajnosci i mniejszych wymiarow i nie chinskie. Pozdrawiam. Od moderatora: Usunęli, bo uznali że linki reklamowe prowadzące do własnego sklepu jest złamaniem regulaminu forum. W tym miejscu bardzo pilnujemy czystości przekazu, a już szczególnie "privów". Nie ma zakazów rozmów poprzez PW, ale w przypadku rozsyłania reklam na priw banujemy bez ostrzeżenia. Edytowane 20 Maja 2022 przez EGOODA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek2907 23.05.2022 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2022 Witam podłączyłem się do sieci wodociągowej w związku z czym zamierzam wymienić złoże w mojej stacji uzdatniającej wodę na zmiękczające. Mam pytanie do będących w temacie co lepiej kupić : Lewatit S1567 czy Dowex HCR S/S. Wiem , że oba teoretycznie są dobre, ale może któreś z jakichś względów ma przewagę. Dodam że Dowex jest tańsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 23.05.2022 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2022 Witam podłączyłem się do sieci wodociągowej w związku z czym zamierzam wymienić złoże w mojej stacji uzdatniającej wodę na zmiękczające. Mam pytanie do będących w temacie co lepiej kupić : Lewatit S1567 czy Dowex HCR S/S. Wiem , że oba teoretycznie są dobre, ale może któreś z jakichś względów ma przewagę. Dodam że Dowex jest tańsze. Pozdrawiam Lewatit jest monosferyczny, a Dowex nie - z mojej strony wybór jest jasny na korzyść S1567. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek2907 23.05.2022 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2022 qbek17, dzięki za sugestię , teraz jestem już w 100% zdecydowany na Lewatit.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 25.05.2022 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Witam wszystkich, chciałam poprosić o doradzenie w zakupie zmiękczacza do wody. Mieszkanie na 3 pietrze w nowym dome miasta. Woda dosyc czysta, chodzi tylko o zmiagczeniu, bo ma ponad 20 stopni miemieckich. Mieszkać będą 2 (+1) osoby dorosłe, na chwilę obecną zużywamy miesiecznie 10-12 metrów wody. Wodę będę miała z wodociągu miejskiego. Zmiękczacz będę chciała umieścić w lazence a woda bedzie isc i do lazenki i do kuchni. Lazenka nie jest duza, dlatego bardzo wazne sa maly wymiary filtra. Na razie mysle o Ecowater: https://ecowater.pl/produkty/zmiekcz...refiner-boost/ Co sadziece? Moze filtr weglowy mnie nie bardzo potrzebny, ale nie znaliazlam nic takiej wydajnosci i mniejszych wymiarow i nie chinskie. Pozdrawiam. Cześć, generalnie do tych potrzeb najlepszym rozwiązaniem byłby zmiękczacz wody z 25-30 l złoża jonowymiennego (np. Ecoperla Vita 25). Jeśli jednak zależy Ci na niewielkich wymiarach urządzenia, zobacz np. model Ecoperla Vita 12. https://www.ecoperla.pl/filtry-na-caly-dom/vita/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 30.05.2022 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 (edytowane) Miałem podobny problem i 2013 r. dzięki koledze qbek17 wybrałem zestaw: Głowica Clack WS1CI, butla 10x44, złoże Ecomix A, zbiornik solanki Clack 72 l. Do obecnej chwili wszystko chodzi bez problemu, dopiero teraz musiałem dokonać małej regulacji na zaworku mieszania. Zużycie wody około 16 metrów na miesiąc. Złoże nie wymieniane przez 6 lat i dalej daje radę. Dopiero teraz będę myślał o wymianie złoża. Polecam taki zestaw. Znalazlem ten post z 2020 roku dotyczacy zestawu do zmiekczania z 2013 roku. Spodobal mi sie jego konkret i tresc. Pytania do qbek17 Czy teraz takze polecilbys taki zestaw? Gdzie zamowic jego elementy? Chcialbym zainstalowac zmiekczacz w budowanym malym domu Miejsca nie ma za duzo gdyz w domu nie ma oddzielnej kotlowni Jest troche miejsca w kacie w garazu Mam wode miejska o twardosci 15 stopni niemieckich. Zuzycie wody ok 14 m3 miesiecznie. Pozdrawiam Edytowane 30 Maja 2022 przez Pagin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zerko1 30.05.2022 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Witam, czy są jakieś różnice między tabletkami soli do zmiękczaczy?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 31.05.2022 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Znalazlem ten post z 2020 roku dotyczacy zestawu do zmiekczania z 2013 roku. Spodobal mi sie jego konkret i tresc. Pytania do qbek17 Czy teraz takze polecilbys taki zestaw? Gdzie zamowic jego elementy? Chcialbym zainstalowac zmiekczacz w budowanym malym domu Miejsca nie ma za duzo gdyz w domu nie ma oddzielnej kotlowni Jest troche miejsca w kacie w garazu Mam wode miejska o twardosci 15 stopni niemieckich. Zuzycie wody ok 14 m3 miesiecznie. Pozdrawiam Cześć, we wspomnianym poście mowa jest o złożu wielofunkcyjnym, natomiast do redukcji twardości wody służy zmiękczacz wody ze złożem jonowymiennym. Nie ma potrzeby instalowania stacji wielofunkcyjnej. Zmiękczacz wody z głowicą Clacka będzie bardzo dobrym i bezawaryjnym rozwiązaniem. Do podanych potrzeb polecalibyśmy się zmiękczacz wody z 30 litrami złoża Lewatit, np. Ecoperla Softower S (https://www.ecoperla.pl/filtry-na-caly-dom/softower/). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 31.05.2022 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Znalazlem ten post z 2020 roku dotyczacy zestawu do zmiekczania z 2013 roku. Spodobal mi sie jego konkret i tresc. Pytania do qbek17 Czy teraz takze polecilbys taki zestaw? Gdzie zamowic jego elementy? Chcialbym zainstalowac zmiekczacz w budowanym malym domu Miejsca nie ma za duzo gdyz w domu nie ma oddzielnej kotlowni Jest troche miejsca w kacie w garazu Mam wode miejska o twardosci 15 stopni niemieckich. Zuzycie wody ok 14 m3 miesiecznie. Pozdrawiam Dokładnie tak jak napisał Klarsan - w Twoim przypadku wystarczy zmiękczacz z 30 litrami złoża (lub nawet 25 litrów wystarczy jeśli chcesz zostawić nieco twardości). Miejsca zajmie tyle samo co tamten wspomniany zestaw (a nawet będzie niższy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts